Valdžiai svarbus šeimos apibrėžimas. Šeimoms – reali valdžios parama

pagal | 2009/05/20

Šiandien naujienų portale Delfi.lt ir vėl iškelta diskuija apie tai, kas yra šeima, o kokius žmonių santykius negali vadinti šeima.

Diskusija lyg ir rimta. Bet kartu ir šiek tiek juokinga. Nosr greičiausiai, sakyčiau, primena komediją.

Štai cituojamas Socialinės apsaugos ir darbo minsitras Rimas Dagys. „Reikia pagaliau susitarti, kas yra šeima. Man atrodė, kad šis klausimas išspręstas. Pasirodo, ne. Pagal mūsų supratimą šeima yra tiek su motina ir tėvu augantis vaikas, tiek likęs be tėvo ar mamos. Žmogaus gyvenimas galėjo susiklostyti tragiškai, nepasisekti, tačiau toks darinys vis tiek traktuojamas kaip šeima. Taip pat šeima yra ir kartu gyvenantys seneliai. Ir galime daugiau šiuo klausimu nediskutuoti“, – tikino R. Dagys.

Anot R.Dagio Delfi portale paskelbtų žodžių, „kai kuriami tam tikri šeimos skatinimo mechanizmai, pirmiausiai turima omeny būtent tokia šeima, kuri kyla iš santuokos. Kitaip tariant, teisę į valstybės šeimos skatinimo lengvatas gaus tik tie vaikus auginantys asmenys, kurie kada nors turėjo santuokos liudijimą”.

gal aš jau visai kvailas, bet su ta parama šeimai Lietuvoje vyksta tikri cirkai.

Man asmeniškai nekyla klausimo, kas yra šeima. Tik tos šeimos būna labai skirtingos: pilnos ir nepilnos, laimingos ir nelaimingos, su vaikais ir be jų, socialios ir asocialios. Dar būna ir kitokių. Bet juk ne tai esmė, ką ir kokia šeima vadinsime. Esmė juk yra, kokias šeimas remia ir turi remti valstybė. Juk akivazidu, kad kai kalbama apie asocialią šeimą, tuomet, visų pirma, reikia pasirūpinti jų vaikais. Jiems reikia didžiausios paramos.

Visai kitokios paramos gali reikėti nepilnai šeimai, kai vaikas auga tik su vienu iš tėvų. Juk jiems trūksta ir materialinių dalykų, bet dar labiau vaikui trūksta tėvo arba mamos. Taigi, jei šeima yra išsiskyrusi, valstybė turi padėti abiems tėvams dalyvauti vaiko auklėjime.

Galų gale, kai kalbama ape tvarkingai gyvenančias šeimas, kurių tėvai nori dirbti ir uždirbti pakankamai pinigėlių vaikams, ar kas nors valstybėje galvoja apie tai kad trūksta vaikų darželių? tik tiek. tačiau valdžios žmonėms tai labai sunku suprasti. Nes šiandien darželyje savo vaikus be eilės gali užrayti tik studentai, kariškiai ir .tt. Bet paprasta šeima turi ieškoti brangiai mokamų auklių. Arba vienas iš tėvų negali dirbti. Kur ta parama?

Negi taip sunku mūsų valdžiai apsispręsti? Pklauskite visų tų šeimų, ko jiems labiausia trūksta ir suprasite. O ta diskusija apie šeimos apibrėžimą – tik burbulo pūtimas.

2 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Ačiū Donatai 😉 smagu tave matyti. ir pabendrauti. Yra vilties, kad gal ta ministerija kažkada baigs politikuoti ir ims padėi realiai.

    Atsakyti
  2. Donatas G.

    Socialinės apsaugos ir darbo ministerija tikrai pernelyg daug dėmesio sutelkia bandydama nubrėžti ribas nei rūpindamasi gerove tų, kuriais turėtų rūpintis…

    O šiaip sveikas Dainiau, malonu matyt, kad ir pats tinklaraštį įsigijai. O jo apipavidalinimas – toks pats, kaip mano tinklaraščio 🙂

    Beje, aš savąjį esu sulietuvinęs. Jei spausi šią nuorodą http://tinyurl.com/pakmkn, atsisiųsi sulietuvinimui reikalingą failą. Jei reik, galiu papasakoti, ir ką su juo daryti…

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *