"Rentgenu" peršviesta didžioji Lietuvos spauda. Diagnozė?

pagal | 2009/05/24

Gegužės 22 d. Atviros Lietuvos fondo konferencijų salėje buvo pristatytas „Žvalgomasis žiniasklaidos atskaitingumo tyrimas“.

Tyrimo išvada paprasta – ekspertai pasigenda Lietuvos žiniasklaidos atskaitingumo. Tyrimas siekia įvertinti nacionalinės Lietuvos, Latvijos ir Švedijos spaudos skaidrumo bei atskaitingumo lygį. Taip pat siekta nustatyti, kokiais veiklos standartais ir elgesio normomis bei taisyklėmis vadovaujasi Lietuvos nacionalinės spaudos atstovai.

Tyrimo metu buvo nagrinėti devyni Lietuvos, Lietuvos ir Švedijos dienraščiai: Lietuvos dienraščiai „Lietuvos rytas“, „Lietuvos žinios“, „Respublika“, „Verslo žinios“ ir „Vilniaus diena“, Latvijos dienraščiai „Diena“ ir „Latvijas Avize“, Švedijos dienraščiai „Dagens Nyheter“ ir „Svenska Dagblatet“.

Šį tyrimą atliko „Transparency International“ Lietuvos skyriaus ekspertai dr. Audronė Nugaraitė ir Romas Sakadolskis. Tyrimas atliktas bendradarbiaujant su „Transparency International“ Latvijos ir Švedijos skyriais. Tyrimą remia Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Jungtinių tautų vystymo programa Lietuvoje ir Vokietijos ambasada Lietuvoje.

Savo šalių padėtį komentavo Švedijos, Latvijos ir Vokietijos žurnalistai.

Įdomu, ar galime prognozuoti rezultatus? Bent jau dėl Lietuvos žiniasklaidos? Beje, įdomu, ką apie tyrimą rašys patys leidiniai? Kodėl vyriausieji redaktoriai neatėjo į pristatymą? O kokiais herojais vėliau taps tyrimo autoriai? Pamatysime jau geatai, nors šeštadienį spaudoje apie tai štilis. Gal bus pirmadienį 🙂

2 komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *