Gera žinia – Premjeras prisiminė knygų leidybą!

pagal | 2009/05/26

Šiandien viešai pranešta, kad Vyriausybė pasitarime nutarė iš Privatizavimo fondo skirti 2 mln. litų lietuviškų knygų leidybai.

Šios papildomos lėšos bus nukreiptos per Kultūros ministerijos Visuomenės informacinio aprūpinimo ir viešosios informacijos sklaidos programą.

„Vykdome pažadą lietuviškų knygų kūrėjams ir leidėjams kompensuoti padidėjusią mokestinę naštą. Vyriausybės programoje įsipareigojome saugoti, puoselėti lietuvių kalbą, skatinti laikytis kalbos tradicijų, tad pagal šalies finansines išgales visada remsime lietuviško žodžio sklaidą“, – sakė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

Na o mano komentaras būtų paprastesnis. Tiksliau, tai būtų netgi kreipimasis į Premjerą:

<

strong>Gerb. Andriau Kubiliau, su visa pagarba Jums, noriu pažymėti – tie 2 milijonai litų reikalingi ne knygų kūrėjams ir leidėjams. Jei jau tikrai nuoširdžiai norite puoselėti lietuvių kalbą, tuomet pagal šalies finansines išgales ir protingumo principą ir ateityje remkite lietuvišką spausdintą žodį. Gal dabar niekas ačiū garsiai ir nepasakys. Bet ateityje Jus prisimins geruoju. Gal tai bus jau tuomet, kai baigsite politinę karjerą. Bet juk ne dėl pagyrų, Jūs, tai darote dabar. Ar ne?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *