Atpildas nesažiningiems valstybės tarnams. Pagaliau

pagal | 2009/06/10

Teisingumo ministras siūlo reikalauti griežtesnės atsakomybės iš tyčia pažeidimus padariusių valstybės tarnautojų, o informaciją apie juos ir jiems pritaikytas nuobaudas skelbti viešai.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius (Foto iš www.tm.lt)

Vos perskaitęs šią žinią ėmiau ieškoti tęsinio. Viešinimas – puiki idėja. Bet viena mintis man seniai nedavė ramybės. Kodėl finansinę žąlą padarę tarnautojai ir kiti valdžios žmonės beveik niekada nesulaukia svarbiausio atpildo – BŪTINYBĖS atlyginti padarytą žąlą iš savo kišenės? Beje, tokius išieškojimus inicijuoti galėjo ta pati Teisingumo ministerija.

Ir štai šiandien pagaliau teisingumo ministras Remigijus Šimašius pranešė, kad būtina geriau užtikrinti ir valstybės teisę išieškoti iš valstybės tarnautojų (ar buvusių valstybės tarnautojų) valstybei padarytą žalą bei išplėsti valstybės tarnautojų atsakomybės ribas tais atvejais, kai valstybės tarnautojai žalą padarė tyčia.

Šiuo metu už tarnautojo padarytą žalą atlyginusi valstybės institucija turi teisę iš jo išsireikalauti ne daugiau kaip 9 vidutinių jo darbo užmokesčio dydžių kompensaciją. Siūloma nustatyti, kad tokia tvarka liktų galioti už netyčinius ir neatsargius veiksmus, tačiau padarius pažeidimus tyčia, valstybė galės reikalauti atlyginti visą sumą.

Klausiu tik vieno. Kada tai bus? Kad tik greičiau.

3 komentarai

  1. Juozas

    Manau tave, Dainiau, turetu sudominti lrytas.lt straipsnis – Kovotojo su korupcija įkainis: 700 Lt – už purvino politiko munduro išvalymą.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *