Išrinktas geriausias valstybės tarnautojas. Rinkėjai – jo kolegos

pagal | 2009/06/30
Gedimins Miškinis - geriausias valstybės tarnautojas 2009

Gedimins Miškinis - geriausias valstybės tarnautojas 2009

Šiandien Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius dalyvavo geriausio 2009 m. valstybės tarnautojo, Ūkio ministerijos valstybės sekretoriaus Gedimino Miškinio apdovanojimo ceremonijoje.

Vyriausybės spaudos tarnyba pasidžiaugė, kad premjeras ne tik pasveikino laureatą su pelnyta nominacija. Jis taip pat tryško džiaugsmu, kad kasmetiniai geriausiųjų valstybės tarnautojų apdovanojimai tampa puikia švente – pagarbos valstybės tarnybai diena.

Beje, ar kam nors kilo klausimas, kas ir kaip išrenka geriausią tarnautoją? Taigi, geriausiųjų valstybės tarnautojų rinkimus kasmet organizuoja savaitraščio „Veidas“ redakcija.

Ir noriu nuraminti, kad nei paprasti piliečiai, nei žurnalistai geriausių tarnautojų rinkimuose tikrai nedalyvauja. Geriausius valstybės tarnautojus rinko patys jų kolegos – aukščiausio rango valstybės tarnautojai: ministerijų viceministrai ir sekretoriai, įvairių valstybinių įstaigų vadovai, apskričių viršininkai. Kiap rašo patys „Veido” žurnalistai „valstybės tarnautojai vieni kitus geriausiai pažįsta”. Tačiau norisi kolegų paklausti, ar jie pastiki tokia sistema? O kaip posakis, kad varnas varnui akies nekerta?

Todėl pritardamas tokiai iniciatyvai iš principo, noriu kolegas paraginti ateityje tokius rinkimus dryti solidžiai- komisija turi būti solidi ir ktiterijai rimtesni. Ne vien tik jų kolegų pasitikėjimas.

Beje, gerbiamą Gediminą Miškinį sveikinu su laimėjimu. Žinau, kad ir kolegų pasitikėjimą ne taip lengva užsitarnauti. O ministro pasitikėjimą jis jau turi.

Nuo liepos 1 dienos įvyksianti valstybės tarnybos reforma panaikina sekretorių ir valstybės sekretorių pareigybes. Vietoje jų bus viceministrai ir kancleris. Bet kancleriu, vietoje ministerijos valstybės sekretoriaus G.Miškinis tapo jau šiandien, t.y. birželio 30 dieną. Bent jau taip buvo rašoma Ūkio ministerijos tinklapyje.

G.Miškinis karjerą padarė jau birželio 30 dieną - tapo ministerijos kancleriu.

G.Miškinis karjerą padarė jau birželio 30 dieną - tapo ministerijos kancleriu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *