Gandai, gandeliai… Och.

pagal | 2009/07/15
Saugokimės beraščių VIP'ų: politikų ir žiniasklaidos

Saugokimės beraščių VIP'ų: politikų ir žiniasklaidos

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas šiandien Žinių radijuje Audriui Antanaičiui pasiguodė, kad vasarą Seime gandai ir gandeliai kasdien kuriami ir skleidžiami net labiau nei pramogų pasaulyje. Pats A. Valinskas prisipažino, kad jis net neįsivaizdavo (matyt, turėta omenyje, kad eidamas į politiką), jog politikai taip intriguoja.

O mums belieka stebėtis, kad pratęstoje Seimo pavasario sesijoje iki pat liepos 23 dienos Tautos išrinktieji kiekvieną darbo dieną svarsto ir priiminėja būtinus įstatymus. Ir kai dėl tokio intensyvaus darbo guodžiasi Seimo primininkas, kyla elemantarus klausimas – kodėl intrigavimo daugiau nei darbo? Eitumėte pailsėti.

Tačiau Seimo nariai turi labai svarbių darbų. Štai, anot to paties A. Valinsko, nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo informacijos poveikio įstatymo pakeitmai buvo tokie svarbūs, kad užgožė net ekonomines problemas. Vietoje to, kad nuo ryto iki vakaro svarstytų įstatymus, palengvinančius verslo ir dirbančiųjų dalią, galvojama kaip varžyti atostogaujančią žiniasklaidą. Galėčiau nuraminti – vasarą šis įstatymas nelabai aktualus. Mat, daugelis televizijų kartoja senas laidas ir koncertus, o laikraščiai taip suplonėjo ir reklamos taip sumažėjo, kad tokie ribojimai nebeturės greitai jokiso prasmės.

Visgi labiausiai sunerimti verčia mūsų įstatymų leidybos procesas. Pats Seimo vadovas Žinių radijuje viešai pripažino, kad priimtas Nepilnamečių apsaugos įstatymas ne tik netobulas, bet dalį straipsnių apskritai reikia išbraukti. Bet, kadangi skubėta, tai šis įstatymas bus koreguojamas jau rudenį. Bent jau taip sako A. Valinskas. Tik įsiklausykite į žodžius ir pažadus! Kas per galvą verstis verčia vidurvasarį priimant tokį kontraversišką įstatymą? Dar ir netobulą. Dar ir nežinia, kada pradėsiantį normaliai veikti. Jei jau po kelių mėnesių reikės jį taisyti, negi rimtesnių darbų Seimas neturi? Galima tik įtarti, kad tokios dūmų uždangos skirtos rimtesnėms problemoms paslėpti. Panašu, kad pavyko. Didelė dalis žiniasklaidos šiomis dienomis tik ir kalba apie absurdo įstatymą. O Seimo sesija greitai baigsis. Ir visi eis ilsėtis. O rudenį žiūrėsime.

Beje, jei jau rudenį grįšime prie to įstatymo, siūlau seimūnams pasvarstyti, ar neverta būtų uždrausti vaikams pasakoti apie ekonominę krizę. Nes šis reiškinys labai panašus į paranormalų reiškinį, keliantį siaubą ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Todėl būtų labai gerai, kad visi apie ekonominę krizę galėtų viešai pasakoti televizijose tik nuo 23 val. Ir tik pažymėdami raidele S.

Geros vasaros 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *