Kova dėl išlikimo spaudos versle. Kas laimės?

pagal | 2009/07/20
"Verslo žinios" pataria leidėjams, kaip išlikti.

Šiandien dienraštis „Verslo žinios” (autorė Agnė Gintautaitė) rašo apie periodinės spaudos verslo sunkmetį. Pagrindinė mintis labai aiški – nepadeda net akcijos.

Tačiau sunkmečiu geriau kalbėti ne apie tai, kas trukdo ar nepadeda verslui vystytis. Žymiai svarbiau surasti atsakymus ir patarimus, kurie padėtų išlikti ir galbūt net sustiprėti. Todėl nuoširdžiai nudžiugau A. Gintautaitės starispnyje radęs ir patarimų.

Tiesa, šiuos patarimus dalina ne pati žurnalistė, o jos kalbinti ekspertai. Bene labiausiai nudžiugino rasta įžvalga, kuri kalba apie dėmesį vartotojui. Štai „TNS Gallup” Svarbaiusių klientų aptarnavimo skyriaus vadovė Živilė Janukonienė pažymi, kad „laimės tie leidiniai, kurie aiškiau pateiks savo prekių ženklą, kurie pasiūlys tinkamiausią informacijos formą ir turinį savo pasirinktam skaitytojui”.

O svarbiausia, kad siūloma labai greitai leidiniams kuo nuodugniau pažinti savo sakitytojų auditoriją, rasti tinkamiausią komunikavimo su jais būdą. Žinoma, kyla logiškas klausimas, ar iki šiol dauguma leidinių turėjo gerus santykius su savo skaitytojais?

Galima dar papildyti – turintieji tą būdą ir nuolat tinkamai komunikuojantys jau lenkia konkurentus 🙂

1 komentaras

  1. Atgalinis pranešimas: Blogorama #632

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *