Lietuvos vardas girdėsis Tian Šanio kalnuose. Drąsu ir patriotiška.

pagal | 2009/07/20
Kolegos žurnalistai ir keliautojai išlydi Gerimantą Statinį (stovi viduryje) į Tian Šanį

Kolegos žurnalistai ir keliautojai išlydi Gerimantą Statinį (stovi viduryje) į Tian Šanį

Sekmadienį (liepos 19 d.) vidurdienį Rotušės aikštėje būriavosi būrys keliautojų, jų draugų ir rėmėjų. Ryškiai raudoni marškinėliai su Lietuvos tūkstantmečio ženklu ir užrašu „Tian Šanis 2009” iš karto išdavė – tai Lietuvos keliautojai, kurie Lietuvos tūkstantmečio sukaktį paminės Tian Šanio kalnuose.

Šioje ekspedicijoje dalyvauja ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo vadovas, žurnalistas Gerimantas Statinis. Jis ir pristatė nuo Rotušės laiptų epskediciją, jos misiją. O misijia dvejopa – planuojama ne tik garsinti Lietuvos vardą, bet ir paminėti Gedimino Akstino viršūnės 50-metį.

Trumpai kalbėjęs Vladas Vitkauskas, kuris yra iškėlęs Lietuvos vėliavą visų žemynų auksčiausių kalnų viršūnėse, prieš publiką džiaugėsi, kad jo estafetę jau perėmė jaunimas. Tačiau garsusis alpinistas atėjo į renginį ne tik su kalbomis. Jis įteikė alpiniados organizatoriui Viliui Šaduikiui alpinistinį ledkirtį, su kuriuo buvo kopiama Everesto ekspedicijoje.

Na o man įspūdį padarė visų keliautojų entuziazmas. Ypač žinant, kad vos prieš keletą dienų nelaimingo atsitikimo metu žuvo trys Lietuvos piliečiai kopdami į Moblano kalną. Tiksliau sakant, jau leisdamiesi nuo jo. Jie pasiekė kelionės tikslą, bet nesugebėjo grįžti atgal.

Todėl nenuostabu, kodėl daugelis naujos ekspedicijos sveikintojų Rotušės aikštėje po tylos minute pagerbtų žuvusiųjų ne tik linkėjo gero oro, gero kopimo, bet ir paprasčiausios sėkmės. Linkiu ir aš. Ir su malonumu perdaviau kolegai Gerimantui Lietuvos žurnalistų sąjungos vėliavą. Ne tik dėl to, kad nuvykęs galėtų ją iškelti. Labiausiai norisi, kad kolegai kelyje ji primintų apie bendraminčius žurnalistus. Apie tuos, kurie kartais gal ir be aiškiai suprantamų tikslų, bet didelio entuziazmo vedini neša įvairias žinias. Gerimantas jau pradėjo rinkti įspūdžius apie kelionę dar jai nepajudėjus iš Vilniaus. Labai tikiuosi, kad jam pavyks sėkmingai nunešti Tian Šaniui Lietuvos vardo tūkstantmečio ženklus ir parnešti daug gerų įspūdžių namo.

Sėkmės Jums, keliaunininkai. Ir ačiū Jums už Jūsų drąsą ir patriotizmą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *