A.Kubilius: „Mes būsime tikrai veikli ir aktyvi Vyriausybė, tikra Permainų Vyriausybė". Ar tikrai?

pagal | 2009/07/29
Premejras A. Kubilius užsivertęs darbais (nuotrauka iš A.Kubiliaus blogo)

Premejras A. Kubilius užsivertęs darbais (nuotrauka iš A.Kubiliaus blogo)

Štai tokia skambia fraze į mus (o gal į savo komandą?) kreipiasi Premjeras Andrius Kubilius Vyriausybės internetinėje svetainėje. Bet manęs toks pa(si)drąsinimas niekaip neįtikina.

Neįtikina, visų pirma dėl to, kad Vyriausybės vadovas vis dar įstrigęs žiemos liudesį. Ir darbai tokie pat tęsiasi. Daug chaotiškos įstatymų leidybos pavyzdžių. Ir dėl to kaltas ne vien Seimas. Juk daugelį teisės aktų rengia arba bent jau peržiūri ir ministerijos, Vyriausybės aparatas.

Prisimenu, kaip dar šių metų gegužę rašiau apie tai, jog „Premjero gyvenimas užstrigo žiemą”. Kodėl dabar vėl prisiminiau tą įrašą? Ogi praėjusį savaitgalį buvo įsimintina data – praėjo lygiai pusė metų nuo tos dienos, kai Premjeras prisėdo prie savo dienoraščio ir surašė savo nuotaikas, išgyvenimus, darbus. Po to jis labai daug ir intensyviai dirbo. Nebuvo kada jam prisėsti. Ne tik parašyti, bet ir paskaityti, ką jam rašo žmonės. Ir atsakyti nors kąžką tiems rašantiems. O žmonės Premjerui rašo komentarus. Ir šį mėnesį rašė.

Mauras rašė…
Finansinio tvarumo įstatymo (projektas XIP-640) svarstymas Seime įvyko. Verta pasiskaityti 07.07 plenarinio posėdžio diskusijos stenogramą .
<...>
Pabaigai belieka pacituoti šemetos Aiškinamąjį raštą prie FTĮ, kuriame yra politikų ir valdininkų nuolat kartojama magiška frazė:
„3. Galimos neigiamos priimto įstatymo pasekmės ir priemonės, kurių reikėtų imtis joms išvengti.
Priėmus įstatymo projektą, neigiamų pasekmių nenumatoma ”
Leo LT ir bankų gelbėjimas pribaigs šią valstybę ir tikėjimo teisingumu likučius. Būtų gaila.
Sekmadienis, 2009, Liepos 12 23.33

Bet svarbiausia, kad Vyriausybė jau ne kartą gyrėsi, kaip ji nori bendrauti su visuomene. Žodžiu, atsiverti. Net į socialinius tinklus patraukė. Deja, ten ir liko beasmenė Vyriausybė.

Esu įsitikinęs, kad paprasti žmonės ir dalis specialistų teisingai pastebi, jog Vyriausybės komunikacija vyksta, bet ji – nenuoširdi. Juk Vyriausybės interneto svetainėje į mus žvelgia premjeras su savo dienoraščiu, kuris seniai yra pusmetinis leidinys. Ir vos tik pabandau pasižiūrėti giliau – staiga atsimušu į Premjero įspūdingą frazę.

Premjeras A. Kubilius:
„Gamta paniurusi, bet nuotaika rami”.

Gal tai iš tiesų simptomiška? Valdžia labiau drąsina ir įtikinėja save o ne visuomenę. Ir gamtos paniurimas primena visuomenės nuotaikas. Tik štai valdžios, kaip rašo ir Vyriausybės galva, „nuotaika rami”.

Todėl norisi Premjerui dar kartą palinkėti būti iš tiesų veiklima, aktyviam ir pradėti pildyti savo dienoraštį. Gal tuomet ir pačiam bus lengviau kopti iš žiemos. Gal ir nuotaikos pasikeis. Nes užstrigti laike gali būti ir labai pavojinga. Ypač jei tas laikmetis yra žiema.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

2 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Matyt, kad musm reikėtų deatlesnių įžvalgų apie komunikaciją dabartinės valdžios. Bet ir plika akimi matosi, kad kažkas ir daug kas daroma ne taip. nenuoširdžiai. Tiesiog tik dėl to, kad darytų ir gerai atrodytų. bet tai kelias į niekur, tikslaiu, į politinę savižudybę.

    Atsakyti
  2. Simas

    Dainiau, man atrodo, kad tiek Vyriausybe, tiek kitos institucijos ir aukstuose postuose sedintys asmenys nesuvokia viesumo pasekmiu. Nes visi iki vieno praeityje yra tiek nesamoniu pridare, kad tiesiog dabar nebegali toliau atvirai bendrauti su visuomene – stipriausi argumentai yra visuomenes puseje… Kazin, kiek ilgai jie temps su tuo viesumu? Man kazkodel atrodo, kad neilgai… Kad ir Vidziuno isdaigos… Kur pazadetas viesumas, skaidrumas, principingumas??

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *