Seimo vadovo kėdė braška, o jis kalbasi su… asilu. Kodėl?

pagal | 2009/08/31
Kolegos asilas Antanėlis ir A. Valinskas LNK studijoje

Kolegos asilas Antanėlis ir A. Valinskas LNK studijoje

Šiandien LNK.lt svetainė skelbia, kad pirmadienį vakare 21 val. laukia premjera – laida „Antanėlio Lietuva”. Laidos svečias – Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas

O nuo ryto daugelyje nacionalinių žiniasklaidos priemonių skelbiami ir visuomenės nuomonės tyrimai dėl Seimo pirmininko A. Valinsko pasitraukimo iš šio posto, ir apžvalgininkų komentarai. Tačiau šie komentaari, matyt, Seimo pirmininkui nelabai rūpi. O gaila. Nes nors laida įrašyta dar seniau, o šiandien bus rodomas tik pokalbio įrašas, bet LNK skelbiamas laidos anonsas pasako apie būsimą laidą daugiau nei galėtų pasiūlyti net lakiausia politikos apžvalgininko fantazija.

Štai tik paskaitykite:

„Nors Arūnas Valinskas prisipažino, jog ne pirmą kartą kalbasi su Asilu, šis susitikimas ko gero buvo vienas maloniausių. Jau pačioje laidos pradžioje išsipildė pirma Antanėlio svajonė, Arūnas pavadino jį „kolega“. Kolegos kalbėjosi pačiomis įvairiausiomis temomis, nuo šiandieninės politikos kuluarų iki skaudžių vaikystės prisiminimų. Net visko matę, laidą filmavę operatoriai buvo sujaudinti nuoširdaus pokalbio apie draugystę, vienatvę, pergyventus išgyvenimus.”

Aš suprantu, kad laidos reklama – labai reikalinga. O politikui reikalinga savireklama. Bet Seimo pirmininko pokalbis su asilu rodo tik prioritetus. Ir vertybes. Demokratinėje visuomenėje valdžia kalbasi su asilais. Už šį simbolį ir jo realizavimą reikia novatoriškiausių prodiuserių vardą suteikti laidos gamintojams.

Todėl iš anksto anonsuotos laidos pokalbis ir yra skirtas „labai rimtiems klausimams” aptarti. Vertus aukoti Seimo pirmininko laiką televizijos eteryje su asilu. Kita vertus, ir dalis žiniasklaidos darbuotojų seniai neturi nieko bendro su žurnalistais, nors save taip ir vadina.

Todėl simboliška, kad pokalbis tarp Seimo vadovo ir asilo sukosi „apie anstvorį ir gražius dantis”. Man, kaip rašoma LNK.lt, „kolegos netausojo abipusių komplimentų, asilėlis stebėjosi, jog Arūnas Seime nepriaugo jokio svorio, tiesiogine šio žodžio prasme, o Arūnas gyrė baltus Asilo dantis (Arūnas iš karto pastebėjo Renatos Smailytės braižą) bei gražią lietuvišką kalbą.”

Belieka palinkėti kūrybinės sėkmės ir asilui, ir jo pašnekovams. O brandžiai visuomenės daliai pagaliau verta rimtai atsirinkti, už ką balsuoti ateityje.

5 komentarai

  1. INGA LEONAVIČIŪTĖ

    Rinkimuose į Seimą už Valinską nebalsavau. Bet kiek asilų yra Lietuvoje, jei apsimoka rodyti tokias laidas? :O

    Atsakyti
  2. Jurga

    „O brandžiai visuomenės daliai pagaliau verta rimtai atsirinkti, už ką balsuoti ateityje” – manau, kad mes kazkodel niekaip nepasimokome is savo klaidu, ir abejoju, ar pasimokysime…

    Atsakyti
  3. Raimonda

    „Demokratinėje visuomenėje valdžia kalbasi su asilais. Už šį simbolį ir jo realizavimą reikia novatoriškiausių prodiuserių vardą suteikti laidos gamintojams” – visiškai pritariu. Ir niekaip nesuprantu, ką daro A.Valinskas.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *