Ar viešumas yra efektyviausia priemonė kovoje už gamtos ir sveikos aplinkos išsaugojimą?

pagal | 2009/09/28
Ar gamta vis mūsų namai?

Ar gamta vis mūsų namai?

Šį antradienį (rugsėjo 29 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ diskutuosime apie žiniasklaidos ir visuomenės pastangas kovoti už Lietuvos gamtos ir sveikos aplinkos išsaugojimą.

Gamtos apsauga nuo brakonierių ir jos niokotojų, saugotinų ir kitų gražių gamtos kampelių išsaugojimas bei kova su nelegalių statybų vykdytojais ne vienerius metus tampa išskirtinėmis žurnalistų temomis. Kartais net valdžia pakyla į kovą prieš gamtos teršėjus, nelegalių namų ir pirtelių draustiniuose mėgėjus. Deja… Kol kas panašu, kad visuomenėje esminių lūžių neįvyko, o viešumoje vykstanti kova primena Sizifo darbą. Kodėl? Ar valdžia per silpna? Ar žurnalistai ne iki galo atlieka savo darbą? O gal viešumas ir telieka bene vienintele efektyvia priemone nors kiek stabdant savivalę ir gamtos niokojimą? Kas tukdo įgyvendinti efektyvesnę programą aplinkosaugoje? Negi tik žmonių aukos gali sukelti tikrą visuomenės rūpestį?

Diskusijoje dalyvauja Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė Aurelija Stancikienė, LTV laidos „Gamtos patruliai“ viena iš kūrėjų Sandra Kučinskienė, laikraščio „Tėviškės gamta“ vyriausiasis redaktorius Juozas Stasinas, bendrovės „EMP Recycling“ generalinis direktorius Almontas Kybartas.

Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *