Kam "šviečiasi" geresnis rytojus? "Lietuvos žinios"' tai žada VRM pareigūnams

pagal | 2009/12/16

maniau, kad nors po truputį bandome atsikratyti sovietmečio ir tuomet kurtų iliuzijų apie šviesų rytojų. Tokį, kur visi dirbs pagal galimybes, o gaus pagal poreikius. tačiau net nostalgijos apei tokius laikus kankinami lietuviačiai gali nesivarginti bibliotekose ir neišieškoti senų laikraščių. Apie šviesų ir geresnį rytojų rašo ir šių dienų spauda.

Gruodžio 15 dienos dienraštyje „Lietuvos žinios” (6 psl.) radau „gražų” Jono sakalausko straipsnį „Vidaus reikalų sistemai piešiamas geresnis rytojus”. Kadangi šią sistemą šiek tiek pažįstu (1995 metais net teko dirbti toje sistemoje), todėl žinodamas šiandienines jos bėdas nutariau praskaidrinti savo protą ir sužinoti, kada gi bus tas geresnis rytojus.

bet jau pirmieji du sakiniai pakvipo biurokratiniais tekstais, kuriais žadami kažkokie formalūs pakeitimai, kurie vargu ar stipriai pagerins VRM sistemos darbuotojų gyvenimą jau rytoj. Pasakitykite tuos tris sakinius ir pabandykite atspėti, kuo ir kada bus tas geresnis rytojus vidaus reikalų sistemai? kei atspėjote jau dabar, parašykite man savo atsakymą. Jei ne, tuomet skaitykite toliau.

„Vyriausybės programoje numatyta, kad VRM turi parengti naują valstybės tarnybos koncepciją. Šiuo metu ji intensyviai rengiama ir ateinančių metų pirmąjį ketvirtį turėtų būti pateikta tvirtinti. Ši koncepcija iš esmės turėtų pakeisti vidaus reikalų sistemoje dirbančių statutinių parreigūnų juridinį pamatą.”

Toliau sakityti save priversti nebuvo lengva. bet pabandžiau. dar ir nuotrauka su policijos pareigūnu pridėta. O po ja gražus lozungas; bendras statutas išspęs daugelį vidaus reikalų sistemoje dirbančių pareigūnų problemų. Ar girdėjote pareigūnai? Ar skaitėte? DAUGELIS PROBLEMŲ BUS IŠSPRĘSTOS! Ura!!! Atsiprašau, Valio!!!

Bet jei kas paskaitys tekstą iki galo, supras, jog nieko gero nežadama. Arba, tiksliau sakant, žadama dalį pareigūnų „išstatutinti”. Ar jiems nuo to bus geriau?

Pasak ministro, tai nereiškia, kad patvirtinus tokį įsakymą statunis pareigūnas, kurio pareigybė bus pripažinta nestatutine, tuoj pat bus „išstatutintas”. Pareigūnams bus siekiama sudaryti sąlygas baigti tarnybą, todėl visa tai gali užtrukti. Tam, kad nepasikartotų bloga praktika, kai ministro įsakymai įsigalioja, bet nėra vykdomi, bus numatyta įsakymo vykdymo kontrolės sistema.

O dabar laikykitės. Straipsnio pačioje pabaigoje radau tikrąją geresnio rytojaus vidaus reikalų sistemos darbuotojams piešiamo vaizdelio versiją.

Šie pokyčiai, anot VRM ministro, gali paliesti iki 300 statutinių pareigūnų.

Taigi, panašu, kad VRM sistemoje ne visiems bus geresnis rytojua, o keliems šimtams – ir blogenis. Todėl ir kyla klausimas, ar Jono Sakalausko straipsnis, kurio pabaigoje dar ir puikuojasi smulkus užrašas V-7098 (matyt, tai yra už mokesčių mokėtojų pinigus VRM užsakymu spausdinamas straipsnis ir taip žymima laikraštyje reklama), yra visuomenės informavimas ar klaidinima? O gal tieisog VRM PROPAGANDA? Pan į tai panašu labiausiai. Tik gaila, jog tai daroma ir už mano pinigus. Kažkam turėtų būti gėda už tokį darbą. Ir tam, kas vadovauja tokį darbą dirbantiesiems.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *