Fotografas R. Danisevičius: "Fotožurnalistika nūnai degraduoja"

pagal | 2010/01/21

Sausį pasirodžiusiame Vilniaus universiteto mokomojo laikraščio priede, pirmajame žurnalo-projekto „ŽIniamalė” numeryje spausdinamas Kasparo Večerskio interviu su daugiausiai Lietuvos fotografijos konkurso „Auksinis kadras” istorijoje apdovanojimų pelnęs fotografas Ramūnas Danisevičius.

Į klausimą apie lietuviškos fotografijos ypptumus ir bandymus fotografijoje ieškoti netradicinio „kampo”, kitokio požiūrio, Ramūnas atsakė:

„Netradicinį kampą gali pasidėti į savo archyvus. Gal kada ir panaudosi parodoje. Trejetą metų nebedirbu dienraštyje, todėl nuo tikrosios žurnalistikos nutolau. Fotožurnalistika nūnai degraduoja. Manau, kad dabar daromos klišės. Reikia pateikti fotografiją per dvi skiltis arba per tris. Nuotrauka tiesiog reikalinga vietai užpildyti. Žiauriai skamba, bet taip yra.”

Ramūnas, matyt, labai daug tiesos pasakė apie klišes. Bet mane nudžiugino viena žinia – gera fotografija gula į archyvus ir atsiduria parodose. Vadinasi, fotožurnalistai turi tik išmokti ir užsimanyti tinkamai archyvuoti savo darbus. Ir dar reikia nepražiospoti laiko, kada ta gera fotografija turi nukeliauti į parodas pas savo lankytojus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *