Jau ir Švenčionyse keikiamasi laikraščio puslapiuose

pagal | 2010/01/25

Ar tokį rašinį dar galime vadinti žurnalistika? Manau, kad ne

Šiandien pavarčiau Švenčionių rajono laikraštį „Žeimenos krantai”. 6-asisi šių metų leidnio numeris savo skaitytojus išvydo sausio 23 d. Visokios žurnalistikos yra tekę matyt, bet tokios…

Laikraštį „Žeimenos krantai” žinau labai gerai, nes šis leidinys dėl savo veiklos seniai sulaukė didelio dėmesio toliau nei siekia rajono ribos. Jų kova su miesto meru Vytautu Vigeliu jau seniai peraugo į kovą be taisyklių. Beje, mano nuomone, abi pusės taip ir kovoja – kuo turiu, tuo mušu.

Šeštadienio numeryje anonimo parengta publikacija, kurią pasirašo „Žeimeno krantų” inf.”, iškėlė labai aktualią problemą – galimai neskaidrų konkursą Švenčionėlių seniūno pareigoms užimti. Nors pačiai publikacijai bet kuris žurnalstikos teoretikas galėtų pažerti aibę pastabų, aš to nedarysiu.

Siūlau paskaityti tik redakcijos komentarą-apibendrinimą, kuris pateiktas straipsnio gale.

Na o tiems, kas turi knatrybės, siūlau pasaityti visą straipsnį „Švenčionėlių miesto seniūnų kaitos bei konkurso organizavimo peripetijos”.

Zeimenos krantai 2010 01 23

P.S. Jau parašęs šią publikaciją, sulaukiau kai kurių kolegų klausimo, kodėl sureagavau į Švenčionių laikraščio „Žeimenos krantai” publikacija su žodžiu „pidaras”, bet niekaip nepakomentavau savo bloge kitos publikacijos, kur Premjeras ir jo komanda vadinami frajeriais ir dundukais. Suradau tą publikaciją, nors anksčiau jos tikrai nebuvau matęs. tai Rimvydo Valatkos komentaras www.lrytas.lt „A.Kubiliaus Vyriausybė – frajerių ir dundukų prieglauda”. Sunku ką ir pasakyti apie tokį stilių ir terminus. Viena aišku – gali būti, kad Švenčionių kolegas būtent tokie tekstai ir įkvepia. dėl to labai gaila ir gaila dėl tokios „naujosios” žurnalistikos.

5 komentarai

  1. ziniukas

    Kaip tik pedofilai ir yra 🙂 reiškia gyvena kaip ir visi Vilniuje

    Atsakyti
  2. Viktorija Rinkevičiūtė

    Man tokiais atvejais visada kyla klausimas – gal pora baudų iš teismo – manau, str. atsirastų, tik kad noro būtų, įdėtų truputį proto ar bent jau priverstinės pagarbos „kolegoms” iš rajonų? Tokių akibrokštų neteko matyti dar. 🙁 Nors, kita vertus, teko pastaruoju metu sudalyvauti keliuose žurnalistų mokymuose su kolegomis iš rajono, tai pamatę mano išsprogusias iš nemalonios nuostabos akis (pvz., kalbant apie žurnalistinę etiką), jie „pasodino mane į vietą” – esą, pas mus LRT viskas kitaip, nes mes – valstybinė žiniasklaidos priemonė (apie tai dar atskirai padiskutuočiau, kol dar LRT įstatymas nepakeistas).

    Atsakyti
  3. Aušra Juškaitytė

    bet už tai jie gyvena savo gyvenimą. Jiems nieko ir nėra, nei Ušacko, nei Valantino, ni pedofilų – nieko. Laimingi žmonės. Jiems viskas gerai. O šiaip tai įsivaizduoju, maždaug- kaime užaugau. Ir tais tatybiniais laikas mūsų vietinį laikraštį vadindavo- pletkinnku. Čia va akurat. Nu gal nuogus užpakalius jie vienas kitam ne per laikraščius rodo, bet tikriausa- rodo. Man linksma ir tiek.

    Atsakyti
  4. Aušra Juškaitytė

    normalus:)))))man patiko. Labai. Dainiau, ar tau yra teke skaityti A.Smetonos laiku spauda? Na arba is teismo posedzio komentrus, suvestines, bet is esmes spauda. Tai cia akurat taip. Labai linksmina. Nu ne zurnalistika, bet pasijuokt is salies- visai gerai.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *