Diskusija: Koks vaidmuo tenka krikščioniškai žiniasklaidai Lietuvoje?

pagal | 2010/01/28

Šiandien (sausio 28 d.) 16 val. Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas organizuoja viešą diskusiją „Krikščioniškosios žiniasklaidos aspektai ir vieta Lietuvos viešojoje erdvėje“. Mano galva, esminis klausimas yra paprastas – formuoti ar informuoti visuomenę nori tokia žiniasklaida.

Planuoju vykti į diskusiją, kuri vyks Lietuvos dailininkų sąjungos Parodų salėje (Vokiečių g. 4/2, Vilniuje). Žinoma, galima prognozuoti ir auditoriją: nebus labai daug dalyvių, tačiau dėl to diskusijos kokybė, tikiu, neturėų nukentėti. Žinoma, būtų labai smagu pamatyti diskusijoje irkomercinių žiniasklaidos priemonių atstovus, politikus, visuomeninių organizacijų atstovus, studentiją. Kadangi renginys viešas ir vyks Vilniaus senamiestyje, tai gal pūguotas oras atvys gausesnį būrį dalyvių?

Planuojama, kad Andrius Navickas (internetinio tinklalapio www.bernardinai.lt vyr. redaktorius) skaitys pranešimą „Nekomercinės žiniasklaidos fenomenas“. Manau, kad toks pranešimas galėtų tikti ir platesnei diskusijai – ne tik apie nekomercinę krikščionišką žiniasklaidą kalbantiems ir mąstantiems. Kita vertus, jei jau www.bernardinai.lt gyvena ir iš reklamos, ir iš valstybės paramos, ir kitų dotacijų, tam tikri komerciškumo aspektai, matyt, iškyla ir šiame portale. Todėl bus labai įdomu išgirtsi Andriuas pamąstymus, kaip reikia laviruoti rinkoje ir skelbiant reklamą, ir saugant krikščioniškas vertybes. Dar norėsis paklausyti Inesos Čaikauskienės (žurnalo „Ateitis“ bendradarbė) minčių apie nekomercinę žiniasklaidą ir jauną žmogų atradimų kelyje.

Renginyje kolega, LRT tarybos narys Darius Chmieliauskas („Artumos“ vyr. redaktorius) kalbės apie šeimos vertybės ir žiniasklaidą. Mano galva, šis pranešimas labai gerai atspindi viso renginio ir diskusijos esmę – vertybės ir jų paieška žiniasklaidoje. Taip pat svarbi konkurencija ir konfliktai tarp skirtingas verybes (arba nevertybes) propaguojančių žiniasklaidos priemonių. Juk krikščioniška ir kitokios pasaulėžiūros labai aštriai pastaruoju metu susikerta viešoje erdvėje.

Savo įspūdžius surašysiu po renginio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *