Kauno valdžiai trukdo dirbti neblaivūs asmenys ir… žurnalistai

pagal | 2010/02/19

Politikai diskutuoja, ar gali valstybė remti girtuoklystę?

Šiandien gavau Kauno miestyo savivaldybės pranešimą spaudai apie tai, kad vicemeras Stanislovas Buškevičius nesitaikstys su neblaiviais asmenimis savivaldybėje. Suintrigavo ir… neapgavo.

Kasdien gaunu daug ir labai įvairių pranešimų spaudai. Dažnai jie nuobodūs, kartais – informatyvūs. Labai retai būna ir įdomūs, ir atraktyvūs. Ši kartą pasitaikė būtent toks. Labiausiai suintrigavo pačios žinios esmė – Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotoją Stanislovą Buškevičių ir kitus darbuotojus stebina tai, kad kai kurie pašaliniai asmenys į savivaldybės pastatą ateina būdami neblaivūs.

Na manęs tai nelabai stebina, nes išgėrusių žmonių galima pamatyti Lietuvos gatvėse namažai. Dalis jų, matyt, ir valdžios įstaigas aplanko. O ir valdžios įstaigų darbuotojai ne kartą yra pakliuvę žurnalistų akiratin dėl darbo metu ir darbo vietoje vartoto alkoholio. Ko vertas vien Seime vaikščiojusio ir sau vietos neradusio tokio pono Mykolaičio akibrokštas. O kaip žurnalstai kažkada gaudė „baivojusius” antstolių kontoros darbuotojus. Bėgo nuo žurnalistų ir Žemės ūkio ministerijos aukštas pareigas užimantis valdininkas.

Bet šį kartą savivaldybė griebė jautį už ragų – vicemeras S. Buškevičius, pats propaguojantis sveiko gyvenimo būdą, griežtai parašė:

„Jau keletą kartų kilo įtarimų, kad vienos televizijos žurnalistė savivaldybėje lankosi būdama neblaivi. Paskutinį kartą, kai ji mane norėjo pakalbinti, nuo jos taip pat jautėsi stiprus alkoholio dvokas. Daugiau su tuo nesitaikstysiu, kitus politikos ir administracijos darbuotojus taip pat paraginsiu nebendrauti su žurnaliste, kuri atrodo neblaivi. Jei kils įtarimų, kad savivaldybėje lankosi neblaivūs asmenys, kviesiu policijos pareigūnus, kurie privalės patikrinti blaivumą ir surašyti protokolą už viešosios tvarkos pažeidimą“.

Taigi, taip ir nesupratau – neblaivi ta žurnalistė buvo ar tik „atrodė” neblaivi? Geriau jau būtų iš karto valdininkai išvietę policiją ir patikrinę. O tai dabar įspėjo, pagąsdino ir… Likau nesupratęs kaip ten su tuo girtumu buvo.

Bet kuriuo atveju po tokio pranešimo iš savivaldybės galiu tik perspėti kolegas kauniečius žurnalistus – nevaikčiokite pas vietinius politikus išgėrę alkoholio. Gali ir policiją išviesti. Ir šiaip žurnalistams labai negražu girtiems po viešas vietas vaikščioti, o ten dar ir demonstruoti, kad darbą dirbi. Juk ir blaivūs neretai klaidų pridaro, o išgėrę – juo labiau.

7 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Tai daug ką pasako apie žmogų. Bet gal tai buvino Seime įtaka? Paprastai žmonėms po buvimo ten taip nutinka

    Atsakyti
  2. Subtilūs klausimai tarp Kauno ir Šiaulių buvo susiję su kultūra, vienu kažkada iš Šiaulių išmestu paminklu, kurį norėjo priglausti Kaunas. O buškevičius juk kuruoja kultūrą, tai ir teko jį kalbinti. Oi kaip žmogus nori kalbėti, pats dar perskambino ir dar kelis kartus pasakojo ta patį. O galiausiai perskambino ir paklausė ar tikrai interviu su juo bus išspausdintas 😉

    Atsakyti
  3. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    RŽ, o kokie ten tie subtilūs klausimai tarp Kauno ir Šiaulių? Vilniaus ir Kauno tai net ne subtilūs – pradedant krepšiniu, baigiant oro uostais. Beje, o dėl tų klounų, tai nepavydėk taip baisia mietsui – kažkada buvo dar ir ponas (o gal elgeta?) Šustauskas. Tą dieną, kia jį išrinko, buvau kuane viename teisme. Kai paklausiau kauniečių, kas meras, jie pasakė Šustausko pavardę. Ilgai galvojau, kad bjaurybės tyčiojasi. Kol nepaskambinau vienam kolegai, kuris paytikino, kad tai tikrai ne balandžio pokštas.

    Atsakyti
  4. Man juokingas tas Buškevičius nors mirk. Teko su juo susidurti, kai buvo susikirtę Šiaulių ir Kauno interesai vienu subtiliu klausimu. Pavydžiu Kauno žurnalistams kad turi tokį klauną vicemerą, kurio bet kokia frazė jau reiškia intrigą laikraščiui.
    O dėl žurnalistų moralės, tai puikiai žinau, kad turime būti aukščiausios prabos moralės arba eiti lauk iš tokios tranybos. Neturi teisės žurnalistas šlaistytis išgėręs viešoje vietoje. Namie, kaip ten bebūtų, bet ne viešai. Žinau namie geriančių žurnalistų, bet viešumoje nė neįtarsi.

    Atsakyti
  5. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Tai gal reikia pirmiau pagauti? Juk normalu, kad reikai pagauti ir tada kalbėti. Kodėl politikai taip elgiasi i pirma rėkia, po to kažką daro? negi negfali nors retsykaiis sukeisti procedūras?

    Atsakyti
  6. JOnas

    Buškevičius būtų pasakęs ir pavardę, bet nenori, kad į teismą paduotų:) Juk nepagauatas – ne vagis.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *