Kas gali sustabdyti patyčias viešoje erdvėje?

pagal | 2010/03/23

Šį antradienį (kovo 23 d.) 10.05 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ diskutuosime apie viešoje erdvėje ir realiame gyvenime vykstančias patyčias ir galimybę sustabdyti šį reiškinį.

Kovo 22 dieną Prezidentūroje surengtoje diskusijoje apie smurtą ir patyčias mokyklose dalyvavusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad patyčios ir pažeminimai tampa ne tik mokyklų, bet visos visuomenės skauduliu, kurio įveikti viena valstybė nepajėgi. Prezidentė ragino už vaikų ir visuomenės saugumą atsakingas ministerijas į pagalbą pasitelkti įvairiose srityse aktyviai dirbančias nevyriausybines organizacijas (NVO) ir paremti jų iniciatyvas, kurios padeda efektyviai spręsti socialines problemas.

Tačiau kai kurių nevyriausybinių organizacijų atstovai labai aiškiai įvardina vieną iš esminių problemų, susijusių su patyčiomis tarp vaikų – tai ir žiniasklaidos poveikis. Pažymima, kad viešoje erdvėje, televizijos laidose, spaudoje, kone kasdien galima aptikti tokios informacijos ir tokių reiškinių, kuomet atvirai šaipomasi iš žmogaus, tyčiojamasi iš jo.

Todėl „Žiniasklaidos anatomija“ kelia klausimą iš esmės – ar gali kas nors sustabdyti viešą tyčiojimąsi iš žmonių Lietuvoje? Kas ir kaip gali paveikti politikus, visuomenės veikėjus, žiniasklaidos darbuotojus, kad bent jie imtų rodyti gerą pavyzdį?

Pokalbyje dalyvauja Vilniaus Baltupių mokyklos direktorius Viktoras Blinovas, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė ir Tėvų forumo pirmininkas Šarūnas Bagdonas.

Laidą „Žiniasklaidos anatomija“ bendrai rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Žinių radijas. Studijos tel. 8-5-2431431.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *