Šiaulių žurnalistai vėl kals "Metų vinis" – linksmins save ir kolegas

pagal | 2010/03/25

Šiaulių krašto žurnalistai jau aštuntą kartą kals „Metų vinis“. „Metų vinys“ – tai vienintelis Lietuvoje laikraščių, televizijų ir radijo brolių bei sesių renginys, kuriame apdovanojama ne už gerus darbus ar išmintingą žodį, bet įvertinimo sulaukia įvairių komiškų, tragikomiškų, paradoksalių situacijų autoriai ar dalyviai.

Šiandien gavau kolegų kvietimą kovo 26 dieną 19 valandą atvykti į Jaunimo centrą (Vytauto g. 103a, Šiauliai), kur ir bus teikiamos tos „Metų vinys”. Žinoma, kad važiuosiu! Nes tikrai noriu išgirsti žurnalistus, besijuokiančius iš savęs. Ne iš kitų, o būtent iš savęs. Šiame renginyje jau tradiciškai tampa privaloma puiki nuotaika, nuginkluojanti šypsena ir laisvai nerūpestingai iškilminga apranga. Tai tikrai yra ne šiaip dar vienas renginys – tai reiškinys.

O svarbiausia, kad gautame kvietime radau šiauliečių nuostabą, jog jiems patiems sunku patikėti, kad iš savęs moka juoktis jau tiek daug metų. Vis dar moka juoktis. Net ir krizės metu. Todėl labai gražiu „Metų vinių” simboliu tampa sukurtas Sido (gal ir Aksomaičio)ketureilis:

Vinims, nors sunkmečio kūju daužytoms ir lankstytoms,
Nebaisios anei rūdys, anei Landsbergis, anei mirtis.
Net ir aptalžyta vinis tvirtesnė bus už šimtą plytų,
Greičiau jau priekalas suskils į šipulius, nei užsilenks vinis…
(naujasis klasikas Sidas)

2 komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *