Ar etiškos žurnalistikos iniciatyva dar aktuali? Manau, kad dar labiau

pagal | 2010/04/07

Aidanas Vaitas siūlo rinktis etišką žurnalistiką

Tarptautinė žurnalistų federacija yra įkūrusi specialią interneto svetainę, kuri skirta etiškos žurnalistikos iniciatyvai. Tai vadinama nauja kampanija, kuria siekiama žadinti senas vertybes naujoje žiniasklaidoje visame pasaulyje. Ar tai aktualu ir mums? Manau, kad labiau nei bet kada.

Žiniasklaidos ateitis yra tapusi karšta tema visame pasaulyje. Tai verčia ypač žurnalistus ir kitus ne tik kovoti su sparčiais pokyčiais, bet ir ieškoti galimybių, kaip žurnalistikos darbus daryti etiškai ir sudaryti galimybe smedijoms juos parduoti pelningai.

Žurnalistai ir jų profesinės sąjungos ir asociacijos viešai tegia, kad mes visi turime investuoti į kokybišką informaciją ir kokybišką žurnalistiką. O kaip tai padaryti praktiškai? Tiesiog reikia tai daryti arba bent jau bandyti tai daryti. Ir reikia ieškoti praktinių patarimų pas kolegas, gyvenančius užsienyje.

Todėl TŽF pradėta iniciatyva – tai geras būdas ir Lietuvos žurnalistams nepamiršti savo profesijos esmės net ir siaubingų pokyčių fone, kai ekonomika diktuoja sunkius ir nestandartinius sprendimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *