Gedulas dėl lenkų žūties prie Katynės padeda šviesti visuomenę

pagal | 2010/04/13

Lietuvos vėliava su gedulo juostele prie vaikų darželio Vilniuje

Lietuvos valdžia nusprendė paskelbti trijų dienų gedulą dėl Lenkijos prezidento ir kitų beveik šimto lenkų žūties aviakatastrofoje. Maniau, kad toks valdžios sprendimas nebūtinai palies visus Lietuvos žmones. Vakar, sakyčiau, net nudžiugau, kad esame supratingi ir gailestingi.

Štai televizija TV3 (beje, kiek mačiau vinintelė tai padarė) greta savo logotipo transliuoja ir juodą juostelę, kuri simbolizuoja gedulą. O kai vakare nukulniavau pasiimti savo sūnaus iš darželio, pastebėjau prie įėjimo į vaikų darželį kabančią Lietuvos vėliavą su gedulo juosta.

Paprasta ir nuoširdu. Ir vaikams tokiu būdu gali paaiškinti ne tik tai, kas yra gedulas. Gali papasakoti ir apie tai, kas yra Lenkija. Gal net apie istoriją. Ir apie tuos lenkus, kurie gyvena Lietuvoje. Ir kodėl jų čia yra. Ir kuo tai yra įdomu ir gerai.

Keista, bet tokios nelaimės tampa viena efektyvesnių priemonių šviesti visuomenę ir ypač jaunąją kartą. Galbūt tai padeda ne tik geriau pažinti vieni kitus, bet ir pagaliau supratsi vieni kitus. Gal tai padės spręsti ir bendras problemas?

P.S. Vakar labai taikliai pastebėjo šio tinklaraščio komentatorius Niukas, kad ir kitos televizijos rado būdą, kaip parodyti savo solidarumą ir gedulą dėl Lenkijos tragedijos: BTV – juodame kvadrate rodomas BTV ženkliukas ir užrašas, LTV – logotipas ne mėlynas, o pilkos spalvos, LIetuvos Ryto TV – karts nuo karto įterpiama pirmosios poros (Lenkijos) nuotrauka ir muzika. Pagarba kolegoms dėl tokio solidarumo. Ir ačiū Niukui, nes kai jau aš pamačiau tuos ženklus, nepagalvojau, jog reikia papildyti šį įrašą.

2 komentarai

  1. Niukas

    BTV- juodame kvadrate BTV ženkliukas ir užrašas;
    LTV- ne mėlynas, o pilkos spalvos;
    LRyto TV- karts nuo karto įterpiama pirmosios poros ( Lenkijos ) nuotrauka ir muzika;
    LNK- nieko…bent jau aš nepastebėjau?..

    Dainiau 😉

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *