Pokalbis su vyriausiuoju redaktoriumi V. Vasiliausku. Vis dar aktualus

pagal | 2010/04/21

2007 metų liepos 3 dieną „Žinių radijas“ ir Lietuvos žurnalistų sąjunga pradėjo naują laidos „Žiniasklaidos anatomija“ projektą. Iki pat rudens laidose dalyvavo leidinių ir kitų žiniasklaidos priemonių vyriausieji redaktoriai, kurie įstatymuose įvardinti kaip už turinį atsakingi asmenys. Pirmasis pokalbis buvo su dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiuoju redaktoriumi Valdu Vasiliausku.

Tikrai maniau, kad tai labai vykusi idėja. O dabar esu netgi dar labiau tuo tikras. Juk būtent redaktoriai kasdien bando spręsti, kokia bus dienos tema, kas taps dienos herojumi ar žurnalistų kritikos taikiniu. Tai jų sprendimai lemia, kokiomis temomis žurnalistai turi ir gali domėtis, o kokios lieka tabu. Žinoma, turinio vadovams tenka derinti reklamos užsakovų ir savininkų interesus su objektyvia žurnalistika. Vyriausieji redaktoriai tiesiogiai bendrauja ir su aukščiausiais valdžios atstovais. Tik jie žino, kokį spaudimą reikia atlaikyti dėl laisvo žodžio ir laisvos minties.

Todėl pirmasis pokalbis buvo apie tai, kokios temos netelpa laikraščio puslapiuose ir kokia yra žiniasklaidos padėtis Lietuvoje. Kalbėjausi su dar visai neseniai buvusiu savaitraščių „Veidas“ ir „Ekstra“ vadovu, o tuo metu visai neseniai pradėjusiu dirbti dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiuoju redaktoriumi V. Vasiliausku.

Paklausykite pokalbio. Man jis tada labai patiko ir tikrai daugelis dalykų tebėra aktualūs.

3 komentarai

  1. e

    „Žiniasklaidos anatomija” tikrai vykes projektas. Sveikintina ir malonu klausyti. Tiesa, girdziu tik vairuodamas.
    O Grazina Sviderskyte sioje laidoje buvo lyg perlas.

    Tikiuosi kad nieko nepainioju… 🙂

    Ernestas

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *