Dar vienas laikraštis pripažintas esąs už etikos ribų – tai "Šiaulių naujienos"

pagal | 2010/05/03

Balandžio 26 dieną Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija nusprendė priskirti dienraštį „Šiaulių naujienos” profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai.

Kaip praneša pati Etikos komisija, dar šių metų balandžio 12 dieną buvo iškeltas klausimas dėl dienraščio „Šiaulių naujienos“ priskyrimo etikos nesilaikančių visuomenės informavimo priemonių kategorijai. Tuomet komisija nusprendė, kad yra pagrindo svarstyti šį klausimą, nes per vienerius metus šiame leidinyje Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas buvo pažeistas 3 kartus. Pagal Komisijos Reglamentą, jeigu ta pati žiniasklaidos priemonė per vienerius metus yra pripažįstama pažeidusi Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą du kartus, Komisija gali pasinaudoti Etikos kodekso jai suteikta teise ir svarstyti klausimą dėl visuomenės informavimo priemonės priskyrimo profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai:

71 straipsnis
Tokia viešosios informacijos rengėjo veikla, kai pažeidinėja šio kodekso nuostatas, yra pagrindas:
1) Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai priskirti jį profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai;
2) suinteresuotiems asmenims ginti savo pažeistas teises;
3) taikyti kitas įstatymų nustatytas sankcijas.

Šį kartą į posėdį buvo pakvietstas ir dalyvavo dienraščio „Šiaulių naujienos“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Mykolas Deikus. Kiap galima suprasti iš sprendimo, leidinys neturėjo kuo apginti savo reputacijos.

Tačiau toks Etikos komisijos sprenddmas galios vienerius metus. Tai pakankamas laiko tarpas leidinio vadovams padaryti tinkamas išvadas ir imtis sąžiningos, garbingos ir etiškos žurnalistikos. To ir linkiu „Šiaulių naujienų” kolegoms. Juk nesmagu dirbti leiidnyje, kai esi profesinės etikos užribyje.

Beje, galima priminti, kad šiemet tai jau antras toks Etikos komisijos sprendimas. Už žurnalistikos etikos ribų dirbančiu leidiniu pripažintos ir „Lietuvos žinios”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *