Gražina Sviderskytė krizės suriestai Lietuvos žiniasklaidai turi pasiūlymų

pagal | 2010/05/12

Naujienų portale Bernardinai.lt žurnalistė, Vinco Kudirkos premijos laureatė Gražina Sviderskytė pateikia du pasiūlymus krizės suriestai Lietuvos žiniasklaidai.

Nors kolegė pateikia net du pasiūlymus žiniasklaidai, tačiau antrojo net neminėsiu. Todėl, kad jis man nepatinka.

Tačiau visiškai sutinku su pirmuoju Gražinos pasiūlymu ir jį noriu pacituoti:

Pirmas pasiūlymas – leistis ant žemės, pagalbon kviestis kampan nuspirtą profesinį meistriškumą ir Lietuvoje vis dar pasitaikančią teigiamą profesionalų patirtį. Pavyzdys: Kanados žurnalistų asociacija (KŽA), turinti bemaž tiek pat narių kaip LŽS (per tūkstantį), pernai neišgalėjo sumokėti konkursus laimėjusiems žurnalistams visų premijų, savo almanachą nariams dalija tik už pinigus ir net nebevaišina kava (ką ir kalbėti apie saldainius, kurių per komisijos posėdį patiekė LŽS). Užtat KŽA per metus surengė dvi nacionalines konferencijas, kuriose kiekvienam norinčiam įmontavo galingą žinių, idėjų ir įkvėpimo užtaisą. Dėl to buvo verta susimokėti KŽA nario metinį mokestį, dvigubai didesnį nei LŽS. Jei LŽS kviestų į panašias konferencijas Lietuvoje, nesupykčiau, jei mokestis padidėtų ir į būsimus posėdžius kavos bei saldainių tektų atsinešti pačiai (ką ir kalbėti apie karštus užkandžius ir gėrimus per didesnes LŽS sueigas). Forumas prezidentūroje buvo gera pradžia.

Tikiuosi, kad gera pradžia – pusė darbo. Gražinos žodžiai įkvepia tęsti panašius darbus.

2 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Taip tikrai nereikia. Tai tik pasiteisinimas. Paskaityk Gražinos abu pasiūlymus. Man tas antras netinka. Jei kam tinka, mes turime nuo jų atsiriboti.

    Atsakyti
  2. Skaitytojas

    deja, tai tik naivus idealizmas. Prasto skonio, vulgarios publiacijos (laidos) gimsta ne dėl neišprusimo (jei žurnalistas bukas, dar nereiškia, kad ir jo redaktorius, pagalau vyr. redaktorius ar leidėjas tokie pat), o dėl poreikio pataikauti liumpenams, kad prastuomenė pirktų tai, skaitytų, žiūrėtų. Atsakykit, pvz. ar R.Grinevičiūtė kvaila? Aš tikiu – ne. O kodėl net ji, žurnalistikos elito atstovė (kas drįs ginčytis?), kartais nusileidžia iki tamsaus beraščio logikos? Štai kur šuo pakastas – TAIP REIKIA. O KAI REIKIA, konferencija nepadės.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *