"Kūlverstukas" versus "Šiaulių naujienos". Kuris kurį?

pagal | 2010/09/24

Šiaulių darželis-lopšelis „Kūlverstukas“ pasiskundė Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai dėl publikacijų dienraštyje „Šiaulių naujienos“. Skundas bus nagrinėjamas rugsėjo 27 dieną.

Šis skundas mane sudomino tik todėl, kad tokiu gražiu pavadinimu sukurtas vaikų darželis taip rūpinasi savo reputacija. Net didelės verslo įmonės nedažnai kreipiasi į etikos sargus ir bando ginti savo reputaciją.

Tačiau Šiaulių darželio-lopšelio „Kūlverstukas“ direktorė Regina Jonikaitė prašo įvertinti dienraščio „Šiaulių naujienos“ publikacijas „Ekskursija“ (2010-03-09) ir „Darželinukų mamos įdarbintos skalbėjomis“ (2010-05-15). Teigiama, kad pateikta tiesos neatitinkanti informacija, kenkianti įstaigos dalykinei reputacijai, pažeista teisė į privataus gyvenimo apsaugą. Be to, paaiškėjus kitoms aplinkybėms, redakcija nepatikslino savo anksčiau skelbtos informacijos kaip to reikalauja Etikos kodekso 20 straipsnyje.

Jei laikraštyje nebuvo patikslinta informacija, kuri atsirado paaiškėjus naujoms aplinybėms, tai tikrai negražu. Tačiau ir pats paskaičiau vieną iš minėtų publikacijų – apie mamas-skalbėjas. Puiki tema. Įdomiai pateikta. Siūlau ir kitiems paskaityti. Tiesa, bandydamas ieškoti privataus gyvenimo pažeidimų, bent jau šioje publikacijoje nieko panašaus neradau. Įdomu sužinoti, kuri informacija atskleidžia privatų gyvenimą ir kuri neatitinka tiesos? Gal kokios detalės, kurių straipsnyje yra nemažai.

Bet jei esmė yra teisinga, tai man tema atrodo labai gerai atskleista – daug šaltinių pakalbinta, pabandyta išklausyti skirtingas puses ir pan. Bus įdomu pažiūrėti į sprendimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *