Jei valdžia dirbtų gerai? Būtų blogai

pagal | 2010/12/08

Vilis Normanas naujienų portale Delfi dalinasi savo įžvalgomis „Kaip lietuviai išrado mitą apie pedofiliją”.

Atidžiai perskaičiau komentarą. Nelabai man buvo įdomu, ką rašo komentatoriai prieš šio straipsnio. Galiu tik įtarti, kad dauguma jų diskutuos apie magišką žodį pedofilija.

Todėl man pasirodė gerokai įdomesnė įžvalga apie tam tikrus mūsų mentaliteto ypatumus:

Juk taip nemalonu būtų žinoti, kad teisėsaugos ir valdžios atstovai yra sąžiningi ir dori žmonės. Ko tuomet reikėtų neapkęsti ir prieš ką reikėtų kovoti?

Ir tikrai, kodėl mums reikia nors išgalvotų priešų ir kodėl taip tuščia, kai jų nėra?

3 komentarai

  1. marius

    Kokia intelekto rūšimi jus naudojatės?

    Kokia intelekto rūšis tokia ir pasaulėžiūra.
    Kokia intelekto rūšis toks požiūris į žmogų ir santykiai tarp žmonių.
    Kokia intelekto rūšis toks jaunosios kartos auklėjimas ir mokymas.
    Kokia intelekto rūšis tokie santykiai valstybėje ir tarpvalstybiniai santykiai.
    Kokia intelekto rūšis pas politikus tokie ir įstatymai parašyti visuomenei.
    Kokia intelekto rūšis tokia ir psichinė – emocinė reakcija į situacija, įvykius, reiškinius.
    Kokia intelekto rūšis tokia ir religija.

    Triumfuojantis DVIPOLIS LINIJINIS intelektas yra ne vienintelė intelekto rūšis.
    Istorija rodo, kad egzistuoja kitokios intelekto rūšys.
    Suprasti kitas intelekto rūšis esamu intelektu neįmanoma. Bet orientyrai yra.
    Viena intelekto rūšis kategoriškai prieštarauja kitai. Todėl teiginiai iš kitos intelekto rūšies sukelia prieštaravimus tiems, kurie naudojasi tik viena intelekto rūšimi.
    Nėra universalios intelekto rūšies ir pasaulėžiūros visiems laikams.
    Intelekto rūšys skiriasi savo savybėmis.
    Pavyzdžiui.; alternatyviame intelekte priešingai nei linijiniame nėra vietos agresijai, spekuliacijoms Dievu, sąžine, žmogiškomis vertybėmis ir t.t.

    Dainiau, išgyvendinti atgyvenas reikia pradėti nuo informavimo apie kitas galimybes, kitokias mastymo rūšis – švietimas, informavimas pirmiausia ir žinoma savo mastymo lavinimas.
    Nauja ateis netikėtai kaip beprotiška idėja o ne kaip suprantama ir protinga!
    Po informavimo, švietimo seka APMĄSTYMAI. Sustoti, nutraukti įprastinių reakcijų, mastymo, refleksų inerciją ir APMĄSTYTI. Tokiu atveju pašnekovas tampa ne „dunduku” privalančiu įtikti mano supratimui o INTELEKTO TRENIRUOKLIU.

    Atsakyti
  2. Dainius Radzevičius

    Mariau, atgyvena yra tikrai. O kaip ją išgyvendinti?

    Atsakyti
  3. marius

    Tokia LINIJINIO DVIPOLIO intelekto savybė skirstyti į du polius: aš – kiti, mano – ne mano, išorė – vidus, gėris – blogis ir t.t.
    Pirma savybė skirstymas į du polius o antra pirmenybės atidavimas vienam iš polių.
    Atsiranda dvi kategoriškai priešingos sistemos: altruizmas ir egoizmas.
    Pavyzdžiui.; Jėzaus Kristaus mokymas yra 100% altruistinė sistema.
    Deja, neįmanoma būti 100% altruistu arba egoistu. O mėtimasis iš vienos sistemos į kitą pasmerkia žmogų kančioms. Jeigu “dominuoja egoizmas“ tuomet būtinai turi būti kaltų, nesąžiningų, amoralių, blogiečių, išorinio priešo paieška. O jeigu “dominuoja altruizmas“ tuomet kaltų, priešų paieškos išorėje nebus. Bet kadangi žmogus mėtosi iš vienos sistemos į kitą tai jis arba reikalauja, kad išorinis pasaulis prisitaikytų prie jo, įtiktų jam, arba atvirkščiai pats keičiasi savo viduje – prisitaikydamas.
    Dominuojančiai egoistinei sistemai reikalingas išorinis priešas, ji be jo negali egzistuoti.
    Pavyzdžiui.; jeigu įtikintume žmoniją, kad kalti ateiviai iš kosmoso tai visi užmirštų senas nuoskaudas ir susivienytų. Jeigu mes vieni kosmose tai reikalingi kalti žemėje. Jeigu paliktume tik vieną valstybę tai kaltos bus kažkokios partijos ar valdžia. Kadangi mes jau Europos sąjungoje ir NATO nariai tai išorinio priešo nebėra todėl susiskaldymas valstybės viduje neišvengiamas. Privalo būti kažkas kaltas! Tokia LINIJINIO DVIPOLIO intelekto savybė!
    Jeigu žemėje liktų tik vienas kolektyvas ar šeima, ten irgi neišvengiamai kiltų ginčai.
    Daugelis politikų “išorinį priešu“ spekuliuoja specialiai tam, kad nukreiptų žmonių dėmesį nuo nuoskaudų, problemų ir juos suvienytų bendram tikslui įveikti visų bendrą priešą. Tai gali būti kita valstybė pav.; Rusija arba kiaulių gripo epidemija, ar grėsmė iš kosmoso, teroristai ir t.t.
    Žinoma, žmonijos istorijoje LINIJINIS DVIPOLIS intelektas nėra vienintelis yra ir kitokių intelekto rūšių. Deja ši intelekto rūšis užgrobė, paėmė diktatūrą.
    Gaunasi, kad visų problemų tikrasis kaltininkas yra pas kiekvieną iš mūsų galvoje. Jis mūsų visų priešas tai LINIJINIS DVIPOLIS intelektas, kuris priėjo ribą. Visi jo darbai ir kūryba tapo PAVOJINGA MASE, kuri pasiruošusi užspausti kiekvieną. Sustabdyti jo diktatūrą, nutraukti bet tam reikalingas pakaitalas. Todėl visi kartu ir kiekvienas atskirai neišvengiamai atsiduria ties faktu arba – arba… REVOLIUCIJA dabar įmanoma tik kiekvieno asmeniškai ir visų kartu galvoje. Tokia revoliucija kai geriečiai nuverčia blogiečius arba atvirkščiai dabar jau atgyvena.
    Vienos partijos pasikeitimas valdžioje kita nieko ne pakeis – tai uždaras ratas, nes problema tai kiekvieno ir visų kartu galvoj.
    Žurnalistika irgi turi gimti nauja. Tie vienas ant kito lojimai, kaltų paieška, nesąžiningų ir t.t. yra riba, atgyvena, degradacija.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *