Prieš Europos krepšinio čempionatą policija mokinsis draugauti. Gražu

pagal | 2011/01/31

Kaip užmegzti vertingus santykius?

Kaip skelbia Policijos departamentas, „artėjant mūsų šalyje vyksiančiam 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatui, policija nesnaudžia”. Tai labai gražus pranešimas, nes policininkai mokosi užtikrinti viešajį saugumą „tarptautiniuose mokymuose pagal patyrusių Lietuvos ir užsienio ekspertų parengtą programą”.

Gaila tik, kad Policijos departamentas skurdžiai rašo apie pačius mokymus. Na, viskas vyko Trakuose 4 dienas. Gražu. Na, mokymus vedę ekspertai dalijosi patirtimi, kaip užtikrinti viešąjį saugumą didžiulių tarptautinių sporto renginių metu. Irgi gražu. tačiau mane labiausiai sudomino mokymai „kaip geranoriškai bendrauti su miniomis sporto aistruolių, kaip pelnyti jų pasitikėjimą”. Štai apie tai pareigūnai kol kas neatskleidžia detalių.

Kadangi balandį tokie mokymai vyks Balstogėje (Lenkija) ir Taline (Estija), iki tol bus labai įdomu sekti naujienas, kaip mūsų vietiniai pareigūnai mokinsis „draugauti ir pelnyti pasitikėjimą”. Labai norisi, kad tokio renginio metu būtume pristatyti ne tik kaip drąsi šalis, bet geriau jau būtume draugiška Lietuva.

Kai kurie specialistai sako, kad mažos dovanėlės stiprina draugystę.

O štai šiandien su pareigūnais bendravęs generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas sakė:

„Esama tarnybos drausmė policijos įstaigose netenkina manęs, taip pat nepateisina visuomenės lūkesčių. Todėl visus policijos vadovus raginu prisiminti, kad policijos pareigūnų daromi tarnybos drausmės pažeidimai formuoja neigiamą nuomonę apie visą policijos sistemą, o tai neabejotinai daro neigiamą įtaką policijos prestižui ir didina atskirtį tarp visuomenės ir policijos. Vis dažniau akcentuodami visuomenės ir policijos pasitikėjimo būtinumą, turime suvokti, kad pasitikėjimą pelnyti galima tik sąžiningu darbu ir nepriekaištingu elgesiu. Todėl reikalauju visų policijos įstaigų vadovų: tarnybos drausmė turi tapti jūsų darbo prioritetu, o šio darbo rezultatai turi būti matomi ne tik popieriuje, bet ir juntami visuomenės”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *