Etiškos žiniasklaidos kampanija Lietuvoje – misija įmanoma

pagal | 2011/03/24

Rytoj Vilniuje Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Europos žurnalistų federacija ir partneriais rengia diejų dienų konferenciją, skirtą etiškos žurnalistikos kampanijai. Su kolegomis iš kitų Europos šalių planuojame per artimiausius metus inicijuoti ne vieną tyrimą, mokymus, kurių tikslas – skatinti kolegų profesionalumą ir kovoti su bet kokiomis neapykantos skatinimo apraiškomis žiniasklaidoje.

Suprantu, kad vienu ypu ar per metus neįmanoma visko išspręsti. Tačiau mane nudžiugino didelis kolegų susidomėjimas rytojaus renginiu. Bus daug pranešimų ir diskusijų. Labai džiaugiuosi, kad atvyksta ir Dublino universiteto profesorius Steven Knowlton. Su juo teko garbė ir malonumas padirbėti viename projekte praėjusiais metais.

Todėl šiandien daug nerašysiu apie renginį. Visi įspūdžiai – jau rytoj.

2 komentarai

  1. Dainius Radzevičius

    Karoli, tuomet bepramsiu gali vadinti net kovą su vėžiu, AIDS ar kitomis ligomis. Vis tiek mirsime. dar tą patį galima pasakyti apie korupciją, alkoholį, narkotikus ir kt. manau, kad tu esi teisus dėl amžinos problemos, bet neteisus, kad nieko nereikai daryti. Stengtis tikrai galima 🙂

    Atsakyti
  2. Karolis

    „kovoti su bet kokiomis neapykantos skatinimo apraiškomis žiniasklaidoje“. Argi tai ne kova su vėjo malūnais? Paskaičius Lietuvos populiariąją spaudą, pažiūrėjus TV laidas atrodo, kad pagrindinė ir dažnai vienintelė Lietuvos žiniasklaidos misija – neapykantos skatinimas ir nesantaikos kurstymas.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *