Kolegas sveikinu su Pasauline spaudos laisvės diena!!!

pagal | 2011/05/03

Tradicinė spauda išgyvena sunkius laikus net ir JAV

Pasveikink laisvą žurnalistiką. Bet ne atsisveikink!

Mieli kolegos, žurnalistai ir visi kiti branginantys laisvą žodį!!!

Nuoširdžiai sveikinu visus su šia diena 🙂

Šis internetinis dienoraštis, kaip ir tūkstančiai visų kitų, tai dar vienas įrodymas, kad technologijos dabar jau leidžia labai nebrangiai ir greitai kiekvienam kalbėti laisvai.

Žinoma, reikia dar turėti nors kiek galimybių netrukdomai pasiekti tas technologijas. Tai sunku padaryti daugybei žmonių, nes tik 15 procentų Pasaulio gyventojų gyvena šalyse, kur žiniasklaida laikoma iš principo laisva. Lietuva yra prie tokių šalių. Tai reiškia, kad žmonėms laisvai pasiekiamas ir internetas. Ir jie gali turėti savo erdvę. Ir jų niekas nepersekioja už kiekvieną kritišką žodį.

Galite labai gerai pamatyti 2011 metų spaudos laisvės indeksą ir naujausioje organizacijos Freedom House ataskaitoje apie tai.

Šiandien visame Pasaulyje ne tik minima, bet ir švenčiama Pasaulinė spaudos laisvės diena. Džiaugiuosi, kad šia proga galiu dalyvauti World Press Freedom Day 2011 renginyje ir bendrauti su kolegomsi iš daugybės šalių.

Ketvirtadienį kartu su Inga Springe (buvusi Latvijos laikraščio „Diena” žurnalistė, kuri darė ne viena žurnalistinį tyrimą, bet paliko laikraštį pasikeitus savininkams) ir Edvardu Lukasu surengsime viešą diskusiją Vašingtone apie Baltijos šalių žurnalistikos padėtį prieš ir po ekonominės krizės. Šventė yra ir gera proga pakalbėti apie svarbius dalykus.

Na o mes Lietuvoje šventei susitiksime jau gegužės 7 dieną. Daugiau informacijos apie tai ieškokite www.lzs.lt.

Linkėjimai iš Vašingtono 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *