ESBO: Pliuralizmo skatinimas naujose medijose turi ir pavojų

pagal | 2011/07/08

Šiomis dienomis Vienoje vyksta ESBO konferencija, skirta pliuralizmo skatinimui naujose medijose.

Vakar (pirmojoje konferencijos sesijoje) buvo diskutuojama apie iššūkius ir problemas naujosioms medijoms. Buvo atkreiptas dėmesys ne tik į vartotojų poreikių pokyčius, bet ir dar kartą sugrįžta prie esminių sąvokų – socialinės medijos ir naujos medijos nebūtinai yra tas pats. Daugelis vadinamųjų tradicinių žiniasklaidos priemonių jau yra „naujos”, nes jos įdiegia daugelį technologinių naujovių.

Kita vertus, vien dėl to atsiranda ir nauji iššūkiai. Pvz., kompanija „Samsung”, kuri lyderiauja gamindama „išmaniuosius” televizorius, realiai jau tapo pati turinio redaktoriumi arba turinio filtruotoju. Juk jei naujame televizoriuje įdiegti Facebook, Youtube ar kai kurių kitų socialinių tinklų aplikacijos, o kažkas liko „už borto”, tai kaip pavadinti šį reiškinį?

Tai reiškia, kad toks „pasirinkimas” gali užkirsti kelią vartotojui realiai pasiekti kitus tinklus. Tai jau ir pliuralizmo problema. Žinoma, tokiu atveju laimi globalūs ir dideli socialiniai tinklai, nes jiems šansų patekti į „išmaniuosius” TV yra žymiai daugiau nei kokiam vietinima klase.lt ar one.lt.

Na o šiandien diskutuosime apie skaitmeninės televizijos erą ir naujus iššūkius bandant reguliuoti internetą. Ta proga siūlau paskaityti vieną labai aktualią publikaciją apie naujus iššūkius Jungtinėje Karalystėje. Tikrai aktualu ir mums.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *