"Verslo žinios": Reklamdaviams žiniasklaidos sąžinė dažniausiai nerūpi. O mums rūpi?

pagal | 2011/07/19

Dienraštis „Verslo žinios” vakar publikavo Agnės Gintautaitės straipsnį „Reklamdaviams žiniasklaidos sąžinė dažniausiai nerūpi”.

Yra apie ką pamąstyti. Ne vien žiniasklaidai ir jos vadovams. Mums, vartotojams. Jei perkame „brokuotą” daiktą ir jį vartojame, tai patys ir skatiname tą broką. O reklama tol keliaus į tokias medijas, kol reklamdaviai galvos tik apie didesnę rinkos dalį dabar nei apie savo reputaciją ateityje.

3 komentarai

  1. Marius

    Atvažiavo į Lietuvą „Imperatoriškasis Kinijos cirkas”
    Ir dar žinomi Lietuvos veidai reklamuoja tą cirką per TV.
    Žinoma niekas nepaklasė įrodančių dokumentų, kad tai Imperatoriškas Kinijos cirkas, o ne kokiame rūsyje pasitreniravusius cirkininkus, aferistai prastūmė kaip už Imperatoriškąjį. O kas patikrins? Juk ir paprašiusiam pateikti įrodymus, galima pakišti po nosim ant kompiuterio atspaustą popiergalį su heroglifais – skaityk…
    Štai taip yra daromi pinigai! Lietuviams pralenda viskas. lochai yra lochai arba durnius ir bažnyčioj mūša.
    Kas gi gylinsis? Susimokėjo, nusivylė, pakeikė ir namo.

    Atsakyti
  2. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Rimai, su šitom pastabom turiu sutikti. Daugiau nenoriu komentoti. Bet labai daug tikiuosi, kad LRt tarybai liepos 29 dieną patvirtinus porgramų stratgeijos projektą galėsime bent jau objektyviai vertinti tai, kas vyksta arba ko nevyksta.

    Atsakyti
  3. Rimas Bružas

    Nėra kuo stebėtis, Dainiau. LTV direktoriai irgi didžiuojasi sugebėję nupirkti „Komisarą Reksą” dar vienam sezonui ar kitą panašios (ne)kokybės produkciją, nes ji, pasak jų, žiūrima. Reitingas valdo ir ne kartą tie patys LTV „generolai” yra pasisakę, kad „turim daryt reitigą”, tiesa, taip, kaip jie jį supranta. Neatsitiktinai viena giminaitė atvykusi iš JAV, nugirdusi dominuojančias LTV anonsų temas a la „bėdų turgus”, „npt”, uždavė sunkų klausimą – ar nacionalinis transliuotojas neturi ką veikti? neturėjau ką atsakyti, nes tuo metu virė britanijos spaudos skandalas, kuris, manau, buvo puiki proga aptarti ne vien LR murdochų problematiką, bet žiniasklaidos būklę apskritai. Deja, vien „npt” ir „bėdų turgus”… Austrijos demaršas buvo vertas vienos TV vaidos… Kas kart pagalvoju, kad krizė ne piniguose arba amžina vasara.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *