V. Mitė rašo apie nelinksmą žiniasklaidos peizažą

pagal | 2011/08/01

Kolega Valentinas Mitė naujienų portale Delfi rašo apie žiniasklaidos kokybę Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Man ypač patiko vienas palyginimas:

„Britanija turi BBC, kuri yra šalies nacionalinio pasididžiavimo tikslas. Tai už mokesčių mokėtojų pinigus išlaikoma institucija. Kodėl Lietuvoje finansiškai smaugiama visuomeninė LRT? Todėl, jog kažkam nepatinka Audrius Siaurusevičius ar todėl, jog, girdi, nacionalinė televizija nereikalinga iš viso? Britanijai reikalinga, o mums ne? Todėl, jog valstybė neturi pinigų? Bet iš viso, ar valstybė kam nors dar turi pinigų, ar valstybė atlieka savo funkcijas, išskyrus maniakišką rūpinimąsi biudžeto subalansavimu. Nejaugi mums užtenka tik krepšinio?”

Patiko ši citata, nes ir man dažnai tie patys klausimai kyla. Atsakymų ir aš nesulaukiu.

6 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    palyginime, o tu žinai, keik žmonių dirba BBC, kokias technines sąlygas turi ir koks finansavimas? nesulyginami dalykai. Todėl kalbame bent apie tokį visuomeninį transliuotoiją, kuris nebūtų stekenamas labiau nei Latvijoje.

    Atsakyti
  2. palyginimas

    p.s. LRT išvis negali vadintis nacionaliniu transliuotoju, nes su tuo neturi nieko bendra. Žemo lygio saviveikla, taškant visų mūsų lėšas

    Atsakyti
  3. palyginimas

    Dainiau, ar Tu kada nors žiūrėjai/klauseisi BBC? LRT ir BBC net lyginti negalima, tai skirtingos planetos.

    Atsakyti
  4. sigitas

    pabandžiau aš dabar įsivaizduoti , kad BBC generalinis direktorius , prisiliuobęs užmiega skydinėje, ar būna užtinkamas su kokios partijos parteigenose kavinėje besivaišinantis. Ir be JOKIŲ pasekmių. Bet mano vaizduotė sutrikusi. Gal pačiam ,Dainiau, išeis?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *