Kabelinių televizijų programos – mentaliteto atspindys

pagal | 2011/08/24

TV paslaugos nuolat brangsta

Šiandien rimtai susimąsčiau apie artėjantį Europos krepšinio čempionatą. Kadangi bilietų kol kas dar neturiu (panašu, kad ir neturėsiu :-)), todėl belieka rinktis krepšinio varžyboms žiūrėti du alternatyvius variantus – namai arba barai. Labai norėjosi žiūrėti ir namuose, bet šandien jau imu linkti prie barų…

Štai užėjau į vienos kabelinės televizijos interneto svetainę. Randu pasiūlymą įvairiausių programų, taip pat ir sporto. Tačiau jei standartinis skaitmeninės televizijos paketas kainuoja 29 litus, tai už papildomas paslaugas (sportas su Europos krepšinio čempionatu yra prie tokių), reikia susimokėti visai solidų priedą. Už vos tris VIASAT SPORTAS programas (ledo ritulys ir golfas dar ir nedomina manęs) tenka pakloti papildomus 12 litų per mėnesį. kainos proporcija pagridninio ir papildomo paketo – neadekvati. Žinoma, čempionato metu norisi užsidirbti daug kam.

Na o perskaitęs naujienas, kad kabelinės televizijos planuoja ir toliau didinti kainas už savo paslaugas, nusprendžiau labai tvirtai – Europos krepšinio čempionatą žiūrėsiu viešose vietose, o jam pasibaigus ieškosiu rimtų alternatyvų dabartinėms kabelinių televizijų paslaugoms.

Taip pasielgti mane paskatino ir dar vienas dalykas. Tai – siūlomo kabelinių televizijų programų paketas ir to paketo „mentalinis užtaisas”.

Štai kokios siūlomų programų sudedamosios dalys:

Lietuviškos programos
Rusiškos ir kitos programos (šiame bloke vien tik rusiškos programos)
Pažintinės programos
Filmų programos
Informacinės programos
Muzikos programos
Sporto programos
Programos vaikams
Programos suaugusiems (kažkodėl programos vaikams ir suaugusiems greta sudėtos)

Tai, kad programos prioritetas yra lietuviškos ir rusiškos – aišku visiškai. Vokiškų, angliškų ar kitokių kalbų – nėra. Kad programos suaugusiems (1 programa) ir vaikams (2 programos) greta sudėtos – irgi aiški nuoroda į vertybes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *