LNK žada rekordiškai daug "lietuviškos" produkcijos. Pažiūrėsime, kokia ji

pagal | 2011/08/25

LNK televizija prieš artėjantį naują rudens sezoną ėmė žadėti ir girtis, kad jų eteryje bus rekordiškai daug lietuviškos produkcijos. Kadangi pastaruoju metu komerciniuose kanaluose nuolat daugėjo tik rusiškos, tokia naujiena mane maloniai nudžiugino. Tačiau pažiūrėsime, kokia ta „lietuviška produkcija”.

Pranešime naujasis LNK programų direktorius Aivaras Prancūzevičius teigia:

„LNK yra ta televizija, kuri per šešiolika egzistavimo metų pagimdė ne tik daugybę legendinių telehitų, bet ir ištisus žanrus lietuviškame televizijos horizonte, todėl jai natūralu pirmauti ir pagal lietuviškų autorinių laidų kiekį. Esame pirmas komercinis transliuotojas, siūlantis premjerinį šiokiadienių srautą beveik šešias valandas be pertraukos nuo 16.40 iki 22.30 val. LNK žiūrovas yra ypač lojalus savo kanalui, todėl ir toliau tikimės meilės, palankumo ir prieraišumo“.

Žadama, kad kasdien bus transliuojama po 11 valandų autorinių laidų, serialų ir filmų. Pairinkimo įvairovę turėtų užtikrinti 24 publicistinės, gyvenimo būdo, žurnalistinių tyrimų ir pramoginės laidos bei filmuojami trys lietuviški serialai.

Tačiau man labai keistas pasirodė pranešime pateiktas naujo sezono pristatymas, kuris siejamas su biblijiniu reiškiniu:

„Naująjį sezoną LNK pradės Didžiąja savaite ir kasdien nuo pirmadienio iki šeštadienio transliuos po specialų renginį.”

Kuo čia dėta Didžioji savaitė? Jeigu sudarant programų tinklelį bus remiamasi Biblija, tai liūdniausia programa prasidės penktadienio vakarą, o šeštadienis bus apskritai niūrus. Tik sekmadienį ryte turėtų Prisikėlimo rytas išgelbėti mus visus 🙂 Kita vertus, ketvirtadieniais vakare bus Paskutinė vakarienė 🙂 Irgi neblogai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *