"Respublika" ir "Vilniaus vandenys" – kaltinimai ir paneigimai

pagal | 2011/09/10

Šiandien gavau Dariaus Norkaus pranešimą spaudai, kuriame rašoma, jog antrus metus „Vilniaus vandenims“ nebevadovaujantį D.Norkų „Respublika“ apkaltino dėl pusmečio senumo įmonės sprendimų.

Jei šis faktas teisingas – tai dar vienas briedo žurnalistikos pavyzdys, kuomet faktai renkami bet kaip. O gal tai ne toks jau nekaltas suklydimas? Sunku pasakyti. Tai galėtų paaiškinti nebent straipsnio autorius. Pranešime juodu ant balto rašoma:

„Buvęs „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Darius Norkus ėmėsi teisinių priemonių, reikalaudamas dienraščio „Republika“ paneigti paskelbtą informaciją, kad jis yra susijęs su prieš pusmetį pasibaigusiu sostinės nuotekų utilizavimo konkursu. D.Norkus priminė dienraščiui, kad jis iš generalinio direktoriaus pareigų atleistas 2010 m. balandžio 28 d., o straipsnyje minima sutartis dėl sostinės nuotekų utilizavimo pasirašyta po 364 dienų – 2011 m. balandžio 27 dieną.”

Pranešime taip pat rašoma, kad „Respublikai“ jau yra išsiųstas prašymas paneigti 2011 m. rugsėjo 7 d. laikraštyje paskelbtą informaciją straipsnyje „Nuotekų karė – įtarimai korupcija”. Jei šis leidinys ir portalas www.respublika.lt iš tiesų rūpinasi savo reputacija, mano nuomone, tai turėtų padaryti jau rugsėjo 12 dieną. Pažiūrėsime, ar taip ir padarys.

Kita vertus, verta priminti, kad paneigimo autorius D. Norkus iš tiesų turi problemų su reputacija ir įtarimais neteisėta veikla.

2 komentarai

  1. Dainius Radzevičius

    elektrike, o ar esmė, kas suformulavo? Teisiškai, tas, kas pasirašė, tas ir atsakingas. Ir neturėtų kratytis atsakomybės. Beje, gal tas, kas formulavo sąlygas, galėjo vėliau persigalvoti, o jei pasirašęs asmuo manė, kad neteisingai kažkas padaryta – galėjo pertvarkyti. Bet kuriuo atveju, tai jau tik interpretacijos. Faktai turi būti tikslūs.

    Atsakyti
  2. elektrikas

    na, mes nežinom kada ir kam būnant direktoriaus poste tas konkursas buvo paskelbtas. Galbūt jo sąlygos buvo suformuluotos dar tam būnant poste?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *