V. Tomkus ir milijonas vs D. Radzevičius ir žodžio laisvė. Rugsėjo 19 d. 13.45 val.

Rugsėjo 19 d. 13.45 val. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo 406 salėje vyks taikinamasis posėdis dėl šiame teisme nagrinėjamo Vito Tomkaus privataus kaltinimo skundo dėl Dainiaus Radzevičiaus patraukimo baudžiamojon atsakomybėn pagal Baudžiamojo kodekso 154 straipsnį. V. Tomkus reikalauja ir 1 milijono litų iš atsakovo.

Tokią informaciją man atsiuntė teismo teisėjas.

Priminsiu, kad toks V. Tomkaus skundas gautas dėl mano nuomonės/komentaro šiame interneto dienoraštyje. Komentaras parašytas remiantis Lietuvos žiniasklaidoje ir Norvegijos leidinyje aftenposten.no bei Wikileaks paskelbta informacija apie galimą neskaidrią kai kurių Lietuvos žiniasklaidos leidėjų veiklą. Vito Tomkaus valdoma leidinių grupė taip pat buvo minima šiame kontekste.

Tikiu, kad šis beprecedentinis įvykis Lietuvos žiniasklaidoje ir teisėje (žiniasklaidos verslininkas privačia tvarka bando nuteisti blogerį, kuris dirba žurnalistų profsąjungoje, ir gauti iš skundžiamojo 1 milijoną litų) artimiausiu metu sulauks ir tarptautinio dėmesio.

Dar iki bylos nagrinėjimo, galiu aiškiai deklaruoti, kad tikiu ir pasitikiu Lietuvos teisine sistema, todėl sąžiningai dalyvausiu teisminiame procese. Tikiu ir teisine pagalba, kurią man suteiks profesionalūs advokatai.

10 komentarų

  1. Dainius Radzevicius

    tikras lietuvi, tai sukrusti turime visi. Kiekvienas savaip, pagal galimybes.

    Atsakyti
  2. tikras lietuvis

    Eilinis komentuotojo užsipuolimas, kokių šioje valstybėje nors vežimu vežk.
    Kas kaltas?
    D.Radzevičius, kuriam jau seniai sakiau, kad reikia kelti šią problemą.
    Bet jam tai nerūpėjo, nes jo tai nelietė.
    Gal dabar sukrus?

    Atsakyti
  3. Dainius Radzevicius

    kadangi bando per baudžiamąją teisę, todėl žyminio nėra. Štai kur jo gudrybė

    Atsakyti
  4. Donatas G.

    Klausykit, o kiek turėjo sumokėti V. Tomkus žyminio mokesčio, jei nori prisiteisti milijoną? Gal jam ši afiora visai nepigiai atsieis?

    Atsakyti
  5. Dainius Radzevičius

    Mantai, 3 remarkos:
    1. Ar pameni, kad kas nors už vieną komentarą bloge Lietuvoje būtų prašės milijono ir dar syu baudžiamąja byla?
    2. jei ir esu LŽS administracijos vadovas, tai taip ir rašau, kad bandoma nusteisti žurnalistų profsąjungos darbuotoją 🙂
    3. Jei jau Tomkus pirmiausia yra žurnalistas (man atrodo, kad jis pirmiausia yra verslininkas), tai pagal mano diplomą ir pirmuosius darbus esu irgi pirmiausia žurnalistas 🙂 Ir nedirbu jokioje ministerijoje jau nuo 2007 metų pradžios 🙂

    P.S. O jei dirbčiau ministerijoje ar kokioje valstybės įstaigoje, tai būtų nromalų, kad toks leidėjas bando nuteisti žmogų už nuomonę?

    Atsakyti
  6. Mantas

    Šiaip jau V.Tomkus pirmiausia yra žurnalistas. Ir visiška nesąmonė, kad tai – beprecedentis įvykis. Žurnalistai teismuose bylinėjasi nuolat. D.Radzevičius nėra joks žurnalistas. Jau seniai tai tik klerkas, nes žurnalistai negali dirbti nei Teisingumo, nei kitose ministerijose.

    Atsakyti
    1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Beje, Mantai, jei Radzevičus nėra žurnalistas, nes dirbo valstybės tarnyboje, tai gal Tomkus irgi nėra žurnalistu, nes yra laikraščių savininkas ir biznierius?

      Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *