Skelbimų spaudoje mažės. Žmonėms – pigiau, spaudai – sunkiau

Nuo šių metų spalio 1 dienos įsigalioja Civilinio proceso kodekso (CPK) pakeitimai, todėl Lietuvos laikraščiuose neturėtų litki teismų skelbimų apie procesinių dokumentų įteikimą viešo paskelbimo būdu.

Kaip teigia Delfi.lt, dėl šio pakeiitmo spauda neteks milijonų litų pajamų. Nors straipsnyje detalių skaičių apie tuos milijonus neradau. Tačiau bet kuriuo atveju faktas yra akivaizdus – pajamų spaudai bus mažiau. Sunku bus. O dar visi apie krizę kalba, reklamos biudžetus daug kas mažina…

17 komentarų

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Judita, mano pavardės ten nėra ne dėl to, kad aš palaikau alkoholio reklamą 🙂 Priežastis sakiua jau seniau ir viešai – jas galima ratsi ir šiame bloge. Tereikia įvesti paieškos žodžius alkoholis ir lady gaga

    Atsakyti
  2. Judita Jensen

    Lukai nepritarsiu, kad D. Radzevičius sistemingai puola Lietuvos žiniasklaidą. Jis kalba apie etikos normas, skatina skaidrią veiklą. Aš net galėčiau pasisakyti visai priešingai. D. Radzevičius sistemingai žurnalistus gina. Ne vien žurnalistus, bet ir visą žiniasklaidą. Geriausias įrodymas, kad p. Dainius iki paskutinio atokvėpio sistemingai stoja UŽ žiniasklaidos gerbuvį, yra tas, kad šią savaitę 50 nevyriausybinių organizacijų pasirašytame kreipimesi į Prezidentę, Premjerą ir kitus asmenis dėl alkoholio reklamos draudimo išlaikymo, LŽS pirmininko pavardės nėra.

    Atsakyti
  3. Marius

    Dainiau, jeigu tu nesidžiaugi kai žurnalistams blogiau, tai reiškia nenori, kad jie vystytusi, tobulėtų. Nes tik dėka kliučių galima vystytis.
    Jeigu kliučių nėra, tuomet vyskta degradacija, lėbavimas. Mane asmeniškai džiugina pruvasklaidos klestėjimas ir netgi tai, kad V. Tomkus tave Dainiau padavė į teismą. Iš visos širdies linkiu, kad tave tik dar labiau pultų visi purvasklaidos pitbuliai ir šakalai. Linkiu todėl, kad tikiu tavimi Dainiau. Tikiu ir tuo, kad tik purvasklaidos intensyvėjimo dėka, gali gimti etiška ir profesionali žurnalistika.

    Atsakyti
  4. Audrius

    Lukai, kodėl tu taip manai? Man atrodo labai keistas tavo supratimas. Kodėl tu manai, kad jei kam nors blogiau, tai aš trėčiau džiaugtis. kai kolegoms sunkiau, man dėl to apmaudu.
    O apie atstovauti Lietuvos partijas iš principo neįmanoma – jų daug ir jos pačios kartais neiašku ką atstovauja 🙂 Valdininkai man tikrai negali niekuo įtikti, todėl nematau jokio tikslo jais rūpintis. O apie juoduosius banginius, tai norėčiau pastebėti, kad būtent tokei banginiai kažkodėl mane dažnai puola.
    Tai kaip ten tau gavosi taip pagalvoti? 🙂

    Ir ateityje nepainiok kalbėjimą apie problemas su džiugesiu jomis. Kartais gali būti, kad žmonės aklba apie problemas todėl, kad jam jos rūpi.

    ČIA JŪSŲ „IŠTAISYTAS” TEKSTAS:))) NEJUOKINKIT….

    Atsakyti
    1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Audriau, smagu, kad žmogus iš „Respublikos” redaguoja mano tekstus. Savus irgi pažiūrėkite 🙂 Ypač dėl turinio 🙂

      Atsakyti
  5. Lukas

    p.D.Radzevičiau, Jūsų puolimas prieš Lietuvos žiniasklaidą jau tapo sistema, todėl tokią nuomonę ir išreiškiau. Ir nereikia dėl to taip nervintis, neargumentuotai aiškintis. Aš matau, kas vyksta viešojoje erdvėje: Žurnalistų sąjungos vadovas viešai puola visus mūsų pagrindinius laikraščius: Lietuvos rytą, Respubliką, Kauno dieną, Lietuvos žinias, Vilniaus dieną. Tai ne sistema? Jūs turėtumėte ginti žurnalistus, o ne pulti. Tai tik mano nuomonė tokia. Šiaip nesidomiu žurnalistų reikalais, bet vos tik jie įkerta valdžiai, jūs kaip įprasta, įkertate žurnalistams. Slypi įdomūs jūsų interesai. Arba kažkieno interesai. Įtariu, kad šitą komentarą brauksite:)

    Atsakyti
    1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Beje, Lukai ir Audriau iš „Respublikos”, siūlau naudotis vienu niku, nes iš to paties IP adreso rašinėjate vis skirtingais vardais. Kam to reikia? Ar čia toks stilius kaip su „Respublika” ir „Vakaro žiniom”? Tipo du laikraščiai, o abu iš tieųs V. Tomkaus 🙂

      Atsakyti
  6. Audrius

    Gal prieš spausdindamas viešai savo mintis D.Radzevičius galėtų bent pasimokyti gramatikos, lietuvių kalbos taisyklių, nes jo laiške Juditai radau net (tik?) keturias klaidas. Kituose laiškuose būna ir baisiau. Gėda turėtų būti, juk ne Santechnikų sąjungai vadovauja.

    Atsakyti
    1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Audriau, ačiū už pastabas. Klaidas jau ištaisiau. Yra redaktorius. Aš pats. Beje, kodėl Santechnikų sąjunga yra kitokia? Jiems irgi lietuvių kalbą reikia mokėti. Klaidų darau, nes esu paprastas mirtingasis, kuris dar dažnai naudojasi mažu išmaniuoju telefonu ar kita įranga, kurios nesu įvaldęs. Tad skubėdamas pasakyti pagrindinę mintį ir turėdamas mažai laiko neretai praleidžiu vieną ar kitą raidę. Todėl labai dėkoju už pastabas apie klaidas, kurias visada galima ištaisyti internete. Stengiuosi tai daryti. Už tai ir mėgstu šią erdvę 🙂 Ačiū dar kartą.

      Atsakyti
  7. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Lukai, kodėl tu taip manai? Man atrodo, labai keistas tavo supratimas. Kodėl tu manai, kad jei kam nors blogiau, tai aš turėčiau džiaugtis. Kai kolegoms sunkiau, man dėl to apmaudu.
    O apie principą „atstovauti Lietuvos partijas” kbėti iš principo neįmanoma – jų daug ir jos pačios kartais neaišku, ką atstovauja 🙂 Valdininkai man tikrai negali niekuo įtikti, todėl nematau jokio tikslo jais rūpintis. O apie juoduosius banginius, tai norėčiau pastebėti, kad būtent tokeei banginiai kažkodėl mane dažnai puola.
    Tai kaip ten tau gavosi taip pagalvoti? 🙂

    Ir ateityje nepainiok kalbėjimą apie problemas su džiugesiu jomis. Kartais gali būti, kad žmonės kalba apie problemas todėl, kad jaiems jos rūpi.

    Atsakyti
  8. Lukas

    Visai netyčia ėmiau studijuoti D.Radzevičiaus tekstus ir supratau keistą dalyką: Žurnalistų sąjungos prezidentas kiekvieną kartą džiaugiasi, kad žurnalistams bus blogiau. Tad ką iš tikrųjų atstovauja šis pirmininkas: politines partijas, žurnalistų tarkuojamų valdininkų armiją ar juoduosius verslo banginius?

    Atsakyti
  9. Dainius Radzevicius

    judita, skirtumai yra, jei kalbama apie bazinę situaciją. Bet tendencijos medijoje yra panašios. Būtų keista ir naivu sakyti, kad danai kaip mes. Jie pas save dirba, lietuviai kaip žiurkės dažnai iš skęstančio laivo bėga.

    Atsakyti
  10. Judita Jensen

    Kaip jūs, Dainiau, nematot sąsajų tarp Lietuvos žurnalistikos ir Danijos lygio… Lietuvoj brangus mokslas, lietuviai į Daniją pasuko, kur mokslai pigesni nei Lt arba visai nemokami. Lietuvių koncentracija Danijos universitetuose, kur ruošia žurnalistus, padidėjo, ten spaudos lygis sumažėjo. 😀

    Atsakyti
  11. Marius

    Siundomas žurnalistas yra intelektualaus rekto įrankis – intelektuali torpeda.

    Atsakyti
  12. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Judita, tai mes ir nesame Danija. Ir nebūsime. Ir Danija artėja kai kuriais parametrais prie Lietuvos. Ne jų kiaules, kurios auginamos Lietuvoje, turiu omenyje. Kolegos žurnalistai skundžiasi tuo pačiu – lygis ir ten krenta. Bet… Štai šiandien vėl gaunu laišką iš žmonių, kurie skundžiasi kai kurių leidėjų „užsiundomais žurnalistais”. Negi žurnalistas gali būti siundomas? Manau, kad ne. Tokiu atveju, kas jis yra?

    Atsakyti
  13. Judita Jensen

    Dėl nieko žiniasklaidai taip sunku nebus kaip jai sunku dėl dabar prikauptų beraščių žurnalistų resursų, kurie žino tik apverstos piramidės principą ir basta. Danijoje apie žurnalistikos studijas gali nesvajoti neturėdamas specialybės. Tai vertinu. Tai atsispindi žiniasklaidaoje.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *