Vaivara: "Jeigu reikia laikytis kelių etikos kodeksų, geriausiai nesilaikyti nė vieno?"

pagal | 2011/11/03

Šiandien vaivara.lt perskaičiau seną-naują istoriją apie žaidžiamą demokratiją Lietuvos rajonuose. Šį kartą apie Švenčionių rajoną. Apie tai esu rašęs ir ne kartą.

Tačiau vaivara.lt istoriją pateikia su nauju aspektu – lygina mūsų LT demokratiją su mūsų kaimyne Rusija:

„Nedideliame rytų Lietuvos rajone gyvena du laikraščiai: Švenčionių krašto žinios ir Žeimenos krantai. Situacija labai įprasta daugeliui Lietuvos rajonų: kaip taisyklė, rajonuose yra mažiausiai du laikraščiai, iš kurių – vienas senas, einantis dar nuo tarybinių laikų, ir naujas – vietinio verslo ar kokios nors politinės jėgos proteguojamas arba jų ir įkurtas.

Kyla natūralus klausimas: kuriems galams tie kodeksai, įvairių rangų komisijos, jeigu viename mažyčiame rajone negalima tvarkos įvesti ir išsiaiškinti, gali savivaldybės administracijos darbuotoja kartu dirbti ir laikraštyje ar ne?

Tad ir aš, kaip kolega Dainius, retoriškai paklausiu: ko gi pykstam, broliai lietuviai, kad mus vis sumaišo ir taip dažnai užsienyje vadina rusais? Ar tikrai taip jau labai nuo jų skiriamės?”

Ir tikrai – ar taip jau labai skiriamės? Negi Lietuvoje nėra nė vienos organizacijos, kuri rimtai pažiūrėtų į šį klausimą? Gal, pvz., bent Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija galėtų valdžios finansuojamą ir valdininko redaguojamą leiidnį pripažinti už etikos ribų? Tada bent jau valdžia negalėtų per viešųjų pirkimų procedūras remti tokio leidiinio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *