Snoriada viešumoje ir trilerio siužetas. Uch kaip gerai

pagal | 2011/11/17

Atidžiai stebiu, kaip vyksta snoriada viešumoje. Kol kas, panašu, visi naudojasi puikia proga atsiradusį adrenaliną išlieti viešmoje.

Netyčia teko per pietus užsukti į vieną nedidelę maisto parduotuvę Jeruzalės mikrorajone. Liūdnas pardavėjos veidas. Greta didelis užrašas apie neaptarnaujamas banko „Snoras” korteles. Ir pasiguodimas, kad pusė pardavėjos algos jau „nuplaukė” nes liko kortelėje. Paguodžiau, kad nedingo dar, o ryt jau galės pasiimti. Ji nustebo, ar tikrai. Kadangi girdėjau važiuodamas mašina per radiją, tai patikinau, jog tai tiesa.

Būtumėte matę jos reakciją 🙂 Su toooookia šypsena sušuko „Yeeees” ir nulėkė kažkam pasigirti. Na visiška „Santa Barbara”. Tik baisoka, jog tokie žmonės gali per keletą dienų tuos savo šimtelius panikuodami atsiimti iš banko. Norisi juos įtikinti, kad to nedarytų. Bet tai turi padaryti valdžia – banko ir Lietuvos. Šiuo atveju tai yra vienas ir tas pats.

3 komentarai

  1. Regis

    Dainiau, specialiai dėl jūsų ir gindamas tą liūdną pardavėją ir visą likusią „santa barbara”, galiu pasikapstyti su google’o pagalba ir atkapstyti dešimtis o gal ir šimtus įvairiausių žmonių (ir valdžios ir kitų susijusių) užtikrinimų, kad Lietuvoje didelių problemų su bankais nebus. Buvo krūva komentarų ir prieš krizę ir po krizės. Kad ir to pačio K.Glavecko kuris matyt visai nesenai pakeitė savo nuomonę, tik pamiršo su visais garsiai apie tai pasikalbėti. Prie ko tai? Prie pasitikėjimo tuo ką tau sako valdžia. Taip, kad tik nereikia dabar šiepti tų žmonių kurie gyvena savo paprastą (kam atrodo prastą) gyvenimą ir kartais visiškai nesupranta ar nesuvokia kas čia šioje valstybėje dedasi ir svarbiausia ko tikėtis. Aišku dabar jau skubių veiksmų smarkiai ir nepridarysi, bet, kad visa tai eilinį kart smarkiai kirs per pasitikėjimą šia valstybe tai faktas. Ir tam kirtimui yra objektyvios priežastys.

    Atsakyti
  2. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mariau, jie yra savo vietose – kuria šeomas, augina vaikus, kuria verslus ir darbo vietas. O dėl snoriados, tai daugiau įžvalgų pateiksiu jau netrukus.

    Atsakyti
  3. Marius

    Kuo auksciau piramidė tuo vietų lieka vis mažiau. Esantys piramidės viršuje laužys aplinkinius tam, kad adaptuoti juos pagal save. O tiems, kuriems vietų neliks lauzys patys save, kad adaptuoti save prie vis intensyviau besikeičiančių sąlygų. Banko snoras zlugimas, tai simptomas to, kad žmonės kaip avinų banda, kad išgyventi ims vis intensyviau lipti vienas kitam per galvas. Svarbu bus pagriebti kąsnį sau, savo šeimai, o kiti pačių skestančiųjų reikalas. Grybauskaite, kuria daugelis vis dar tiki neišgelbes nes ji yra moteris su vyrišku charakteriu. Tokiam charakteriui irgi svetimas vienybės jausmas. O didžioji politikų dalis yra vyrai moteriško charakterio. Kaupti sau vertybes yra iš prigimties moteriška savybė. Deja mes turime vyrišku moterų ir moterišku vyrų valdžią ir seimą. O kur tikri harmoningi vyrai ir tikros harmoningos moterys?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *