Žurnalistui Audriui Matoniui etikos normų pakanka. Trūksta savireguliacijos

pagal | 2012/02/23

Šiandien naujienų pateikimas susiduria su vis daugiau iššūkių – žurnalistai privalo ir skuba kuo operatyviau skleisti žinias, nuomonės ir „kas kam ką pasakė” savaime tampa naujiena, o faktų ir nuomonės suplakimas į visumą tampa beveik norma.

Todėl su kolega žurnalistu Audriumi Matoniu, kuris ne vieną dešimtį metų dirba žurnalistikoje o šiuo metu vadovauja Lietuvos televizijos naujienų tarnybai, kalbėjomės apie žurnalistus ir jų etiką, apie žurnalistų ir redaktorių tarpusavio santykius, jų nuomonių skirtumus ir bendro kūrybinio proceso sudėtingumą.

Kolega Audrius Matonis pažymėjo vieną įdomiausių dalykų – demokratinėje santvarkoje, kokia yra Lietuvoje, valdžia visada bandė ir bandys paveikti žurnalistus – gąsdinti juos, papirkinėti, sužavėti ar kitaip pasirūpinti, kad būtų pateiktos tik geros naujienos ir nutylėtos blogos.

Pokalbyje buvo paliestos mir ašrtios temos, susiję su viešai žinomais konfliktais dėl žurnalistų teisių į savo nuomonę (G. Aleknonio atvejis). Audrius Matonis taip pat išsakė savo skeptišką požiūrį į būtinybę LRT turėti savo etikos kodeksą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *