Lietuviai Švedijoje: tautiečiai buriasi socialiniuose tinkluose

pagal | 2012/04/17

Šiandien po kelerių metų pertraukos vėl lankausi Stokholme, Švedijoje. Jau pirmąją dieną apsilankiau ir Lietuvos ambasadoje.

Džiugu, kad iš karto pavyko pasikalbėti ir su Lietuvos ambasadoriumi Švedijos Karalystėje Eitvydu Bajarūnu. Prisipažinsiu, kad nuoširdžiai nustebau išgirdęs daugybę įdomių dalykų ne tik apie Švediją ir švedus, bet ir apie šioje šalyje gyvenančius lietuvius.

Sužinojau ir gyvai stebėjau, kaip ambasadorius pats gyvai bendrauja su mūsų tautiečiais socialiniame tinkle Facebook. Jei kas norite patikrinti, galite tai laisvai padaryti susiradę FB tinkle skirtingas grupes ir bendruomenes. Yra ir ambasados puslapis. Beje, Švedijoje socialiniuos tinkluos enuolat savo mintimis dalinasi daugelis valdžios žmonių, o vienas ministrų turi net beveik 170 tūkstančių jo sekėjų Twitter tinkle. Rytoj kaip tik klausysiuos jo pranešimo. Įdomesnes mintis ir surašysiu.

Tačiau jei norite išgirsti „gyvą” pokalbį su ambasadoriumi E. Bajarūnu, kviečiu pasižiūrėti vaizdo įrašą štai čia.

9 komentarai

  1. Pavel Prokhorov

    Hi, dear Danius!

    This is Pavel Prokhorov, journalist from St.Petersburg. We met in Vilnuis about week ago.

    I told you that I wrote the news article about your best friend Tomkus at my weekly. I sent you e-mail with the article, but you didn’t answer. Maybe my e-mail went to spam-folder.

    So, this is the story:
    http://expert.ru/northwest/2011/24/a-za-wikileaks-otvetish/

    It will be grate if you answer.

    Regards,
    Pavel

    Atsakyti
  2. Marius

    Pagal reakciją į žinią galima diagnozuoti žmogaus charakterį, proto rūšį, psichikos būklę ir bendrą visuomenės psichikos foną, dvasią, nusiteikimą.
    Kodėl dabar visi susirūpino pozityviomis žiniomis? Todėl, kad negatyvios žinios yra kenksmingos, sukelia paniką tiems, kurių protas ir psichika nėra sveika ir kurie neturi energijos. Turintiems sveiką protą, psichiką ir energijos negatyvios žinios nėra kenksmingos.
    Tema apie negatyvias ir pozityvias žinias neatsitiktinė, o rodo ribinę būseną, kad ligonių jau daugiau nei sveikų.
    Kaip žiniomis nesukelti nerimo, baimės, panikos, nusivylimo, o atvirkščiai kelti ligonių dvasią?

    Atsakyti
  3. Marius

    Kad būtū šiek tiek suprantamiau apie tai ką noriu pasakyti:

    Nesunku pastebėti, kad įvykiai, situacijos ir faktai yra jokie. Kiekvienas mes vieną ir tą patį nuspalviname skirtingomis spalvomis. Tai priklauso nuo proto rūšies, kuria naudojasi žmogus ir psichikos būsenos.
    Viena ir ta pati žinia pateikta masinėse informacijos priemonėse gali sukelti visiškai priešingas žmonių reakcijas.
    Gaunasi, kad žinia visados yra jokia, bet reakcijos į ją visados konkrečios. Tai priklauso tik nuo žmogaus proto ir psichinės būklės, charakterio.

    Atsakyti
  4. Marius

    Tūrinį irgi reikia baigti skirstyti į šlamštą ir kokybišką.
    Kodėl nepradėjus tūrinio skirstyti pagal fazes? Nesunku pastebėti, kad kiekvienam iš mūsų paros bėgyje keičiasi būsenos (fazės). Ryte mes vienokie, o vakare jau visiškai kitoje fazėje. Tai galima sulyginti su metų laikais, pavasaris, vasara, ruduo, žiema. Tarp fazių nėra hierachijos, jos tolygiai svarbios, bet skiriasi funkcijomis.

    Atsakyti
  5. Dainius Radzevičius

    Mariau, aš kalbėjau apie kiek kitus skirtumus. Viską lemia ne pats bendravimas socialiniuose tinkluose, o turinys, kuris žmonėms siūlomas. Čia juk esmė yra tokia, kam naudojamos tos socialinės medijos.

    Atsakyti
  6. Marius

    Tai gerai, kad skiriasi, kodėl turėtume mėgdžioti?
    Kodėl mes turime visąlaik į kažką lygiuotis, vytis, mėgdžioti. Atsimenu kai 10m atgal Amerika buvo etalonas, dabar jau atsikando.
    Dabar tenka girdėti: pažiūrėkit Norvegijoje, Danijoje, Švedijoje ir t.t. Argumentuojama kaip etalonas. Įsivaizduokite šeimą, kurioje etalonas kaimynų šeima? Beprotnamis kažkoks!

    Atsakyti
  7. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mariau, labai skriasi pasiūlymas žieminėmis padangomis važinėtis vasarą, nuo to, ką daro Švedijoje mūsų bendruomenė. Gali pats prisijungti ir pamatysi 🙂

    Atsakyti
  8. Marius

    Dainiau, pas mus irgi ministras FB tinkle parodė iniciatyvą bendrauti su piliečiais, kad ir apie padangas pasidalino savo žiniomis. Bet tu dar buvai nebuvęs Švedijoje todėl įvertinai nepakankamai šią iniciatyvą.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *