Su Spaudos diena, mieli kolegos!

pagal | 2012/05/07

Mieli kolegos žurnalistai,

Šiandien mes turime daugiau galimybių ir tuo pačiu įpareigojimų nei kada nors istorijoje. Iš mūsų tikimasi ypatingos misijos – tiesos sakymo, atsakymų į sudėtingus klausimus, kultūros sklaidos, kokybiškos pramogos ir t.t. Tikimasi misijos, kurią vykdyti net ir kūrybiškiausiam žmogui sunkiomis ekonominėmis sąlygomis, atrodo, beveik neįmanoma. Juolab, kad mūsų darbą dažniau vertina kritiškai nei teigiamai.

Tačiau mes tikrai turime kuo didžuotis ir džiaugtis. Turime ypatingą profesiją ir ypatingas galimybes. Ir visada turime ko siekti.

Nuoširdžiai tikiu, kad nauji iššūkiai žurnalistų bendruomenei leidžia iš naujo atrasti ne tik kūrybinės veiklos džiaugsmą, kolegiško solidarumo jausmą ir garbingo elgesio vertę. Iššūkiai mums leidžia, visų pirma, iš naujo atrasti ir savo dar nepanaudotas galimybes.

Todėl simboliška, tačiau šią dieną noriu pasidalinti vienos Lietuvos moksleivės, siekiančios tapti žurnaliste, mintimis iš jos rašinio „Jei aš būčiau žurnalistė“:

„Jei aš būčiau žurnalistė, pakeisčiau pasaulį. Skamba it utopija, sapnas, ar politinė propoganda, prieš kitų metų Seimo rinkimus. Tačiau aš žinau, kad nė kiek neperdedu. Aš tikiu, kad dirbant savo darbą nuoširdžiai, atsidavus širdžiai mielai ir artimai, mėgstamai veiklai, galima keisti pasaulį. Po truputėlį, po žingsnelį, tačiau, kad nuveiktume didelius darbus, veikti visuomet turime pradėti mes patys, neatsigręždami į kitus, siekdami savo tikslų.“

Su švente, mieli kolegos,

Dainius Radzevičius
Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininkas

1 komentaras

  1. Marius

    SU SPAUDOS DIENA ŽURNALISTAI!
    Lotoso žiedas vystosi ir auga tarp pelkės ir smarvės, bet koks nuostabus jis užauga.
    Linkiu daugiau sunkumų, pagundų paimti kyšį, apipilti ką nors nekaltai purvu, nesąžiningo boso spaudimo, pagundų savo nuomonę pateikti kaip faktą.
    Tegul jus valdžiažmogiai ignoruoja.

    Ne tas tikras žurnalistas,kuris gerose sąlygose kūria, o tas kuris niekšų terpėje ir smirdančiose sąlygose kuria laikydamasis etikos principų.

    Kaip sakoma linkiu daugiau š… jums, bet jus nepersmirskite, o žydėkite kaip lotoso žiedai! Kvepėkite savo kūryba!

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *