"Paskutinė instancija": kas sustabdys Janutienės agresiją ir smurtą?

Esu šokiruotas dėl Rūtos Janutienės, kuri save vadina žurnaliste, elgesio ir veiklos, kurios tikrai negaliu priskirti nei prie žurnalistikos, nei prie profesionalios žurnalistikos juo labiau.

Jei neetišku pripažintas televizijos kanalas TV3 ir toliau toleruoja žmogų, kuris daro gėdą garbingai žurnalistikai, tuomet labai aiškiai noriu atsiriboti ne tik nuo šios veikėjos, bet ir nuo tų, kurie R. Janutienę laiko žurnaliste bei jos skleidžiamą blūdą vertina patikima informacija.

Siūlau pažiūrėti šį vaizdo klipą nuo 2 min. 10 s. Jei tai ne pasityčiojimas iš žurnalistikos, padoraus elgesio ir įstatymų, tai kaip tuomet tai reikia vadinti?

Po tokio Janutienės išpuolio, mano nuomone, ji turi būti nubausta už savo chuliganiškus veiksmus. Ir tai tikrai nebus žodžio laisvės varžymas ar žurnalisto teisių pažeidimas. Ir jei taip atsitiks, pradėsiu gerbti teisėsaugą, kuri neleis savęs stumdyti bet kokiems veikėjams, spekuliuojantiems žurnalisto vardu.

O štai tokios laidos „Kodėl?” padorų žmogų turėtų, pasak vienos kolegės žurnalistės, „supykinti”. O kai laidos vedėja jau savo „kūrinio” pradžioje pabrėžia, kad ji pati „atsako” už šią laidą, supranti vieną – niekas iš televizijos TV3 už tai nenori atsakyti. O reikėtų, kad atsakytų. Beje, laidoje klausimo „kodėl” nėra. Yra tik teiginiai „todėl”.

P.S. Beje, aš jau seniai nebetikiu, kad savireguliacija gali sustabdyti tokius, kaip Janutienė ar Krivickas. Jie ignoruoja etikos sargus, nes jie nėra profesionalūs žurnalistai. Jie neturi, mano nuomone, nei supratimo apie padorią žurnalistiką, nei apie padorumą. Jų neetišką veiklą galėtų pabaigti TV3, jei nedirbtų su jais. Bet to nėra. Tad gali sustabdyti tik teisėsauga.

120 komentarų

  1. Marius

    Manau, kad tau pats laikas Dainiau Radzevičiau atsistatydinti iš žurnalistų sąjungos pirmininko posto. Tai būtų išties garbingas žingsnis, kuris galėtų nuplauti žurnalisto mundurą!

    Atsakyti
  2. Marius

    Dainius Radzevičius tiesiogiai ir netiesiogiai pylė purvą ant daugybės garbingų Lietuvos žmonių. Bet šito save vadinantis etikos puoselėtoju nemato. Minia, kurioje buvo daugybė gerbiamų Lietuvos menininkų, politikų, kunigų, Lietuvos signatarų Radzevičius ėmėsi psichiatro vaidmens ir pylė ant jų purvą vadindamas tuos žmones valstybės pamatų griovėjais, tamsuoliais, kedofilais, bepročių minia ir t.t. Pylė ant jų ir žurnalistų sąjungos narys Arkadijus Vinokūras. Nei akimirkai žurnalistas nebandė gilintis į kitokį požiūrį toje pačioje situacijoje. Jis tik skatino kovoti prieš kitaip mąstančius ir tuo kaip žurnalistas skatino nesantaiką visuomenėje. Ar atsiprašė jis garbingų Lietuvos žmonių už purvo pylimą ant jų? Ne! Priešingai, jis tik matė savo kolegų kitų žurnalistų akyje krislą, kai savoj rąstas. Gėda ir visai žurnalistų sąjungai kai jos pirmininkas nepaiso žurnalistinės etikos ir pyla purvą ant kitų garbingų žmonių, imasi pscihiatro vaidmens ir skatina kovą, nesantaiką, užstoja savo kolegas tokius kaip Arkadijus Vinokūras ir t.t.

    Atsakyti
  3. Marius

    Katrin,
    tas, kuris atiduoda viršenybę įstatymui sąžinės neturi, tad sąžinė, ar kitokie jausmai jų neužkankins. Nusispjaut. Ir ant tų, kurie apeliuoja į tai taip pat.
    Jie bijo tik bausmės, prarasti karjerą, netekti geros algos, šiltos vietos, būti pažemntu hierarchijos skalėje, kad neišlystų į viešumą jo slapti darbai užmaskuoti po nekaltumo prezumpcijos skydu. Štai ko jie bijo. O pati didžiausia bausmė tai kalėjimas su turto konfiskacija. Va to tai jie oi kaip bijo. Bet deja, juos gina nekaltumo prezumpcija. Įrodykit! O kaip įrodysi jeigu jie patys ir jų bendrai ir renka prieš save įrodymus? Tad niekas čia greitai nepasikeis ir ko gero dabar nebe Janutienės, Krivicko ir Venckienės laikas. Reikia užleisti vietą tokiems kaip Dainius Radzevičius, kad parodyti kas yra tikra žurnalistika, kaip sakan aukščiausią klasę.

    Atsakyti
  4. Katrin

    Labai gaila, kad mūsų visuomenė nėra vieninga.Vieni aršūs kovotojai už teisybę, kiti žiūri užsimerkę, bet įrodinėja savo tiesą. Deja tokių žurnalistų (tikrų žurnalistų), kaip Rūta ir Kristupas – vienetai. Tai mūsų tautos pasididžiavimas.Komisarui turėtų būti gėda už tokius kaltinimus, reikia rimčiau dirbti, o nekaltinti žurnalistus. Žmonės neakli, žino teisėsaugos darbo kokybę, žino parsidavėlius, kurių apstu visoje sistemoje.Eiliniam žmogui aišku, kaip tirta byla, ir kaip aplaidžiai buvo dirbama.Reikėtų surinkti visus tardytojus, prokūrorus, kriminalistus ir padaryti atvirą visuomenei konferenciją, kad galėtų žmonės užduoti telefonu klausimus, kaip buvo tiriama byla.Manau po tokios konferencijos nei vienas negalėtų dirbti toliau.Tuomet nereikėtų kaltinti žurnalistų ,dėl etikos ir pan.Žurnalistams duokit bylą, jie ištirs kokybiškiau ir profesionaliau.Mes puikiai suprantame, kad tokie žurnalistai, kaip Rūta ir Kristupas trukdo jums visiems gyventi.Bet, patikėkite, blogis , kurį jūs dabar nuslepiate ir puoselėjate, atsisuks prieš jūs pačius ir jūsų šeimas.Ateis diena, kai jūs užkankins sąžinės teismas.Tačiau jūs negalėsite niekam pasiskųsti, nes būsite patys susitepę.Teisėsaugos sistema dengdama grupelės žmonių nusikaltimus, daro didelį nusikaltimą.Susimąstykite, jeigu jūsų vaikui ar anūkui taip atsitiktų, kažin ar jūs tylėtumėte. Pavyzdžiui aš ,asmeniškai, būčiau žiauresnė , negu Venckai ir Kedžiai.

    Atsakyti
  5. Atgalinis pranešimas: Mandagi, santūri, kukli ir… Nekerštinga. Tokia ta mūsų policija. | Kauno Žinios

  6. Romualdas

    Man atrodo į vieną matricą galima sueiti tik tada, jei kalbėsime apie visą situaciją nuo pradžių. O čia klausimų daug: kas kurį iš žuvusiųjų nužudė? Jei nežudė, kodėl nepaneigiami kai kurie akivaizdžiai realijoms prieštaraujantys faktai? Klausimų daug, bėda, kad besiginčyjantys oponentai juos palieka nuošalėje ir traukia tik savo vidinius įsitikinimus. Tiesa, tema apie Grinevičiūtę, tad nenukrypsiu į Klonio gatvę. Kas yra Rūta? Tai tikrai baisus žmogus tiems, kas nori kažką nuslėpti. Ir tiems, kas aklai vykdo įsakymus, užmiršdamas visų pirma žmogiškąjį faktorių. Juk fašistai irgi ne visi jais gimė? Kiti net negalvodami vykdė nurodymus, o po to… Niunbergo profilaktoriumas jų laukė… Gal tada ir juos p. Radzevičius norėtų išteisinti? Taigi Janutienė Grinevičiūtė, kartu su Krivicku yra tikrai rakštis, normalūs žurnalistai leidžia pašnekovui meluoti, idant nepakenktų žurmalistinei etikai. Ir normali liaudis patenkita pasistinusi melu arba dezinfomacija. O tokios Rūtos gi žadina žmonių mąstymą… Negerai, oi negerai. Atsimenat, Dainiau, seną Amerikos ekspancionistų posakį, kad geras indėnas – miręs indėnas. Dabar pas mus gyvenimas kur kas humaniškesnis, todėl, man regis, besipiktinantys Grinevičiūte, turi kitą teiginį: gera tauta – mieganti tauta. Bet mums kaip duonos reikia tokių žurnalistų. Nes mes ne visi miegantys esame.

    Atsakyti
  7. HyperBass

    Beje, ponas Dainiau, nesistebėkite, kad kartais aš kreipsiuos į Tamstą „gerbiamas demagoge”. Tos dvi politikės jau prieš tai parodė savo veiksmais Seime, kokios jos yra visiškai nešališkos šiuo klausimu:

    2010.11.16
    Susilaikė balsuojant dėl E. Žiobienės atsistatydinimo: Vilija Aleknaitė Abramikienė, Virginija Baltraitienė

    2011.06.21
    Dėl S. Šedbaro paruošto Civilinio proceso kodekso pakeitimo ir papildymo: 4. Priverstinai perduodant vaiką, policijos atstovai pašalina kliūtis sprendimui įvykdyti
    UŽ balsavo: Aleknaitė Abramikienė Vilija, Baltraitienė Virginija
    2012.03.29
    UŽ tai, kad NEDISKUTUOTI Garliavos klausimo Seime balsavo: Aleknaitė Abramikienė Vilija. Nebuvo balsavimo metu: Baltraitienė Virginija
    2012.05.17
    Kad įrašyti į darbotvarkę sudaryti komisiją ištirti mergaitės paėmimą Garliavoje: SUSILAIKĖ: Aleknaitė Abramikienė Vilija. PRIEŠ: Baltraitienė Virginija.

    Čia turbūt ne seimo narė rašė, o kokia nors šiaip …. (keiktis negražu):
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.444717258890729.111964.128389027190222&type=3.

    Jei jūroje prie stalo (jureiviai kabina iš bendro katilo) elgtumėtės kaip čia (kabintumėte skaniausius kasnius), tai neilgai trukus gautumėte guzą nuo samčio, o po to būtumėt nuvytas nuo stalo.

    Atsakyti
  8. Marius

    Hyperbass, diskusijos neįmanomos dėl skirtingų matricų. O į ginčus Dainius nesivelia nes jie beprasmiški.

    Atsakyti
  9. HyperBass

    Adswer, ačiū už pasiūlymą.
    Ponas Dainius susikūrė blogą kaip mini feedbacką savo vykdomiems reikalams. O diskusijos, pakrypusios nepalankia kryptimi, nutrūks. Nes blogo savininkas patylės. Beje, sunku pavadinti tai diskusija.

    Atsakyti
  10. asdwer

    Dainiau tau niekados nekilo klausimas ko žmonės ateina į tavo blogą? Kodėl su tavim diskutuoja žinodami koks tu demagogas, menkysta(po „pagalbos vaikui” sunku tave kitaip vadinti) ir kaip baigsis kiekviena diskusija?

    Atsakyti
  11. asdwer

    Romualdai, tam kad kažką susinaikinti reikia tą kažką turėti, jei neturi to kažko gali laisvai ir negalvodamas reikšti savo mintis… 😉

    Atsakyti
  12. Romualdas

    Ponas Dainiau, jei Jūs nieko prieš, aš šį Jūsų sakinį „O tai, kad vaikas buvo nešamas, tai buvo jam pagalba — nereikėjo pačiam eiti” ateityje naudosiu kaip klasikinę žurnalistinės minties galiūnų nuostatą. Puikus išmastymas. Tokia logika vadovaujantis gal ir kaliniams daroma labdara, o ne bausmė ar, tuo labiau prievarta? Nereikia žmonėms nei maisto gamintis, nei dirbti. O ir bendrai bedarbystė Lietuvoje gal teigiamas reiškinys? Kuo didesnis bedarbių procentas, gal tuo geresnis gyvenimas Lietuvoje, nes vis daugiau žmonių atlaisvinta nuo sunkių ir galimai pavojingų faktorių? O kaip čia dar neprisiminsi nusikaltėlių, kuriems uždedami antrankiai. Mano veteraniškas patarimas: apgalvokite visada ką sakote, nes taip ir bet kokio lygio autoritetą susinaikinsite…

    Atsakyti
  13. asdwer

    Pasiūlymas ne tau Dainiau, eik užsiimk savo „žurnalistiniais” tyrimais. Va Stankūnaitė po savaitės prisiminė kad Venckienė ją suspardė. Aktuali tema. Reikėtų išplėtoti iki normalios isterijos, juk teisėjai skirtingai nei antstoliai smurtauti negali.

    Atsakyti
  14. Marius

    Dainiau, pagal mano aukščiau išsakytą komentarą tau bus aišku, kodėl viena pusė netiki ką sako parlamantarės mačiusios kai lankė mergaitę, o kiti pusė net neabejoja parlamentarių matymu.
    Tie kurie mato betarpiškais analizatoriais, o ne vyšenybę atidavuisu įstatymui protu, mato skirtingai.

    Atsakyti
  15. asdwer

    Nedidelė pastraipa, bet deja ne apie tave Dainiau:

    „Kriminalinį šios bylos aspektą reiktų palikti tyrėjams, o atsakingi asmenys visuose valdžios lygmenyse turėtų įsisąmoninti, kad Garliavos įvykiai rodo, jog lietuviai nėra visiški avinai ir nesiduos įkinkomi tarnauti tetų ir dėdžių ponijos šventėje. Kada virtuvei atsibos tiekti maistą, šventė baigsis. Atrodo, kad lietuviško pakantumo slenkstis nėra toks aukštas, kaip įsivaizdavo toji į valdžią sutekėjusi savanaudė masė.”

    Atsakyti
  16. asdwer

    Dainiau tai vėl lendi į diskusiją be atitinkamo pasiruošimo? 😉 Kodėl parlamentarės(Abramikienė seime atvirai šnekėjo kad iš Venckienės reikia atimti vaiką, nes Venckienė dirba KGB) gali susitikti su mergaite, o močiutė su teta ne? Gal dėdė Šedbaras ar dėdė Kryževičius paaiškintu? Būk drąsus, žurnaliūga, padaryk žurnalistinį tyrimą. 😉

    Atsakyti
  17. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Hb ir asdwer, ką mnaote apie R. Bogdano teiginį:

    „Kada dvi parlamento narės, viena iš valdančios koalicijos, o kita iš opozicijos, aplanko mergaitę su mama ir praneša, jog viskas tvarkoje, reaguojama ne atsikvepiant su palengvėjimu, jog mergaitė jaučiasi gerai. Parlamentarės keikiamos už gerą žinią, kuri skelbia artėjančios dramos pabaigą. Neatimkite paveikslo, kur mes dėsime savo sudaužytą tikėjimą, – štai ką reiškia tas pyktis.

    Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/rbogdanas-pedofilija-tik-slaptazodis.d?id=58787745#ixzz1vrrIlbTk

    Atsakyti
  18. asdwer

    hyperbasai be reikalo tu čia Šilanską taip žemini. Žmogus gali ir įsižeisti nuo tokio palyginimo. 🙁

    Atsakyti
  19. Marius

    SUSTOTI NUTRAUKTI INERCINĮ MASTYMĄ IR ĮSIGYLINTI!!!

    Va, va apie ką aš visąlaik ir kalbu, kad vieną ir tą patį du žmonės gali matyti visiškai skirtingai.

    Kadangi matėme ne saulėlydį(Garliavoje) ir tuomet ginčas nekiltų, bet matėme faktą, kūrį vertiname kiekvienas per savo proto prizmę.

    Jeigu žvelgtume ne per proto prizmę, tai matytume akivaizdų pscihologinį smurtą prieš vaiką ir fizinį prieš suaugusius.
    Vieni ginkluoti pjauna benzininiu pjuklu, daužia langą, vaikas panikoje ir t.t.

    Bet ar gali tai matyti Dainius ir kiti panašūs?

    Ne!!!! Jokių šansų jam to matyti, nes jis savo proto uždaroje matricoje ir mato įvykį tik per jo prizmę!!!

    Be akių, ausų, tai yra betarpiškų savo analizatorių.

    Jis mato įvyki tik savo protu, kuriame yra teisingi ir klaidingi supratimai.

    Bet yra žmonių grupė, kurie mato įvykį ne per proto prizmę, bet tiesiogiai ką mato akys, girdi ausys.

    O ką jos mato? Ginkluotus vyrus ir beginklius ir kai ginkluoti juos puola, veržiasi į namą.
    Ką jie girdi ausimis? Kaip vaikas rėkia nenoriu.

    Ar gali matantis šį įvykį ne per proto prizmę bet tiesiogiai susikalbėti, suprasti tą, kuris šį įvykį vertina per savo teisingą proto supratimą?

    Jokių šansų!!!!

    Du žmonės skirtingose matricose ir vieną tą patį įvykį mato skirtingai.

    Todėl vyksta ginčai, debatai ir viena pusė savo, o kita savo.

    Bet nėra jokių šansų, susikalbėti, nes abi pusės šventai tiki tuo ką mato. Bet skirtingais analizatoriais!!

    Ir jaučiasi visiškai teisūs!!!!

    Ar įmanoma per prievartą pakeisti vieną, kažkurią puse, kad ji pradėtų matyti šį įvykį kitaip?

    Be šansų!!!!!

    Todėl bandymai pakeisti per prievartą yra ribinės būsenos visuomenėje gilinimas.

    Nes bus pasipriešinimas!

    Ar įmanoma tą pasipriešinimą sutramdyti jėga, kas ir yra daroma?

    Be jokių šansų!!!!

    Tai gali atvesti tik prie terorizmo!

    Kurio simptomus jau matome Janutienės laidose.

    Bet čia smulkmena, kas laukia mūsų toliau.

    Nereikia būti Nosterdamu, pranašu, visa situacija ir jos eiga kaip ant delno.

    Bet ji bus kaip ant delno tik žvelgiant dar iš visiškai kito atskaitos taškos, kuriuo aš ir naudojuosi, norėdamas visus informuoti.

    Bet tas beldimasis beviltiškas, niekas negirdi.

    Ir mane laikys kaip kažkokiu neaiškiu svetimkūniu, pusdurniu, gal ir pscihiniu ligoniu, kuris kažką sako, bet vieną kartą lyg ir logiškai o paskui vėl į pievas ir t.t.

    AŪŪŪŪŪŪŪ ar yra mane galinčių išgirsti žurnalistų?????? Ar jus galite girdėti tik patys save?

    Atsakyti
  20. asdwer

    Na jo Dainiau… „pagalba vaikui” tsakant be komentarų… Vokiečiai irgi nusilpusiems žydams padėdavo peržengti dujų kameros slenkstį. Tsakant padėdavo nusilpusiems, pasirūpindavo tsakant. Tai ko jūs taip tą Janutienę su Krivicku puolat, pats juk esat kelis kartus didesniu ne tik demagogu bet ir elementariu niekšu. Skaitykit Valatką su Raču ir toliau visų jūsų komjaunuolių pasaulėžiūra vienoda. Ko negalima pasiekti melu tai galima pasiekti akiplėšišku melu. O po to rypaujat kokia nedvasinga ir neetiška mūsų žiniasklaida. Ar nepastebit kad žiniasklaida kaip ir žuvis supūna nuo galvos?

    Atsakyti
  21. HyperBass

    Jaučiate? Gal kokį totalizatorių reikėtų? Jei mergaitė sakė tiesą ir N. Venckienė yra teisi… Ką Jūs galėtumėte paaukoti? Kitas dalykas, o ką reiktų iš Jūsų atiimti, jei mergaitė nesulauks to 10-15 metų?

    Atsakyti
  22. HyperBass

    Klausykit, tai Jūs visai neblogas Šilanskas gautumėtės. Gal tai naujasis Jūsų amplua?

    Aš gailiuosi, kad vakar per žinių radiją neprisikambinau į dienos klausimą, kai šnekėjo Nekrošius. Būčiau paklausęs apie Kėdainių teismo ir Šarūno Paberalio reikalus ką mano. Beje, juk tada pasidomėjote?

    Atsakyti
  23. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    O jei atvirai, tai praeis kokie 10, 15 metų, kažką įdomaus išgirsime iš tos mergaitės, kuri dabar minima kaip simbolis. Jaučiu, kad tiesa bus kažkur per vidurį.

    Atsakyti
  24. HyperBass

    Vaikui buvo pagalba – dešimt balų, ponas demagoge. Well done. Jei būtumėt abiturientas, pas tūlą Nekrošių studijuoti turbūt patektumėt be konkurso.

    Apie kitas prielaidas – ką nešėsi gestapininkė savo patvarkymui įvykdyti… Geriau palikti sąmokslų teorijų narpliotojams. Arba kai išplauks video.

    Atsakyti
  25. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    asdwer, lyg ir nesapnavau. Mačiau. Pats, atrodo, irgi. Bet matėme skirtingai. Tad gal čia regėjimo sutrikimai? Ir prievarta buvo naudota ne prieš vaiką. Tą mačiau aiškaii. O tai, kad vaikas buvo nešamas, tai buvo jam pagalba – nereikėjo pačiam eiti.

    Atsakyti
  26. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Ok. Rūta buvo brandesnė. Tam turiu daug argumentų:
    1. Ji gavo V. Kudirkos premiją.
    2. Ji yra eterio žvaigždė.
    3. Ji rašo koemntarus, kurie skebia alfa.lt, „Lietuvos žinios”. Mano beveik niekas neskelbia.
    4. Pagal savo dabartines pareigas negaliu dirbti etatiniu (nuolatiniu) žurnalistu jokioje redakcijoje. Galiu tik pedagogine ir kūrybine veikla užsiimti.
    5. Na o mirtinas argumentas – ji už mane vyresnė ir seniau dirba žurnaliste.

    Išvada: neturiu jokios teisės vertinti ponios Rūtos žurnalsitikos kokybę.

    Atsakyti
  27. Marius

    Kiekvienas žurnalistas kūria kaip moka, bet visa esmė kovoje. Ne kūryba, bet kova plika jėga, pasitelkus etikos kodeksą. Vat kovoti su Janutiene savo kūryba, šalia jos, tai yra tikras vyriškumas, etiškumas, kūrybingumas. Tik toks žmogus, kuris nurungs Janutienę savo kūryba vertas pagarbos, o ne tas kuris pasitelkęs kažkokį mirusį kodeksą kaip įrankį kovos plika jėga, bet ne savo protu,išradingumu, originalumu.

    Atsakyti
  28. asdwer

    Dainiau tai jeigu jums ar antstolei susisapnavo kad buvo smurtauta tai nereikalingi jokie teismai ar įrodymai? Tiesiog galima naudoti prievartą netgi jeigu tai aiškiai uždraudė daryti teismas? Nepasiklystat savo pseudoteisinėse sapalionėse?

    Atsakyti
  29. Romualdas

    Ponas Dainiau, net jei manote, kad Jūsų žurnalistinei brandai įvertinti užtenka vieno žmogaus – Vito Tomkaus, kuo, aišku, esu labai nustebintas, jūs išsisukote nuo atsakymo į klausimą. Gal nepakankamai jį buvau suformulavęs, tad paaiškinu: noriu pabandyti išsiaiškinti kuris iš judviejų brandesnis, ar D.Radzevičius, ar R.Janutienė. O tai, bent jau orientaciniai galiu padaryti tik perskaitęs ne tik Kelis Rūtos, bet ir Jūsų straisnius. Tad nepatingėkite, parodykite juos. Gi kritikai neabejotinai turi ir savąjį AŠ.

    Atsakyti
  30. HyperBass

    Dėl 1 – nejau reikės juodasias dėžes pradėti montuoti ir į pačius žmones?
    Dėl 2 – ne, deja man rodos, neskiriate. Visi purkštavimai kol kas matau susiję tik su etiketu. Kad ponia Rūta atėjo prie stalo ne su vakarine suknele, o su treningais ir kedais…

    O tą savireguliaciją… aišku vsio zakono… bet kas ten pirmininkas? Toks ilgakasis akiniuotas Slušnys?

    Atsakyti
  31. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    HB,
    1. anos išvados dar skystesnės.
    2. Rodos, kad skiriu 🙂

    Ir pažymiu akivaizdų faktą – šiame dienoraštyje viskas, ką aš pasakau, yra subjektyvu, nes tai mano nuomonė. Galite tikėti tik faktais, kurie pakslebti iš kitų šaltinių.

    Atsakyti
  32. HyperBass

    Išvada Nr.1 – skystoka su įrodymais p. Dainiau, na nebent įkalbėtumėte ponią gestapininkę pateikti video medžiagą.
    Išvada Nr.2 – ar Jūs skiriate ETIKĄ nuo ETIKETO? Kuo toliau, tuo labiau mano nuomonė krypsta į tai, kad net dorai nepaaiškintumėte kas yra kas ir kuo tai skiriasi.

    P.S. pasiūlymas etiškiesiesiesiems žurnalistams – mažiau savo straipsniuose, bloguose naudoti žodžius konstatavimo prasmę nešančius „žinomai” ir „akivaizdžiai”.

    Atsakyti
  33. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    asdwer, išvados neteisingos. Jas suformuočiau taipa:
    1. Jei prieš mergaitę smurtauja žmonės, galima vaiką jėga iš tų žmonių paimti.
    2. Nuomonė gali būti kritiška, bet turi būti reiškiama etiškai.

    Beje, nuomonė su šmeižtus nesusijusi – pažiūrėkite įstatymo raidę. Jei man kažkas panašus į Dievą ar Velnią, tai nėra šmeižtas, nors tai nėra realybė. Tai tik mano nuomonė. Todėl nepainiokite su šmeižtu, kuris siejamas tik su žinomai melagingos informacijos skleidimu.

    Atsakyti
  34. asdwer

    Dainiau kaip visada atsifutbolinat kvailais juokeliais, o iš esmes į jums pateiktus klausimus atsakyt nesugebėjote. Taip suprantu jūsų ir taip infantiliai skysta argumentacija baigėsi todėl reziumuojant darau dvi išvadas:
    1. Mergaitė buvo pagrobta panaudojant smurtą prieš vaiką ir nesilaikant teisinių normų.
    2. Bet kokį šmeižtą galima pateikti kaip savo nuomonę.

    Atsakyti
  35. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    asdwer, komentaras su žodžiais iš š raidės daro negarbę Jums. Jei dar riebiau ir dažniau tai darysite, tuomet jųsų šioje erdvėje neliks. Iš pagarbos kitiems. Tad linkiu sėkmės ir mažiau pykčio 🙂

    Atsakyti
  36. Romualdas

    Garbusis Dainiau, anksčiau, kai dar žiūrėdavau Lietuvos kanalus, o tai buvo prieš bene 6 metus, esu Jus matęs ekrane. Ir jei neklystu esate žurnalistų sąjungos vadas… Gal galėtumėte nurodyti man keletą savo vertingiausių straipsnių. Labai jau norėčiau pasiskaityti, kad galėčiau suprasti šį jūsų straipsnelį.
    Iš anksto dėkingas. Romualdas

    Atsakyti
  37. Marius

    Hyperbaas, kūrybiniams impotentams toks metodas per sunkus, jie sugeba tik kovoti prieš tą vieną moterį Janutienę, kuri kalta, kad jie impotentai.

    Atsakyti
  38. Hyperbass

    Lina, maladiec. Nejau jau tokie desperatiški prijaučiantieji etiškiesiems žurnalistams? 🙂 Aš etiškiesiems žurnalistams turiu konstruktyvesnį pasiūlymą – KURKITE, BŪKITE ATSVARA NEETIŠKIESIEMS ŽURNALISTAMS, ATIMKITE JŲ AUDITORIJĄ KURDAMI GERESNES IR ETIŠKAS LAIDAS. Pasiraitokite rankoves – ir pirmyn.

    Atsakyti
  39. pelėda

    dėl tokios situacijos akivaizdžiai kaltas nemokša, nesugebantis suprasti kas vyksta komisaras – kodėl jis tęsia pokalbį su ta beprote? kodėl jis apskritai leidžia viskas šitam vykti po to, kai Janutienė paleidžia rankas?

    Atsakyti
  40. asdwer

    Kur gi etiškasis oberžurnalistas dingo? Nusivalė snarglius ir nuėjo ruošti pamokų? 😉

    Atsakyti
  41. laima

    policijos komisaras: ‘as nieko nemaciau, nieko negirdejau, as gi tik mazas aklas kurmis. juk mes, akli kurmiai, daugiau nieko nemokame: tik nematyti, negirdeti ir nekomentuoti. nepykite, mums taip pat gerai gyventi norisi. o be to, juk tai ne musu kalte, kad i lt policija ima tik aklus , na dar kartais kurcius. prisiekiu savo makaule, kad matantiems ir girdintiems sis darbas lietuvoje netinka. daugiau nekomentuoju ir taip per daug pasakiau.’

    Atsakyti
  42. Marius

    Ne apie teismus kalba, o etiškų žurnalistų kovą prieš neetiškus.

    Atsakyti
  43. asdwer

    Mariau, teismai daro panašiai tą patį. Tai irgi ribinės būsenos gilinimas? 😉 Mažiau rūkyk darbe.

    Atsakyti
  44. Marius

    Visi šie debatai, kurie vyksta kas teisus, kas ne yra tupikas. Kodėl?
    Todėl, kad jūsų protas negali sugalvoti jokio kito metodo, kaip tik kovoti prieš blogį vardan gėrio. Jus sėdite uždaroje matricoje. Kova prieš blogį vardan gėrio ir atvedė sistemą prie ribinės būsenos. Klausimas jums, ką jus darote stiprindami tą patį metodą? Atsakymas paprastas:gilinate ribinę būseną.

    Atsakyti
  45. PN

    Žinoma, „jau nebe valstybė ir ne pilietinė visuomenė”. Apie tai ir kalba. Mes po truputį prarandame valstybingumą. Ir didele dalimi dėl to kalta teisėsauga bei teisinių normų reliatyvizavimas. Puikiai anądien pasakė V. Landsbergis – ima vyrauti atrankinė teisė. Bet labiausiai stebina tai, kad viena iš pusių šito niekaip nenori pripažinti. Štai ir jūs sakote: „Elementari teisinė norma — teismo psrendimas. Jo nevykdo teisėja. Tuomet panaudojama jėga, kad sprendimas būtų įvykdytas. Tik tiek. Nieko čia tokio nebuvo.” Ar tikrai nieko nebuvo? Stulbinantis atkaklumas nenorint matyti. Juk jėga galėjo būti naudojama tik pašalinant kliūtis. O paimant vaiką, savo sprendimu jėgą uždraudė naudoti pats teismas: „prievarta vaiko atžvilgiu negalima”. Ir šios prievartos akivaizdoje, policija elgėsi lyg prievartos nebūtų, nors stabdyti neteisėtus veiksmus – pirma jos pareiga. Jei jums tai vis dar atrodo nerimta, pasidomėkite padėtimi Rusijoje. Ten spalvos kur kas ryškesnės, o esmė ta pati.

    Atsakyti
  46. asdwer

    Dainiau ar aš sakiau kad policija naudojo prievartą? Prievartą naudojo antstolė ir advokatas. Policija matydama kad prieš vaiką naudojama prievarta nedarė nieko jai sustabdyti. Dar kartą klausiu kodėl jūsų nuomone buvo nusukinėtos kameros? Nors jūs to nematėte, jūs susapnavote kad mergaitė pati bėgo pas savo biologinę m…

    Atsakyti
  47. asdwer

    Dainiau, kuo mano kaimynės-bobutės „patikima” informacija skirasi nuo wikileaks? Ar galėčiau jus išvadinti šūdžiumi ir parsidavėliu ir išdidžiai tai pavadinti mano nuomone? Turbūt nenusižemintumėte iki Tomkaus lygio ir į teismą nebėgtumėt? O jeigu dar riebiau jus išvadinčiau ir pastoviai tai kartočiau mass medijoje? Tai irgi būtų tik mano nuomonė?

    Atsakyti
  48. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    asdwer, nemačiau jokios prievartos iš policijos pusės prieš vaiką. Iš kur tu tai ištraukei? tačiau mačiua, kaip kažkas namo viduje labai norėjo vaiką pakišti kaip skydą prieš pareigūnus. Štai čia tai jau viršūnė padorumo.

    Atsakyti
  49. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    mikai, kažkokių dalykų prirašei, kurie su ta istroija nieko bendro neturi. Pir eko čia žmogėliukas, kiaulės ir pan.? Kalbėkime apie esmę ir šią istoriją. mam nesimato su vaiku, nors turi visas teises. teta neduoda jai vaiko. teismas liepia duoti. Tada mama negali visteik paiimti vaiko. tada atvažiuoja anstolis ir policija ir įvykdo sprendimą.

    Ir nepainiok šios sitroijos su kitomis. Galime kalbėti napie kitus sprendimus, jei turime konkrečia istoriją. Klok ją.

    Atsakyti
  50. asdwer

    Dainiau grobė todėl kad teismas neleido naudot prievartą prieš vaiką, o prievarta buvo naudojama. Mergaitė turbūt klykė iš laimės nešama? Kiek teko matyti pati jinai pas savo bioreaktorių eiti nenorėjo. Kam buvo nusukinėtos kameros? Kad būtų daugiau nežinančių ir netikinčių turbūt? Ar vykdant teismo sprendimą galima nesilaikyti įstatymų?

    Atsakyti
  51. mikas

    Jo Dainiau logika toke,vadinasi jie gali bet ka,o paprastas zmogeliukas kas jam belieka tik kiaulytes serti

    Atsakyti
  52. mikas

    kokios jum ten teisines normos ka cia paistai,buvo teismo sprendimas ir lai vygdo.Kodel nekele i viesuma kai is seimu atemineja po 2 po 3 vaikus iskarto ir vaikai sauke klyke ir sako niekur nevaziuosim gyvensim namuose.TADA JIE TEISUS TAIP? Oi kaip moka pateikti visiem kad net stogai nuvazevo visiem.

    Atsakyti
  53. mikas

    Idomu jai ji butu norejusi pavaizduodi kaip daliaiskim gaujos nariai vienas kita saudo,tikriausiai butu pasiemusi ginkla ir nusovusi komisara:):).Nu saunuole besmegene.Tikrai nebera ka pasakyti apie tokius zurnalistus.

    Atsakyti
  54. Simas

    Reikia vieną kartą atskirti ŽINOJIMĄ ir TIKĖJIMĄ… Va kur didžiausia problema. Kalbant apie šią istoriją tai daug kas NEŽINO kas ir kaip buvo, bet… TIKI. Aš esu iš tų, kurie NEŽINO, dėl to NETIKI. Kai sužinos, tai patikės. Va, paprastas pavyzdys. TIKITE ar ŽINOTE, kad 2 plius 2 yra 4? Tačiau, yra viena TEISINGA formulė, pagal kurią gaunasi, kad 2 plius 2 yra 5… Kai žmonės NEŽINO kur ir kas yra naudojama, tai gali PATIKĖTI, kad net matematika yra neteisinga…

    Atsakyti
  55. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    asdwer, skaitykite komntarą atidžiai ir rasite daugybę argumentų, kuo remiuosi. Paminėisu du – wikileaks ir TILS tyrimą. Tačiau nuomonei reikšti argumentacija, pagal įstatymą, nebūtina. Tad mano atveju viskas buvo tikslu ir teisinga. Maža to, net pavadinime labai aiškiai nurodžiau, kad išvados apie parduotą žurnalistiką išplaukia iš Wikileaks medžiagos. Tačiau TILS tyrimas, kur šimtai dalis verslininkų pasakė, jog Tomkaus valdoma žiniasklaidos grupė neskaidriausia, irgi turi savo įtakos. dar daugiau, esu net kurį laiką dirbęs „Respublikoje”. Apie išėjimo priežatsi esu ne kartą daugeliui žmonių sakęs. Galiu tik vieną faktą paaakyti – aš ten „dirbau” neturėdamas darbo sutarties. Kasdien ėjau į darbą, gavau tokį ant balto lapo atspausdintą paaiškinimą, kad esu kažkos ten darbuotojas ir pirmyn 🙂

    Atsakyti
  56. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    asdwer, iš kur ištraukei, kad kažkas kažką grobė? Elementari teisinė norma – teismo psrendimas. Jo nevykdo teisėja. Tuomet panaudojama jėga, kad sprendimas būtų įvykdytas. Tik tiek. Nieko čia tokio nebuvo.

    Atsakyti
  57. asdwer

    Ir dar Dainiau. Kuo jūs vadovavotės paskleisdamas savo gandais paremtą „nuomonę” apie Tomkų? Kaip ta jūsų „nuomonė” atrodo iš etikos ir jūsų žurnalistinio „dvasingumo” pozicijų?

    Atsakyti
  58. asdwer

    Dainiau, būtent taip ir elgėsi valstybinės struktūros pagrobdamos vaiką. Būtent pagal situaciją, kaip reikalauja realybė ir pamiršę ne tai kad vertybes bet elementarias teisines normas.

    Atsakyti
  59. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    PN, dar siūlau paskaityti Dievų mišką. Jie kiekvienas elgsisi pagal situaciją, neva taip reikalauja realybė, ir pamirš vertybes, tuomet nebetoli iki… tai jau nebe valstybė ir ne pilietinė visuomenė.

    Atsakyti
  60. PN

    Pakeiskime nuosakas: žurnalistai neturėtų kurti įvykių, ir neturėtų virsti advokatais ar prokurorais. Lygiai kaip piliečiai neturėtų kovoti prieš juos atstovaujančią valdžią, o institucijos neturėtų piktnaudžiauti savo galiomis. Būtų labai šaunu. Bet situacija yra kita. Ir ją sukūrė ne Janutienė. Kai Lietuva po truputį virsta rusija, valdžia tampa gerokai nebe valdžia ir atitinkamai žurnalistai tampa nebe žurnalistais. Ir šia prasme tokios „nevisai žurnalistikos” veiksmai kur kas labiau, nei Jūsų puoselėjama tyra žurnalistika, atitinka esamą padėtį. Aš nenoriu pašiepti normų, kurias ginate. Jos taurios ir siektinos, tačiau kartais tampa neadekvačios. Taigi ribas nustato esama padėtis, o ne Janutienė.

    Atsakyti
  61. Hyperbass

    Ponas Dainiau, piktininkitės į sveikatą 🙂 Provokacijos aukomis pasirinkti jokio nusikaltimo nepadarę žmonės? Čia taip vadinate tuos du fantomasus – Černiauską ir Jovaišą? Pirmas šiknius dar gal gaus kas priklauso, o teisininkui, sakančiam, kad reikia atskirti moralę ir teisę – kaip minimum vyt spyriu į šikną kaip šunį iš to instituto, kur šiltai įsitaisęs (analogija Tamstai, etiškumo korifėjau). Tad neskubėkite vaidinti teisėjo išteisindamas tuos šunsnukius.
    Tik kol nepradėsite kritiškai žiūrėt į bendrą vaizdą, ką ponas Marius vokrug-do-okolo bando Jums pasakyt, tol aš į Jūsų asmenį ir Jūsų daromus reikalus kitaip, negu su pagieža negalėsiu žiūrėti.

    P. S. dėl ten to etiškumo – Jūsų samprotavimuose yra fundamentali klaida. Jei Rūta Janutienė turi nemažą auditoriją kurią suburia emocingomis kalbomis, tai pripažinimas, skalyjimas ir t.t. kokia ji neetiška – jai bus kaip vanduo nuo žąsies. Neturite dantų (ir GERAI) jai įkasti – atseit auditorija ir reklmadaviai turi susivokti ir patys nubausti. Reklamdaviams svarbu reitingai, tad PRAIM TAIMAS bus jos ir toliau. Šiaip skaitytoja pasiūlė sukurti ATSVARĄ jai – pirmyn, vėliava į rankas. Tik turbūt „kiška tonka” etiškiausiesiems žurnalistams.

    Atsakyti
  62. PN

    Janutienė gal ir netelpa į Jūsų nubrėžtus etiškos žurnalistės rėmus, ir nesunku pastebėti, kad daugelis jos pateikiamų faktų, pateikiami tendencingai, tačiau, kai aplinkui neturime nešališkos pozicijos, o ta, kuri stengdamasi būti nešališka, iš tiesų maskuoja kur kas subtilesnį ir dėl to gerokai agresyvesnį šališkumą, tvirta Janutienės pozicija negali nežavėti. Janutienė padaro tai, ko nepadaro kiti, ji reprezentuoja daugelio žmonių nuoskaudas ir kalba už tuo, kurių paprastai neklausoma. Šis išpuolis prieš policijos pareigūną, – žinoma, ne „žurnalistiškas”, bet jis ir nepretendavo tapti tyros ir naivios žurnalistikos pavyzdžiu. Ir kaip tik dėl to jis yra kur kas iškalbingesnis bei įtikinamesnis. Kai „padoraus elgesio ir įstatymų” nesilaiko pareigūnai, kokio elgesio reikėtų tikėtis iš piliečių? – Tokio paties. Pažaiskime pagal jūsų taisykles – štai kokį pranešimą siunčia Janutienė. Ir jį siunčia tuomet, kai naivioji žurnalistika yra tiesiog bedantė.

    Atsakyti
    1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Janutienė siunčia prastą žinią apie žurnalistiką. Žurnalistai neturi kurti įvykių. Juola neturi virsti advokatais ar prokurorais. Dar baisiau kai save pavadina vos ne teismu, t.y. paskutine instancija. Provokacija gal ir vykusi, bet kur tada ribos joms? Ir kodėl provokacijos aukonis pasirinkti jokio nusikaltimo nepadarę žmonės?

      Atsakyti
  63. Saunuole

    Saunuole Ruta! su tokiais tik ir reikia taip kalbeti, kitaip jie nesupranta, ji bent kovoja uz teisybe pries valstybes netinkama teisesauga. Likaykis Ruta, nepasiduok!

    Atsakyti
  64. b

    ir dar: matyt visi labai norite matyti laidas, kur zurnalistai nekisa savoo nuomones, o tik ima interviu. nuomone turet laisvoj salyje negalima? jei norite tokiu laidu, ziurekite zinias ir panorama.

    Atsakyti
  65. b

    dar per mazai janutiene uztampe ji. cia reiktu kalbet ne apie janutienes elgesi, o apie pacia esme – prievarta pries vaika valstybes vardu.

    Atsakyti
  66. šiaip skaitytoja

    Bus puslapis:”Dainius.R.-be agresijos ir smurto”.Ačiū.Dainiau.

    Atsakyti
  67. šiaip skaitytoja

    Hyperbass,patikėkime dar kartą,gal kažką padarys geriau,nei””moterys”?Mes kantrūs,palauksime.

    Atsakyti
  68. Hyperbass

    Ponia šiaip skaitytoja, ponas Dainius nesiruošia nieko daryt… Na nebent eilinį kartą pakarksės, kad neetiškus leidinius ir žurnalistus reikia bausti, kadangi „kiška tonka” ir jų nepasiekia, tai belieka stengtis visaip kaip iš finansinės pusės įkast (nors kol kas ir čia „kiška tonka”).

    Atsakyti
  69. šiaip skaitytoja

    Gerb.Dainiau.Na padaryk kažkokią laidą..,bet tik jokiu budu,kad vienas prieš kitą sedėtų priešiškai nusistatę..Tai nepadeda.Vistiek visi lieka prie savo nuomonės ir mąstymo.Tik kova ir nieko daugiau.Daugumai nereikia tos kovos..tikrai nereikia.Aš manau, Tu gali.Tu savo puslapyje labai puikiai publikuoji laidas apie visą kas gerą,bet abstargčiai.O čia faktai.Taigi ,taip juokiausi,kad Tavo sūnus pasiskundė,kad Tu jį mušei su „kompu” per galvą..Galvoju,tik kodėl jis ,Tau ,su „kompu” per galvą netrenkė…:))Gal atsibustum?Aišku parašyt ir patarinėt lengva..Jei aš sugebėčiau…?Bet manau Tu gali.Ačiū.

    Atsakyti
  70. šiaip skaitytoja

    Dainiau,man irgi visada atrodė,kad vaikas-„skydas”.
    Ir dabar „atrodo”..O gal tik vaidenasi..?Kodėl? nebuvo,nėra ir manau nebus jokios laidos,kad tai „Skydas”?Vėl kodėl?Manau todėl,kad tie žurnalistai ar kiti asmenys..patys išskydę…
    Pateisink tų žmonių mintis kurie mano,kad tai „skydas”.Ačiū.

    Atsakyti
  71. Brigita

    Jinai nezurnaliste o tikra chame.kitaip jos nepavadinsi.

    Atsakyti
  72. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Audra, man jau senaii atrodė, kad tas vaikas – tik skydas. Tik priedanga. Šie video buvo dar šiurpesni, nes aš maniau, kad yra realybėje.

    Atsakyti
  73. Marius

    Šlykštu klausytis kai mąsė save laikančiais etiškais žurnalistais nesugeba savo laidomis, kūryba sudominti tų žmonių, kuriuos domina Janutienės, Krivicko laidos.

    Kad, pateisinti savo kūrybinę impotenciją jus apkaltinate vieną moteriškę.

    Vietoj kūrybos užsiimate KOVA , tai ko vertas tas jūsų etikos kodeksas? Etikos kodeksas jums tapo ne kūrybingumo vystymosi ĮRANKIU, bet kovos prieš tuos žurnalistus, kurie atstovauja dalies visuomenės interesus.

    Atidavę viršenybę etikos kodeksui, (proto sukurtoms taisyklėms) jus atskyrėte save nuo besikeičiančios realybės ir tapot nejautrūs visuomenės interesams. Etikos kodeksas jums tapo kovos ir prievartos įrankiu susidoroti su Janutiene, kuri turi prigimtinį žurnalistės talentą ir sugeba sudominti savo laidomis tuos, kuriuos jus norite sudominti per prievartą savosiomis. Be abejo teisingesnėmis, doresnėmis, vardan gerovės ir t.t. Prievarta visados tik vardan kilnių tikslų.

    Atsakyti
  74. Audra

    kažkada džiaugiausi,kad yra tokia žurnalistė Grinevičiūtė…atroddė,kad turi sveiko proto,iškapsto politikams nenaudingų faktų ir pateikia objektyviai…na bet kai prasidėjo pedofilijos farsas…nebetikiu nei vienu jos žodžiu…neturėjau jėgų žiūrėti tos”kodėl”laidos,nes kai pamačiau,kad reportaže terodo kaip mergaitė,prispausta prie stiklo šaukia”nenoriu”,bet nerodo,kad kažkoks vyriškis jai liepia taip sakyti-buvo aišku,kad laida-į vienus vartus…

    Atsakyti
  75. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    liu, tavo pozicija kaip tik įrodo, kad RJ tėra bjauri išimtis, o ne taisyklė. Tad pakelkime galvas ir dirbkime išdidžiai. O tokie veikėjai visvien lueka užribio veikėjais. Liūdna tik, kad tokie kanalai kaip tv3 daro tokį biznį.

    Atsakyti
  76. Liu

    Man, tiesą pasakius, po tokių laidų pasidaro žiauriai gėda už profesiją. Supranti, kad viskas, ką tu darai, yra beviltiška, viskas, ko tu mokeisi, paneigiama, o žmonėms patinka viskas, kas daroma priešingai visoms nusistovėjusioms tradicijoms. Man šlykštu ir gėda už tokius žurnalistus, už tokią jų auditoriją. Dėkoju tai apvaizdai, kuri išgelbėjo mane nuo šitos dėstytojos paskaitų. Nes to, ką ji daro, gerbti negalima. Pagrindinė žurnalistikos taisyklė yra nesikišti, nevykdyti teisingumo, tik INFORMUOTI. Toks dalykas kaip objektyvumo kriterijus yra išnykęs visai. Labai gaila, kad žurnalistika šioje šalyje patiria didžiulę krizę. Būčiau tai žinojusi, tikrai nebūčiau rinkusis šios profesijos. Dabar belieka tik ieškoti kitos profesijos, kur galėčiau save realizuoti, nes būti statoma į vieną gretą ir dalintis vienu profesijos vardu su šia ponia man tikrai tikrai gėda.

    Atsakyti
  77. A.

    Itariu, kad ta blondine -aite -iene (net nesivarginu pavarde pasitikslinti) pati dar susimoka, kad ja rodytu. Gaila tik, kad TV3 visgi tokia chalturine preke ryztasi pirkti.

    Atsakyti
  78. Marius

    Atkreipkite dėmesį į tai, kad netgi čia yra neigiamas arba teigimas nuomonės vertinimas. Paspaudus žalią mygtuką bus teigiamas vertinimas, paspaudus kitos spalvos neigiamas. Jau skirtingos nuomonės neturi lygiateisiškumo teisės, o pagal daugumos paklausą. Tai kodėl norima apriboti Janutienės ir jos atstovaujančių visuomenės dalies interesus jeigu tai turi paklausą?

    Atsakyti
  79. Marius

    Dainius nuo Janutienės jau daug metų pabėgti negali ir vienas nuo kito mes niekur nepabėgsime, kad ir kaip norėtume. O kovodami vienas prieš kitą iš ribinės būsenos neišlysime. Aš tai jums garantuoju.
    Reikalingas naujas mastymas, su senu mastymu tik gilinsim ribinę būseną visuomenėje.

    Atsakyti
  80. Marius

    Tai kas, kad teisingumo raidė įvykdyta, neantaika nesibaigė, susipriešinimas tik didės. Ribinė visuomenės būsena gilės. Ir nemastydami iš ribinės būsenos niekas nepabėgs.

    Atsakyti
  81. Hyperbass

    Mariau, diskusijų nebus, nes ne visi nori mąstyti. O ponas Dainius priedo nieko ir neieškos. Teisingumo raidė įvykdyta, o kas tuo abejoja – neetiški. Taškas.

    Atsakyti
  82. Marius

    Pirma, aš nieko nenoriu įrodyti, o tik stebiu situaciją ir išsakau savo pastebėjimus.
    Antra, provokuoju mastyti ir ieškoti naujų sprendimo būdų, o ne kovoti tarpusavyje ir savo nuomonę, intersus įteisinti kitos nuomonės ir intersų sąskaita. Juridiškai turiu omenyje.

    Atsakyti
  83. TUsei

    Mariau, perskaityk dar kartą mano komentarą ir neinterpretuok savaip.
    Manau, jau pirmajame atsakyme palinkėjau gero vakaro, taigi..
    Jei vis dar nori bandyti kažką įrodyti, duosiu el pašto adresą, ten gali kad ir ilgiausią laišką parašyti.Viso.

    Atsakyti
  84. Hyperbass

    Mariau, sukeliate savo naivumu man tik šypseną. Ponas Dainius yra visiškai nemąstantis, tarkim, etiketo meistras. Noro bent pradėti mąstyti jis neparodė ir neparodys greitu metu, jei kada išvis. Tad bandyti bent į kažkokias diskusijas patekti… gal paprasčiau Tamstai bus sienoje skylę su kakta pradaužt.

    Atsakyti
  85. lietuvis

    reikejo komisarui spjauti tai ziurkei i snuki ir det antrankius ir sodinti i guba pas jonaitene

    Atsakyti
  86. Marius

    TUsei, štai tu ir atsakei, kad vyksta kova dėl TV3 eterio ir įtakos auditorijai!

    Janutienė atstovauja konkrėčios visuomenė dalies intersus. Bet tu automatiškai tą visuomenės dalį įvardyji kaip daunus.

    Klausimas, kam tuomet reikalingi tau ar Radzevičiui tie daunai?

    Atsakymas, tam kod formuoti jiems savo ne daunišką žinoma, bet teisingą nuomonę.

    Kas gi neleidžia jums įlysti į TV eterį ir šalia, kitoje slaidoje dėstyti savo nuomonę? Panašu, kad tik Janutienė dėl to kaltinate.

    Atsakyti
  87. TUsei

    Jai suteikta teisė vesti laidą viename populiariausių Tv kanalų, taip?
    Ar tai nereikalauja tam tikros atsakomybės, pavyzdžiui, etiketo, abiejų pusių išklausymo (kartojuosi, bet to jos ‘žurnalistikoje’ tikrai nėra) ir taip toliau, turint omenyje, kad tai – pop kanalas, kuris išties daro įtaką visuomenei?
    Ir kokią ji visuomenės dalį atstovauja?
    Tą, kuri garsiai rėkia ir prie tvoros koncertinį turą surengė (dabar turėsime galimybę aplankyti renginį ir Vilniuje)?
    Gal baigiam diskutuoti komentarais po straipsniu – bergždžias reikalas.

    Atsakyti
  88. Marius

    TUsei
    Ar visa visuomenė nepritaria tai žurnalistikai, kurią vykdo R. Janutienė?

    Todėl ji reiškia ne tik savo nuomonę, bet ir atstovauja dalies visuomenės interesams.

    Ar ji siūlo susidoroti, apriboti Dainiaus Radzevičiaus žurnalistiką? Ne.

    O Dainius Radzevičius ir kiti siūlo. Skatina ją apriboti juridiškai. O tai reiškia apriboti ne tik Janutienės nuomonę, bet ir visuomenės dalies interesus.

    Kas gi draudžia reikšti savo nuomonę? Reikškite iki valios, bet kam skatinti apriboti juridiškai kito nuomonę ir įteisinti vietoj jos savo.

    Atsakyti
  89. TUsei

    Nesuprantu, koks faktas yra jų žurnalistika?
    Tas abstraktus faktas, kad jie vadinami žurnalistais? Ne, tikrai nesupratau…
    O ‘čia’ mes visi esame auditorija – ir tu gali reikšti nuomonę, nors ir nepritari straipsnio autoriui.
    Ar Janutienė kalbintiems žmonėms leidžia išsakyti kitokią nuomonę? Ne, ji kaip turgaus boba rėkia savo, žiūrėdama tau į akis.
    O šiame straipsnyje ne visuomenė skaldoma, o kritikuojama žurnalistė, kuri tą nesantaiką skatina.

    Atsakyti
  90. Marius

    Visi jūsų mokslai yra atgyvena, nes realybė smarkiai pasikeitė, o jus taikote tuos pačius atgyventus metodus, žinias. Ir baisiausia, kad visiškai užsidarę nuo naujo, o tik kovojate už savo seną patirtį kaip vienintelę tiesą.

    Atsakyti
  91. Marius

    Bet koks faktas yra joks. O reakcijos į jį gali būti skirtingos. Todėl vienas ir tas pats faktas gali sunaikinti vieno žmogaus psichiką, o kito atvirkščiai.
    Janutienės, Krivicko žurnalistika yra faktas. Klausimas kas į šį faktą kaip kreguoja.
    Dainius, Simas ir daugelis kitų kreguoja tik neigiamai ir skatina kovoti.
    Iš kitos pusės Dainius rašo, kad auditorija reikalinga bendravimui, keitimuisi informacija, nuomonėmis.
    Bet realiai gaunasi, kad auditorija jam reikalinga kovoti prieš kitokią nuomonę! Subūrti kuo daugiau savo vienintelės teisingos nuomonės šalininkų ir ją juridiškai įteisinti.
    Ar yra tame vystymasis?
    Absoliučiai jokio, o tik kova už savo vienintelę teisingą nuomonę, kurią reikia dar ir įteisinti kitokios nuomonės sąskaita. Kovoja už savo vienintelę teisingą nuomonę ir R. Janutienė.
    Ar gali kas laimėti šioje kovoje? Niekas. Ši kova tik gilina sistemos ribinę būseną . Abi pusės tik Skatina nesantaiką, priešpriešą, skaldo visuomenė ir jokio vystymosi auditorijoje nėra. Tik ribinės visuomenės pscihinės būsenos gilinimas.

    Atsakyti
  92. TUsei

    Mariau, mokė.
    Dar mane mokė ir atskirti tiriamąją žurnalistiką, kurios čia nematyti arba bent jau ‘rimtąją’ žurnalistiką – gerbti, išklausyti abi puses,vengti asmeniškumų.
    Labai malonu, kad domiesi studijų kokybe, jei nori programos, VU pasitikslink. Gero vakaro 😉

    Atsakyti
  93. Marius

    TUsei, o tavęs nemokė dėstytojai žurnalistikos kursuose gerbti faktus?

    Atsakyti
  94. TUsei

    Kai lankiau žurnalistikos kursus, dėstytojai tai, ką daro Janutienė, įvardijo kaip „žurnalistinę prostituciją”.

    Atsakyti
  95. Gitana

    nejaugi nieko negalima su tuo padaryti? juk tokie „žurnalistai” tuoj prives prie to, kad Lietuvoje prasidės pilietinis karas. Gėda. Skaudu. šlykštu.

    Atsakyti
  96. Marius

    Dainiau, Simai, jus kalbėdami apie per didelę TV3 įtaką kalbėkite tik už save, o ne už visus. Kas gi kaltas, kad ji jums daro per didelę įtaką, mažiau žiūrėkit jeigu tai marazmas, kuris jus blogai įtakoja.

    Bet tai kas jums asmeniškai neįtinka jus skatinate panaudoti jėgą ir uždaryti. O iš kitos pusės Dainius rašo, kad auditorija reikalinga bendravimui, keitimuisi informacija, nuomonėms. Bet gaunasi, kad jei informacija nesutampa su jo nuomone ją reikia paversti tik savo vienintelės teisingos nuomonės įteisinimui. Juridiškai.

    Atsakyti
  97. Simas

    Kiekvienas Janutienės teiginys – melas. Tikiuosi ją greit uždarys. Jei ne ją, tai TV3… Nebegaliu iškęst to marazmo. Viskas baigsis tik po rinkimų taip, kaip ir I. Rinau istorija, kurią taip pat išpūtė neprofesionali žurnalistika. Ir Dainiau, manau, kad teks pripažinti, kad Lietuvos žiniasklaida daro pernelyg didelę įtaką visuomenei. Kaip tai keisti? Dabar atsakymo neturiu, bet, tikiuosi, greitai jį turėsime

    Atsakyti
  98. Marius

    Jo…
    Matau, kad į duris, kurias beldžiu užkaltos betoniniais vynimis.

    Dainiau, tu niekaip negali suvokti, kad be neetiškų žurnalistų tu negali egzistuoti. Todėl ir kovoji prieš neetišką žurnalistiką.

    Argi žmogus kovos prieš tai be ko jis gali egzistuoti?

    Tu nuo Janutienės niekur negali pabėgti ir kol kovosi prieš neetišką žurnalitiką, tol prisidėsi prie sistemos ribinės būsenos gilinimo. Ką ir sėkmingai darai įvardydamas tai pozityvia, etiška savo kūryba.

    Ralybė yra jokia, bet savo reakcijomis į faktus tu ir trugdai organizuoti pozityvesnius dalykus, gaišdamas laiką tam be ko tu niekaip negali egzistuoti: be Janutienės, Krivicko, bepročių minios griaunančios valstybės pamatus, neetiškų žurnalistų ir t.t. Tai atsispindi ir tavo produkcijoje, straipsniuose.

    Atsakyti
  99. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mariau, ačiū, kas suporavai 🙂 Bet ir be janutienių turiu ką veikti. Gaila tik, kad vis dažniau tenka gaišti laiką reakcijoms į tai, kas trukdo organizuoti pozityvesnius dalykus. Bet tokai jau ta realybė.

    Atsakyti
  100. Marius

    DAINIAU, tau linijinis – mechaninis protas niekaip neleidžia suprasti, kad neetiška žurnalistė Janutienė ir Kovotojas už etišką žurnalistiką Dainius Radzevičius yra abu vienas kitam pora.

    Jus vienas be kito negalite egzistuoti, vienas kitą kritikuojate nors abu esate įsitikinę, kad visa jūsų žurnalistinė kūryba yra nukreipta vardan gėrio, visuomenės gerovės, kilnių tikslų.

    Kiekvienas iš jūsų žinoma negalite matyti patys savo poelgių. Bet užtat juos puikiai matote kitame. Tu matai tarp Janutienės visą tai ką tavo proto teisingas supratimas įvardija kaip blogį, o ji tarp tavęs matys bejausmį karjeristą, biurokratą, valdžios pakaliką.

    Be abejo tu tokiu pats savęs nelaikai ir priešingai manai, kad nesitaikstai su korumpuota valdžia ir ją kritikuoji, nepalaikai jos slaptų vagysčių, nepateisini nebaudžiamumo. Ar ne taip Dainiau? Be abejo, kad taip!

    Ir Janutienė taip pat apie save mano, kad ji su visu tuo nesitaiksto.

    Bet išties jus esate abu vienodai prigauti to paties linijinio – mechaninio proto tarnai!

    Kodėl?

    Todėl, kad visa sistema ir yra ne kas kita, o kaip linijinio – mechaninio proto konstrukcija.
    Tai jis ją ir sukūrė pagal savo savybes!

    O jus Dainiau su Janutienė ir esate tos sistemos, linijinio, mechaninio proto sraigteliai – tarnai.

    Kadangi linijinis protas turi vystymosi stadijas ir ribą, tai priėjus ribą jis pradeda naikinti viską kas gyva, įteisindamas gyvame gamtos, žmogaus organizme savo produkciją, metodiką, supratimus.

    Uždarumo dėsnis neleidžia jums išvysti visos sistemos, todėl visi šneka apie kažkokį trečią galingą asmenį,grupuotę, kuri destabilizuoja padėtį Lietuvoje, kitose valstybėse, bet niekas konkrečiai negali įvardyti tų trečių asmenų.

    Kodėl? Todėl, kad tas trečias asmuo ir yra linijinis – mechaninis protas priėjęs ribą!
    Jis kiekviename iš mūsų!

    Bet tik jo tarnai suskirstyti hierarchijos skalėje. Iš čia dvigubi standartai, kurie neišvengiamai taikomi linijinio proto sukurtos sistemos tarnams. Ir pavydas tų, kurie stovi ant mažesnio hierarchijos laiptelio, luomo.

    Riba vis aštriau intensyvės ir žinoma su savo pasekmėmis. Kur išeitis?

    Išeities su tuo pačius protu, kuris ir atvedė iki ribos nėra, tai tik pagilins ribinę sistemos būseną!

    AŪŪŪŪŪŪ! Ar girdite kas nors mane, aš jau keli metai bandau dasibelsti iki jūsų, bet kol kas…

    Atsakyti
  101. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Rgei, tuomet tai gali padaryti tik teismas. O į teismą kreiptis turėtų prokurorai kartu su Lietuvos radijo ir televizijos komisija. Tik ar išdrįs?

    Atsakyti
  102. Regis

    Išjungti iš rozetės. Faktas. Tik ne namuose, o iš tos didelės rozetės, kur transliuojama visai Lietuvai.

    Atsakyti
  103. Marius

    Gerbiamas Dainiau, o negi neliko jokios jokios galimybės žurnalistams / žiniasklaidos priemonėms kaip nors klausimą dėl tokių „žurnalistų” išspręst? juk ta janutienė jau senai tapusi perkamos purvasklaidos sinonimu. ir ką? ir nieko..

    nemanau, kad teisėsauga, politikai pagaliau išdrįstų ją į vietą pastatyti. tiksliau, pasodinti. TV3 irgi kietakaktiškai ją palaiko.. piketuoti prie tv3? apeliuoti į savininkus skandinavus? pas skandinavus papiketuot? viešai ją gėdint? visus su ja bendradarbiaujančius skelbti neetiškais? visus dirbančius tv3 ir su jais skelbti neetiškais? visus besireklamuojančius ten skelbti neetiškais?

    pasakykit, prašau, kad yra viltis jos melą sustabdyti…

    Atsakyti
    1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Mariau, savireguliacija jau išsprendė – priskyrė kanalą neetiškų kanalų grupei. Jie jau užribyje. Dabar belieka imtis priemonių, reklamos užsakovams, žiūrovams. Na ir, jei jau priėjome iki to, teisėsaugai.

      Atsakyti
  104. nuomonė

    O kas čia neetiško?Vieno asmens užsidarymas skydinėje buvo daug kraupesnis.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *