LRT Taryba – su nauju įkvėpimu :-) Džiaugiuosi

Vakar įvyko pirmasis LRT Tarybos posėdis, kuriame dalyvavo ir trys iš keturių Prezidentės naujai paskirtų Tarybos narių. Atsinaujinome trečdaliu ir jau pirmajame posėdyje pajutau šviežią vėją mūsų darbe 🙂

Visų pirma, džiugina nauja Tarybos lygių lyčių galimybių situacija – turime po šešis vyrus ir moteris 🙂 Pažangu.

Antra, vakar svarstant 2011 metų finansų ataskaitas ekonomistė Zina Gaidienė labai taikliai pastebėjo ir pasiūlė jau kitąmet rengti naujo tipo ataskaitas, kad ir Tarybos nariams, ir visuomenei, ir politikams būtų aiškūs ne tik patys pinigų ir jų panaudaudojimo skaičiai, bet ir efektyvumas. Tam reikalui sudaryta nedidelė trijų žmonių grupė, kuri jau kitą posėdį pateiks paisūlymus dėl tokių dokumentų. Bus daugiau skaidrumo ir aiškumo.

Vakar taip pat sutarėme, kad jau kitąmet keisime ir bendros LRT veiklos ataskaitos formą. Dabar ji tikrai išsami ir ilga. Visgi bandysime ieškoti būdų, kaip ją priartinti prie naujai parengtoje ir patvirtintoje penkerių metų LRT valstybinėje programų strategijoje iškeltų tikslų.

pirmą kartą per mano buvimą LRT taryboje nuo 2008 metų buvo iš esmės svarstyta muzikos LRT programose klausimai. Tai kolegės Gražinos Daunoravičienės iniciatyva ir nuopelnas. Pakvietėme ir nepriklausomų ekspertų (pvz., Donatą Katkų), ir LRT muzikos redaktorius. Muzikos LRT programose yra labai daug. keli kanalai apskritai yra vien muzikiniai – Klasika, Opus3. Daug muzikos ir LTV ir kultūrai skitame LTV2, ir Lietuvos radijuje. tačiau įvairovė gali būti ir didesnė, o skonius galima suderinti nepriešinant jų. Dar galima ir šviesti visuomenė. Todėl labai tikimės, kad šiam klausimui sudaryta darbo grupė jau rugpjūtį pateiks pasiūlymus. Ten be kolegės Gražinos, dar bus ir nepriklausomi ekspertai, įsitraukė LRT muzikos redaktoriai, ir naujoji Tarybos narė Lolita Jablonskienė.

13 komentarų

  1. Saulius

    Ačiū už paaiškinimus. Patvirtintas nebuvo „22 Bir 12 at 12:09“ komentaras, pasiuntus su senuoju vardu „Saulius M.“

    Jei ne paslaptis: gal galite pasidalinti savo nuomone apie Gintarą Aleknonį ir jo laidas? (Apie Naglį Puteikį juk visai atvirai parašėte)

    Atsakyti
    1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Mielas Sauliau, patvirtinimo nebuvo, nes Jūsų keli komentarai su tuo pačiu IP adresu buvo nukeliavę į SPAM. Radau visus komentarus ten.

      Atsakyti
  2. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Beje, mielas Sauliau, o kokiu vardu nebuvo patvirtintas Jūsų komentaras? dalis nukeliauja į spam, ten karst nuo karto ištrinu esančius dalykus. kai ką perkelių į viešą erdvę. dalis, jei yra netinkamas turinys, nepraleidžiami. ir tai galioja tiems komentaram, kur peržengiama, mano supratimu, padorumo riba. Tikiuosi tennieko tokio nebuvo?

    Atsakyti
  3. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mielas sauliau, dėl G. Aleknonio sutarties pratęsimo su LRT nieko nežinau. Tai jo ir administracijos bendras reikalas. Jei jie tariasi ir dėl sąlygų, ir dėl pinigų – tai ne mano reikalas. Nesu tarpininaks nė vienam žurnalistui ar kitam laidų vedėjui. Neturiu tam teisės ir jei taip daryčiau, būčiau peržengęs kompetencijos ribas. Būtų protekcionizmas.
    Taryba – kolegialus organas. Jei manytų visa Taryba, kad verta turėti laidą tokio formato, kur ji būtų su vedančiuoju G. Aleknoniu – tai ji tą gali padaryti rengdama rudens programų paketą. Aš turiu svao nuomonę dėl G. Aleknonio ir jo laidų. net žinau kaip balsuočiau 😉
    Kiek žinau, šiuo metu didelė dalis laidų „atostogauja” ir sutartys dirbančiųjų baigėsi kažkada gegužės pabaigoje ar birželio mėnesį. tyad G. Aleknonio laidos buvimas ar ne priklauso nuo jo paties norų ir intensijų ir Lietuvos radijo vadovų susitarimo.

    Atsakyti
  4. Saulius

    Ir dar pridursiu, kad jūsų tinklaraštis mano ankstesniu vardu rašytų žinučių nebepriima; užblokavote, net nepateikiant „Your comment is awaiting moderation.“

    Taigi, nevisai tiesą rašėte, kad čia nepriimami _tik_ komentarai, kuriuose yra „įžeidinėjimai, žeminimai, tyčiojimaisi iš šio tinklaraščio autoriaus ar kitų žmonių“; yra ir papildomų sąlygų :-/

    O kad jau radau būdą ‘prasimušti į eterį’ (ar bent į jūsų tinklaraščio priimamąjį) – gal galite paneigti gandus tų, kuriems „vaidenasi“ sąmokslai ir patvirtinti, kad su gerb. Gintaru Aleknoniu bus sudaryta sutartis ir naujam sezonui. Jeigu nebus – tai įdomu: kodėl, kokios priežastys, kas tokį sprendimą priėmė ir/ar inicijavo?

    Atsakyti
  5. Saulius

    Dėkui už pažadą;
    o gal žinote atsakymą ir į klausimus:

    (1) kodėl anonsuota LRT laida „Ypatingas atvejis” apie Klonio gatvės šturmą, žadėta rodyti gegužės 22 d., taip ir nebuvo parodyta? Kas konkrečiai nutarė (vardas, pavardė, pareigos) ir dėl kokių priežasčių, kad šios laidos negalima rodyti?

    (2) kada šią laidą bus galima pamatyti?

    Atsakyti
    1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Štai kokį atsakymą į paklausimą gavau iš programų direktoriaus:

      „Laba diena,
      mums paskambino šios laidos prodiuseris (kompanija Just.tv) ir informavo, kad jiems nepavyko sukurti eteriui tinkamo reportažo, todėl paprašė vietoj jo leisti kartoti transliuotą anksčiau. Todėl gegužės 22 d. laidoje „Ypatingas atvejis” buvo parodytas vienas naujas ir vienas kartojamas reportažas. Už šią laidą prodiuserinei kompanijai nebuvo sumokėta.

      Pagarbiai – Rolandas Maskoliūnas”

      Atsakyti
  6. Saulius M.

    Dėkui už pažadą; o gal kartais žinote atsakymą ir į ekspertai.eu klausimus:

    (1) kodėl anonsuota LRT laida „Ypatingas atvejis” apie Klonio gatvės šturmą, žadėta rodyti gegužės 22 d., taip ir nebuvo parodyta? Kas konkrečiai nutarė (vardas, pavardė, pareigos) ir dėl kokių priežasčių, kad šios laidos negalima rodyti?

    (2) kada šią laidą bus galima pamatyti?

    ekspertai eu/index.php?option=com_content&view=article&id=%201946%20:lrt-sprendimas-vietoj-laidos-apie-sturma-laida-apie-kiaules

    Atsakyti
  7. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Sauliua M. Niekas neištrinta – vyksta naujos sistemos įdiegimo drabai ir kitos laidos taip pat tik dabar perkraunamos. Greitai viskas bu vėl archyve. Nėra jokio sąmokslo.

    Atsakyti
  8. Saulius M.

    Jums „džiugu” dėl darbo proceso, o man liudna dėl rezultatų, dėl sąžiningų žurnalistų likimo:
    pvz. Gintaras Aleknonis ne tik metamas iš darbo LRT, bet net ir jo laidos ištrinamos iš archyvo.

    Atsakyti
  9. mierga gera

    Na šai, viena malka išrogių…rogėms lengviau.Kiek ne daug te reikėjo 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *