Ką man reiškia rugsėjo 11 diena? Įdomūs sutapimai

pagal | 2012/07/23

2001 metų rugsėjo 11 dieną 9 val. 30 min. JAV prezidentas G. W. Bush, kalbėdamas iš Floridos, pareiškė, kad prieš Ameriką įvykdytas teroristinis išpuolis.

Tą rytą užgrobtas lėktuvas Boeing 767-223ER pakilęs iš Bostono Logano oro uosto į Los Andželą rėžėsi į šiaurinį Pasaulio prekybos centro (PPC) dangoraižį, pramušdamas jame didžiulę skylę. Pastate kilo gaisras. Kitas keleivinis lėktuvas Boeing 767-200ER taip pat pakilęs iš Bostono Logano oro uosto į Los Andželą rėžėsi į pietinį PPC dangoraižį ir sprogo. Užsiliepsnojo abu pastatai. Žuvo tūkstančiai žmonių.

Na o šiandien sužinojau, kad Vilniaus paygardos teisme rugsėjo 11 d. 9.30 val. bus apeliacine tvarka nagrinėjamas mano skundas dėl Vilniaus 2 apylinkės teismo teisėjos A.K.Macevičienės mano atžvilgiu priimto apkaltinamojo nuosprendžio, kuriuo buvai pripažintas nusikaltėliu dėl mano komentaro apie Wikileaks medžiagą ir V. Tomkaus valdomą „Respubliką”.

Tai tik sutapimas, bet… Vis tiek įdomus. Ypač tai, jog rugsėjo 11-ąją, mano komentarą, V. Tomkaus leidinį ir Wikileaks sieja ta pati šalis – JAV.

8 komentarai

  1. Dainius Radzevičius

    tikras lietuvi, tu teisus dėl esmės – dėmesys kiekvienai stadijai Lietuvoje. Apeliacijai įdėjom daug. Jau netrukus rasite mano argumentus ir čia.

    Atsakyti
  2. tikras lietuvis

    Strasbūras nenagrinėja bylų iš esmės, todėl būtina sutelkti visas jėgas tam, kad apsiginti apygardoje.

    Atsakyti
  3. Regina

    Dainiau, teisėja A.K.Macevičienė, matomai nelankė tavo seminarų, nes buvo „dutkininkė” ir todėl nieko neišmoko :D…Antra vertus, galima pasidžiaugti, kad teisme tavo pavardė jiems nieko nereiškia….vadinasi teismas buvo bešališkas…O apie teisę kažkas gerai išmastęs, kad tokio mokslo kaip teisė nėra. Tai tik tam tikrų tam tikru etapu tam tikrų lobistų ir suinteresuotų asmenų grupių nustatyta teisyklių sistema visuomenei, kuri privalo elgtis naudingai ir reikalingai tai asmenų grupei….

    Atsakyti
  4. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina, šioje kategorijoje privataus kaltinimo bylų kasacija negalima. tai viena iš įdomybių teisinės sistemos – viskas baigiasi apygarda. nenoriu nieko burti, bet turiu svao nuomonę apie teisinės sistemos veikimą. Beveik 8 metus dirbau Teisingumo ministerijoje (2 metai iš to darbo ir Teismų departamente). Ne vienerius metus dėsčiau teisėjams. Dabar, kaip supranti, nebe. Pažįstu nemažai teisėjų (gal keli šimtai dalyvavo mano smeinaruose) dalykiškai ir net asmeniškai. jie irgi žmonės. Kurie dirba sudėtingoje sistemoje. Teisinėje ir politinėje. O sprendimų tobulų nebūna. Ir vykdomas teisingumas yra pakankamai subjektyvus. jei nori objektyvesnio vaizdo, gali tekti nueiti ilgą kelią. Gal net iki Strasbūro. Aš tam ir laiko, ir kantrybės turiu pakankamai 🙂 tad manęs negąsdina jokie sprendimai. Norisi kuo greičiau sulaukti teisingumo, bet ne viskas nuo mūsų priklauso. ir dar… Turėdamas pakankamai kritišką požiūrį dėl kai kurių žmonių darbo kompetencijos, padorumo, tikiu, kad teisinėje sistemoje yra daugybė kompetetingų, pareigingų, padorių teisininkų.

    Atsakyti
  5. Regina

    Dainiau, jeigu tu sutapatini 2001 metu rugsejo 11 d. ivyikius JAV su savo teismu, tai lauk paties blogiausio rezultato – nes ten griuvo du dangoraižiai ir dar kažkas Pentagone…Tai aš iššifruoju šitaip – prakišai I instanciją, prakiši apeliacinį ir galiausiai kasacinį teismą…To nelinkiu, bet pats taip buri …

    Atsakyti
  6. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Žymantai, tai tik man įdomūs sutapimai 🙂 Kitiem žmonėms tai nieko apskritai neturi reikšti. Juk tai mano asmeninis dienoraštis, tad Žymantai, pačiam ir nesiūlau lyginti 🙂 O tas ddatos ir valandų sutapimas man tieiosg įdomus. Tik tiek.

    Atsakyti
  7. Žymantas

    Manau, kad truputėlį perdėjote.
    Lyginti JAV katastrofą ir Tomkaus pabertas pamazgas dėl to, kad jo manymu, Dainius Radzevičius peržengė ribą, nėra labai logiška. (:

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *