G. Dabašinskas: "Po rinkimų Lietuvoje esminių pokyčių nebus"

pagal | 2012/10/15

Šiandien lankiausi pas kolegą Giną Dabašinską radijo stoties „Laisvoji banga” laidoje „Vietoj pietų”. Kalbėjomės apie rinkimus į Seimą ir lyginome juos su spalio 1 dieną Gruzijoje vykusiais rinkimais į šios šalies Parlamentą. Po laidos paprašiau kolegos atsakyti ir į mano klausimus apie Lietuvos Seimo rinkimų rezultatus.

Su kolega kalbamės apie pirmojo turo Seimo rinkimų rezultatus. Ginas atkreipė dėmesį, kad rezultatai daugmaž atspindi anksčiau skelbtas rinkėjų nuotaikas. Tačiau Drąsos kelio patekimą į Seimą prognozavęs G. Dabašinskas šiame interviu priminė politologui Laurui Bieliniui apie jų lažybas 🙂

Atskirai galima būtų pažymėti kolegos įžvalgas apie Darbo partijos veiklos metodus ir Lenkų rinkimų akcijos fenomeną. Beje, Ginas prognozuoja pakankamai liūdną Tvarkos ir teisingumo perspektyvą. Na o Visagino atominės elektrinės klausimo svarstymą referendume ir valdžios fiasko bandant įsiūlyti šį projektą tautiečiams kolega aiškina paprastai – valdžia perlenkė lazdą su propaganda ir trūko aiškesnių atsakymų apie detales.

7 komentarai

  1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    regina, Gruxijos valdžia labai bijojo kaltinimų neskaidrumu. Todėl ksi tiek stebėtojų, jie bandė techniškai viską organizuoti labsi tvarkingai. Buvo geri lankstukai rinkėjams ir stebėtojams, mokymai rinkimų komisujoms ir t.t. Viskas vyko labai sklandžiai. Tik kelios nemalonios situacijos. Ne taip kaip pas mus su masiniais balsų medˇxiojimais. Beje, kiek supratau, gruzinai savo teisę balsuoti brangina. Neparduoda.

    Atsakyti
  2. Regina

    Nu Dainiau, iš tavęs tikrai nenuobodu pešti interviu 😀 ..Bet gal jau Labanakt!

    Atsakyti
  3. Regina

    Dainiau, tai kuo jau ten toj Gruzijoj geriau balsavo? Gyreis, gyreis, bet taip ir nepapasakojai. Tikiuosi, kad ten Darbo partijos neišrinko ir kaliniams už balsavimą nežadėjo „nemušimo dienos”….

    Atsakyti
  4. Atgalinis pranešimas: G. Dabašinskas: “Po rinkimų Lietuvoje esminių pokyčių nebus” | ww.lt - keletas įdomių blogų pasiskaitymui

  5. Regina

    Interviu tikrai įsimintinas…Labai gerai įsidėmėjau, kad Ginas išlošė vieną butelį, o kitą beveik būtų išlošęs… Sveikinu Dainiau, – tavo žurnalistinis meistriškumas auga kaip ant mielių.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *