Ar diskusija apie politinį šalies žemėlapį gali ir turi vykti tik su politikais?

Vakar žiūrėjau LRT televizijos laidą „Įžvalgos”, kurioje diskutuota apie tai, kaip pasikeis Lietuvos politinis žemėlapis susijungus Darbo partijai bei Tvarkos ir teisingumo partijai. Virginijus Savukynas kalbino valdančiųjų ir opozicinių partijų atstovus – Rolandą Paksą, Gediminą Kirkilą, Vytautą Gapšį, Remigijų Šimašių ir Ireną Degutienę.

Viskas būtų lyg ir nieko. Vieni kalbėjo, kad viskas bus gerai ir jie bus dar stipresni. Kiti antrino tą patį, bet aiškino apie grėsmes. Tačiau laida gavosi prėska. Vis dar man kirba klausimas, kodėl tokioje laidoje nedalyvavo tikrieji politinio žemėlapio analitikai – politologai, sociologai ir kitokie apžvalgininkai. Galima buvo dar ką nors pakviesti. Ne vien politikus.

20 komentarų

  1. šiaip skaitytoja

    Taip,Dainiau,suprantu. 😆 Tik ar kvietė kas sudalyvauti,tuos pašnekovus? Abejoju.

    Atsakyti
  2. Regina

    Žinoma, vienas nieko ir nepakeisi šitame bardake…Aš nusivylus, labai nusivylus…O gal tikit, kad Uspaskiui infarktas?

    Atsakyti
  3. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina, Puteikis gal ir bando ką nors pakeisti, bet jo veikimo metodika tokai, kad netikiu, jog jis apskritai ką nors gali pajudinti iš vietos.

    Atsakyti
  4. Regina

    Qwerty, žinau, kad tave įžeidžiau, bet neatsiprašysiu…Puteikis yra vienas iš labai nedaugelio Seimo narių, kuris dar stengiasi ką nors pakeisti. Kiti arba dykavinos nomenklaturščikai, atėję nors ketverius metus be rūpesčių pagyventi, arba turintys atidirbti, t.y. prastumti juos delegavusie tipams reikiamus įstatymus. Aš gailiuos, kad Puteikis ne mano apygardos, nes aš jam tikrai būčiau visuomeninė patarėja.
    O kas dėl Pakso ir Uspaskio „jungtuvių”, tai žmonės vėl apgaudinėjami ir jiems absoliučiai jokios naudos. Atvirkščiai, žmonės tokio darinio nerinko, tačiau Lietuvoje jokios atsakomybės nei kontrolės už tai nėra. Vat tas ir rodo, kad rinkėjai jiems „po barabanų”. O kad ten į laidą koks politologas ateis, kas iš to? Tas pats, kas astrologas. Ir taip aišku, kad jungtuvės iš reikalo, kad DP nepranyktų po teismo kaip juridinis asmuo….O kas vėliau bus, pamatysim patys…Čia kaip būrimas iš kavos tirščių.

    Atsakyti
  5. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    šiaip skaitytoja, žurnalisto reikalas suratsi įdomius ir išmanačius reikalą pašnekovus. Netikiu, kad NĖ VIENAS politologas, apžvalgininkas, sociologas ar koks politikos mokslų dėstytojas nesutikęs būtų. Past paklausiu kelių, ar būtų sutikę.

    Atsakyti
  6. šiaip skaitytoja

    Klausimas.Ar galėjo ir ar norėjo dalyvauti tikri apžvalgininkai tokioje laidoje?
    Atsakymas.Todėl jie ir nedalyvavo. 😛

    Atsakyti
  7. Atgalinis pranešimas: Ar diskusija apie politinį šalies žemėlapį gali ir turi vykti tik su politikais? | ww.lt - keletas įdomių blogų pasiskaitymui

  8. Regina

    Qwerty, dar kartą klausiu – kur slypi tavo vertybės?
    Aišku, dabar jau dingai. Gal iš ryto rasiu tavo kokį paveblenimą..Labanakt.

    Atsakyti
  9. Regina

    Qwerty…čia tu? Čia tavo mintys?
    Žinai, aš šiandien teisme pasiėmiau nuosprendį baudžiamoje byloje vieno valdininko atžvilgiu…Tai žinai, va šitaip 😯
    Ir apie tave šitaip 😯

    Atsakyti
  10. Regina

    Qwerty….kas čia dabar tau, POLIUCIJA?….. 😀 😀 😀
    Gerai, tai kur tavo autoritetai, vertybės, gyvenimo tikslai…ir visi kiti tikri ir tariami atributai 🙄

    Atsakyti
  11. qwerty

    Beje, Dainiau, ar ir tu rašai šitaip:”Prašyčiau išleisti į komandiruotę Vienon”?

    Atsakyti
  12. qwerty

    „… nerūšiuotų šiukšlių deginimo oponentas”-skamba kiek painokai, tačiau įtikinamai. Reikės įsiminti ir panaudoti kaip argumentą, kuomet spręsis koks finansavimo klausimas 😆

    Atsakyti
  13. qwerty

    Na, ar nepaskaidrina tamsių žiemos vakarų eilinė Venckienės nuotykių serija, koks Degutienės išminties perlas, ar štai toks Puteikio raštelis:
    LR Seimo valdybai
    Seimo nario Naglio Puteikio
    PRAŠYMAS DĖL KOMANDIRUOTĖS Į STOKHOLMĄ
    2013 02 26
    Prašyčiau išleisti į komandiruotę Švedijon 2013 03 10-13 d., nes kartu su Klaipėdos visuomeninių organizacijų vadovais, esu kviečiamas kompanijos „Fortum“, kuri stato šiukšlių deginimo gamyklą Klaipėdoje į jų panašią gamyklą Stokholme.
    Prašyčiau apmokėti kelionės ir nakvynės išlaidas iš Audito komitetui tam skirtų asignavimų, nes esu nerūšiuotų šiukšlių deginimo oponentas, todėl jei kelionės išlaidas apmokės „Fortum“ kompanija (o jie tai siūlo finansuoti), gali kilti viešų ir privačių interesų konfliktas.
    Komandiruotė ir apmokėjimas iš Audito komiteto komandiruočių išlaidų yra preliminariai suderintas su komiteto pirmininke J.Vaickiene, nes su šiukšlių deginimas Klaipėdoje tiesiogiai susijęs su ES lėšų panaudojimu tiek Dumpių sąvartyne, jame numatomoje šiukšlių rūšiavimo fabriko statyboje, rūšiavime, bei Valstybės kontrolės atliekamuose lėšų ir veiklos audituose.
    Priedas : „Fortum“ kompanijos 2013 02 16 kvietimas, adresuotas man.
    Naglis Puteikis

    Atsakyti
  14. qwerty

    Dainiau, nuo kada R.Šimašius nėra „tikrasis” analitikas?
    Kiekvienas laikas politikoje turi savo juodarius. Buvo visokie terleckai, peckeliūnai,baukutės, etc. Dabar yra degutienės, puteikiai, venckienės. Man jie yra žavūs.

    Atsakyti
  15. Regina

    O aš ne visai sutinku…Bet šiandien nerašysiu kodėl …Gal rytoj 🙂

    Atsakyti
    1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Mielas Remigijau, vakar toje laidoje labai jau trūko trečios nuomonės, kuri laidą būtų ne tik paįvairinus, bet gal net pavertusi tikra diskusija. Kita vertus, buvo nemažai politinių pasikandžiojimų ir netgi labai gražių. Ko negaliu pasakyti apie Naglio Puteikio siautėjimą FB tinkle.

      Atsakyti
  16. Atgalinis pranešimas: Ar diskusija apie politinį šalies žemėlapį gali ir turi vykti tik su poliitkais? | ww.lt - keletas įdomių blogų pasiskaitymui

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *