LRT vadovo rinkimai įvyko. Ir nieko "naujo" neįvyko :-)

pagal | 2013/03/27

Vakar vyko LRT generalinio direktoriaus rinkimai. Daugumos LRT Tarybos narių balsais išrinko Audrių Siaurusevičių. Tai reiškia, kad nieko naujo neįvyko. O gal kaip tik įvyko 🙂 LRT turi jau istorine figūra tapusį vadovą, kuris sugebėjo nurungti visus kitus pretendentus net du kartus iš eilės ir taip užsitikrinti 10 metų laikotarpį savo idėjų ir sumanymų įgyvendinimui. Niekas kitas dar tokio šanso neturėjo.

Galima dėl tokio didelio pasitikėjimo ir pavydėti, ir gal net labiau užjausti. Nes vadovauti LRT – tai didelis iššūkis. Juk ši pareigybė yra tikrai nedėkinga ir daugelio nelabai mylima. Ką jau kalbėti apie kitas problemas – finansines ir pan.

Kadangi LRT Taryba dar pernai priėmė pirmąją valstybinę LRT programų strategiją, kuri viešai skelbiama ir www.lrt.lt, dabar galime atidžiai stebėti ir vertinti, kaip naujam-senam vadovui ir jo komandai pavyks įgyvendinti numatytus prioritetinius tikslus. Gegužės mėnesį sukaks pirmieji šios strategijos galiojimo metai. Bus galima vertinti pirmuosius rezultatus.

Na o visų prohramų strategijoje iškeltų tikslų įgyvendinimas, galiu drąsiai pasakyti, nebus lengvas darbas. Ypač įdiegti bent kokį tarptautinį vadybos standartą LRT ir taip užtikrinti efektyvesnę didžiausios žiniasklaidos kompanijos veiklą. Tokio standarto įdiegimas užtrunka iki 2 metų, o kol kas, lyg ir, procedūros dar nepradėtos.

O aš su džiaugsmu galiu konstatuoti, kad padirbėjęs beveik 5 metus LRT taryboje jaučiuosi labai parturtėjęs – teko pažinti LRT veikla „iš vidaus”. Tai – unikali patirtis. Tiesa, jei kam nors kada nors vėl teks pretenduoti į generalinius direktorius, tai iš viešai prieinamų duomenų apie LRT veiklą kol kas dar sunku tiksliai sužinoti apie visus ten vykstančius ar nevykstančius procesus. Todėl galėčiau ateityje pasiūlyti kiekvienam pretendentui į LRT vadovus leisti padirbėti bent kokius metus kitus kur nors LRT pastate. Bus žymiai lengviau parengti veiklos programą

O šį saulėtą kovo 27 dienos rytą norisi palinkėti visiems LRT darbuotojams (ir ypač vadovams) kūrybingo ir darbingo naujojo 5 metų sezono 🙂 Sėkmės jiems :-):-)

P.S. Labai nuoširdžiai noriu padėkoti tiems šimtams žmonių (bičiulių, kolegų, pažįstamų ir visai nepažįstamų), kurie elektroniniu paštu, sms ar skambučiais siuntė savo linkėjimus man dėl to, kad buvau pasiryžęs kandidatuoti į LRT vadovus. Toks didelis palaikymas labai svarbus ir įkvepiantis bet kokiems darbams. Todėl jaučiuosi stipriai įkvėptas ir dėl to visiems sakau labai didelį AČIŪ 🙂

9 komentarai

  1. Regina

    Ne, nepasitraukė – patrolino tik…Ale tai įkyrumas 🙁

    Atsakyti
  2. šiaip skaitytoja

    Manau,kad atlyginimas yra normalus.O jei būtų išrinktas naujas pretendentas,tai tikrai atlyginimas būtų labai mažas.Nes skolos milžiniškos(A.Račas savo tinklapyje,net skaičius vardija).Kaip iš tų skolų išbristi,dar reikalingi keli išsilavinimai.O tai kainuoja. Audrius Siaurusevičius paliktas už savo klaidas.Jis turi jas ištaisyti,o ne kas kitas.Arba jei kitaip nesugebės,susimokėti iš savos kišenės.Jis gi VADOVAS.Kažkuria prasme,Dainiui,net pasisekė. 😀

    Atsakyti
  3. Regina

    Taip neturi būti, bet pagrindinė misija tokia ir yra, vien pažiūrėjus į tarybos sudėtį – keturi nuo Seimo, keturi nuo Prezidentės.
    Dėl atlyginimo, jeigu tai būtų ne iš biudžeto išlaikomas subjektas, o iš privataus verslo – atlyginimus gali dalinti kiek tik fantazija neša. O čia- išlaikomas ir dar paskendęs skolose darinys. Dar laimei, kad valdžia neužparalina visuotinio abonentinio mokesčio, nes visai liaudį įvarytų į pasiutimą.

    Atsakyti
  4. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Rregina, lojalumas valdžiai, t.y. konkrečiai politinei jėgai ar prezidentui nėra misija. Ir neturi būti. Intersas yra visuomenė, o ne valdžia. Ir neaturi būti proteguojamos kokios nors jėgos labiau, pvz., katalikų bažnyčia ir t.t. Alga nustatyta buvo dar tos tarybos, kuri rinko pirmą kartą A.S. Tada manęs dar nebuvo ir apskritai iš tų laikų likęs tik vienas žmogus – Edmundas Ganusauskas. Beje, manau, kad alga yra normali, jei žmogus vadovauja tokio dydžio ūkio subjektui.

    Atsakyti
  5. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    jau buvau išėjęs kai tik tapau kandidatu. Tai nutiko kovo 13 dieną, tad buvau kandidatas iš gatvės 🙂 Apie tai jau lyg ir rašė portalai 🙂

    Atsakyti
  6. Regina

    Dainiau, netruks prabėgti tie penkeri metai, ir vėl galėsi pretenduoti, tik jau būdamas labiau subrendęs vyriškis. Taip, kad nereikia nei džiaugtis, nei liūdėti. Pagarba už drąsą, nes nepabandęs, savo galimybių nesužinosi.
    Iš tiesų, ten tos LRT vizijos ir misijos, tai tik mitas. Nes pagrindinė LRT misija – lojalumas politinei valdžiai, kad ji būtų jos vykdomos politikos trubadūras. O ten kultūra, sportas, ir visa kt., yra antraeiliai dalykai…Tai tik priedanga, neva tenkinanti visų gyventojų grupių skonius.
    Būkim atviri, tapti gen. direktoriumi, vienas pagrindinių motyvų yra atlyginimas…. ir sakyčiau, labai nepadoriai didelis. O tą neteisybę dar labiau didina atlyginimų žirklės tarp eilinių darbuotojų, kurie gauna vos „sodrinę” algą, ir paties direktoriaus. Atsieit, direktoriaus didelė atsakomybė…Na taip, – kad televizijos neužimtų kokie perversmininkai, kad nepraslystų valdžiai nepageidaujamo turinio laidos, ar reportažai, ir kad viskas būtų parodyta tinkamu kampu.
    Kadangi pareigų, su tokio dydžio atlyginimu skaičius yra ribotas, todėl manau, kad tą patį žmogų paskirti dar vienai penkerių metų kadencijai, buvo nesąžininga.
    Beje, o kodėl nebuvo ieškoma žmogaus, kuris ne blogiau tas pareigas eitų, bet sutiktų dirbti už perpus mažesnį atlyginimą? Ir ar ne ta pati, tavo, Dainiau, vadovaujama taryba, nustatė tokio dydžio algą?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *