Rytas su naujomis pareigomis – pirmininkaujame ES ir nieko "tokio" nesitikime

pagal | 2013/07/01

15 min rytas su ES 2013 07 01

Šiandien pabudau su gera nuotaika – nuostabiai gaivus ir saulėtas vasaros rytas, kuriuo prasideda nauja darbo savaitė. Radijas primena Lietuvos (lyg ir lietuvių) pirmininkavimo ES darbus, pasikeitusį Vilniaus viešojo transporto grafiką ir kitus svarbius dalykus savaitės pradžiai.

Tačiau jau apie 10 val. ryto „pasitikrinau”, kaip jaučiasi lietuviai ir ko tikisi iš mūsų pirmininkavimo ES. Beveik kas antras balsavęs naujienų portale 15min.lt nesitiki nieko ypatingo. Ir kaip tik dabar premjeras Algirdas Butkevičius per Žinių radiją man priminė, kiek daug ambicijų ir planų turi pati Luetuva pirmininkavimo metu.

O aš pasakysiu, kad man labai labai patiko lietuvaičių realus jausmas – ko nors ypatingo tikėtis iš Lietuvos pirmininkavimo ES neverta. Vien dėl to, kad niekas iš politikų jokių rimtų reformų, pagerisiančių mūsų ir kitų europiečių ekonominį gyvenimą, nežada ir net negali pasiūlyti.

O kadangi ES, visų pirma, yra ekonominis ir politinis darinys (tikrai ne gyvūnas, nes tokią alegoriją panaudojo Audrius Lelkaitis), todėl nematant jokių realių planų ir veiklos detalių puoselėti tuščias viltis būtų labai kvaila.

2 komentarai

  1. šiaip skaitytoja

    Bijome pokyčių,tai mums kelią sumaištį.Kodėl? Ar esi,Regina,išbandžiusi tą naują Vilniaus viešojo transporto sistemą?.Manau kad ne. :)Nereikia kelti sumaišties ten kur jos nėra,nes visi pensininkai taip puikiai naudojasi Vilniečio kortele,kad man tik belieka jų klausti kaip naudotis,nes pati retai naudojuosi viešu transportu. 😆 Taigi jei kam ir sumaištis ,tai tik prote ir savame.Viešo transporto sistema to nepakeis. 😀

    Atsakyti
  2. Regina

    Aš šiandien irgi atsikėliau tokia žvali ir ilgai nesupratau kas man daros: tik dainuoju, tik šluoju, tik plaunu, tik dulkes šluostau -kas man nelabai būdinga…
    Taigi pasirodo, nuo šiandien Lietuva pirmininkauja! Pagaliau, ir mes ne kažkokie nusmurgėliai, kaimas, Europos provincija! Mes – didžiausias brangakmenis Europos karūnoje, mes Pasaulio bamba!
    Sakote, kad žmonės iš to nieko nesitiki? -Ir nereikia,nes visi pokyčiai tik kelia sumaištį, kaip ir ta naujoji Vilniaus viešojo transporto sistema. Mums pakaktų tiek, kad ir po pirmininkavimo liktume amžinoje euforijoje ir aukštoje savivertėje. Nes mums smagu 😀

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *