Ministras Š.Birutis: "Turime ginti savo kultūrinę erdvę"

pagal | 2013/07/09

Lietuvai pradėjus pirmininkauti Europos Sąjungai mūsų šalies ministrai paeiliui pristato Europos Parlamentui mūsų šalies siūlomą darbotvarkę artimiausiam pusmečiui. Su kultūros ministru Šarūnu Biručiu kalbėjomės Briuselyje apie žiniasklaidos problemas Europos Sąjungoje.

7 komentarai

  1. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    qwerty, apie ką diskutuoti su žmogumi, kai jis neskaitė dalyko, apie kurį kalbamės su ministru ir klausiu jo nuomonės. Man asmeniškai buvo labai svarbu išgirsti, ką planuoja daryti ir ar apskritai planuoja daryti srityse, kurios artimos mano veiklos laukui. Aš išgirdau man rūpimus atsakymus ir jais pasidalinau su kitais.

    Atsakyti
  2. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina, gerai, kad neskaitei, bet turi aiškią savo nuomonę apie vasadlus. Bet jei nenori būti vasadlu, rekomenduoju skaityti ir veikti.

    Atsakyti
  3. qwerty

    Dainiau, pats pradėjai, tai dabar malonėk išsamiai padiskutuoti su Regina. Mes įdėmiai seksime ir vertinsime.

    Atsakyti
  4. Regina

    Dainiau, atsakau:
    Ar skaičiau apie ES pirmininkavimno programą? – Neskaičiau ir ko gero neskaitysiu, nes pati ES yra afera, naudinga tik mūsų politiniams vasalams. Ir į ją papuolėm tik per dideles apgavystes. Analogiškai buvo Stalino saulė parvežta 🙁
    Ar žinau, kokie prioritetai kultūros srityje? – Nežinau, nes vertinau tiktai šitą interviu..Bet kol šiai dienai nebus tinkamai įvertintas Biručio pirmpirmtakas Kėvišas, tol man prioritetai menamai aiškūs.
    Žinai, kas yra ACTA? – Žinau, – tai baisus dokumentas dėl to kad ACTA , siekiant apsaugoti kūrėjų intelektinę nuosavybę, leidžia:
    tikrinti Tavo asmeninių elektroninių laikmenų (mobilaus telefono, kompiuterio, mp3 grotuvo ir t.t.) turinį muitinės zonose.
    konfiskuoti Tavo asmeninius daiktus, jeigu kažkas įtaria, kad galbūt Tu sieki ekonominės naudos, vienaip ar kitaip naudodamas intelektinį turtą.
    bausti Tave už tokio turto turėjimą, remiantis vien tuo, kad, anot ieškovų, Tu turėjai pagrindo žinoti (nebūtinai žinojai), jog tas turtas yra nelegalus.
    bausti Tave už bet kokį, bet kokio Tau nepriklausančio intelektinio turto platinimą.
    įvairioms institucijoms gauti visą informaciją apie Tave iš Tavo interneto tiekėjo, jeigu yra įtariama, kad galbūt Tu neleistinai naudojiesi intelektiniu turtu.
    naudoti visas technines ir teisines priemones, kurios užkirstų kelią intelektinio turto savinimuisi.
    įvairioms institucijoms veikti savo iniciatyva, be intelektinės nuosavybės savininkų pageidavimo, norint surasti ir nubausti prasikaltėlius.
    Ačiū Dievui, kad ACTA dar negalioja, kol ją neratifikavo ES parlamentas.
    Bet jeigu tu Dainiau UŽ, tuomet esi ne draugas.
    O dėl žiniasklaidos reguliavimo ES mastu, tai nelabai supratau ko aitrinais…Na, keičiasi technologijos, keičias ir pateikimo būdas. Nebent ES išprievartautų nacionalinius parlamentus, kad būtų priimti įstatymai kiekvienai šeimai prenumeruoti bent po vieną Komjaunimo tiesą…:D 😀 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Arba, uždrausti GOOGL-ę …
    Ne, geriau uždrausti kompus ir grįžti į knygnešystės laikus.
    Ar knygnešio premiją turit kokią įsteigę?
    P.S. Man čia nejuokinga, man pikta.

    Atsakyti
  5. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina, o tu skaitei apie ES pirmininkavimno programą? O žinai, kokie prioritetai kultūros srityje? Žinai, kas yra ACTA ir ar matei EP Rezoliucijas dėl žiniasklaidos pliuralizmo? Tai apie tai klausiau jo nuomonės. O tu rašai apie vedo mimiką, api kažkokias algas ir kažkokius tau nesuprantamus dalykus. Paskaityk, pasigilink ir gal suprasi. 🙂 Sėkmės skaitant.

    Atsakyti
  6. Regina

    O tai, o tai, o tai…. su ministeriais lengviau žurnalistai susitinka Briusely, kaip Lietuvoje?
    Pasižiūrėjau į prelegento mimiką – „rimtas“ feisas, dirbantis „rimtus“ darbus, už rimtą algą(čia jau ne kabutėse), – ir pasidariau savo išvadas, apie ką jūs kalbėjot?.
    O kaip Dainiau pačiam atrodo?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *