Lietuvoje žodžio laisvės garantijų gali būti žymiai daugiau

Žodžio laisvė - demokratinės visuomenės pamatinė vertybėAr galėjo būti geresnė ir tikresnė Seimo dovana Lietuvos žurnalistams ir kitiems žmonėms nei Seimo vadovybės iniciatyva dekriminalizuoti atsakomybę už aštresnę valdžios žmonių kritiką? Šiandien jau užregistruoti būtini įstatymų pakeitimai.

Ačiū Seimo vadovei Loretai Graužinienei ir tai sakau nuoširdžiai. Ir todėl noriu tikėti, kad Lietuva jau greitu laiku gali tapti viena labiausiai žodžio laisvę gerbiančių šalių ne tik Baltijos regione, ESBO ar ES šalių šeimoje, bet ir toli už mūsų regiono ribų. Linkėdamas ramių švenčių linkiu mums ne tik tapti pakantesniais kriitkai, bet ir išmokti kritiką nepaversti viešo susidorojimo įrankiu. Tai mūsų namų darbai, kurie yra būtini.

11 komentarų

  1. Regina

    Šèske, su Naujais Metais!
    Tai sakai tavo Marius dingo? – Na kur jis nedings, gi tu jam spendi tokius sudėtingus klausimus….Čia jau neatsakytū net habilituotas mokslū daktaras…
    Bet nepergyvenk brangioji, – qwerty irgi uodega papūtė…Pasikeitė jis mat,….
    Nu ir tegul eina su minia tolyn, tolyn, tolyn….
    *******
    o Dainius tai žiūriu vis vargsta su tuo laisvu žodžiu….Kažkaip juokingai skamba….
    Niekas nekaltas, jeigu žodžiais naudotis nemoki! Tada ir pradedam kankinius vaidinti…
    *******
    lauke jau šaudo, šaudo, šaudo….
    Durniai laido į ora pinigus…ir tegul, – argi gaila durniu…
    Ka gi, – su Naujais Arklio Metais!
    Jeigu ir vèl nenuveiksim nieko reikšmingo, tai bent jau gerai pažvengsim..
    Tikiuos,….labai…..bai…..bai…bai…

    Atsakyti
  2. tikras lietuvis

    Dainius visai parsidavė: ne tik, kad užstoja šmeižikus (seniai tai pastebėjau, kada jis gynė pipedininkus), bet dar ir susidėjo su rasiejiniais, kurių tikslas ištraukti iš nusikaltėlių suolo savus.
    Gėda!

    Atsakyti
    1. ŠS

      esmė ne tame kas kur parsidavė ar atsidavė. Įdomiausia tai,kad Lietuva senai jau laisva, bet žodžio laisvės žurnalistams vis trūksta. Labai įdomu kaip žodžio laisvė ir žodžio laisvės gerbimas susijęs su įstatymų pakeitimais?
      Nemanau ,kad kitos šalys mažiau gerbia žodžio laisvę ar daro viską, kad tos žodžio laisvės būtų daugiau. Bet čia ne krepšinis, taškais neįvertinsime, kas labiau gerbia. Na nebent įstatymais. Ar įstatymas laisvė?

      Atsakyti
      1. ŠS

        niekur mes nieko neaplenksime, nei demokratijoje, nei laisvame žodyje. Linkiu žurnalistams su sava kritika, kritikos nepaversti susidorojimo įrankiu. 🙂

        Atsakyti
    2. Marius

      Pavyzdžiui, iš kur atsiranda tokie komentarai kaip tikro lietuvio, kuris rašo, kad Dainius Radzevičius gina šmeižikus ir kad su kažkuo susidėjo ir t.t. Čia gi visiškai neadekvatus situacijos vertinimas, bet jis turi priežastį, tai vėlgi tas pats linijinis – hierarchinis protas. Neįtiko tikram lietuviui Dainius Radzevičius ir jis nebežino kur padėti Dainių Radzevičių, tai paėmė ir priskyrė į vieną krūvą prie kitų jam neįtinkančių. Tokio tipo komentarų pilnas internetas, o jų kūrėjas tas pats protas, mastyti nereikia, kas įtinka prie baltųjų, o kas neįtinka prie juodųjų priskiri ir visi reikalai. Tokius komentarus galima sulyginti su rėkiančia turgaus boba gilioje provincijoje, kuriai burnos neužkiši.

      Atsakyti
  3. Marius

    Zodziai tik proto irankis, todel nera jokios zodzio laisves, o yra sveikas protas ir priejes riba. Todel vienas ir tas pats zodis paleistass is sveiko proto yra nektaras, o is priejusio riba nuodai. Priejusiam riba protui zodzio laisve yra blogis.

    Atsakyti
    1. ŠS

      Mariau, bet tada nėra ir žodžio nelaisvės.
      Yra tik žurnalistų noras patapti teisėjais, prokurorais ir advokatais. O kam gi tos garantijos? Tik sau t.y žurnalistui, kad „skūros nenudirtų”. Bet taip nebus,nes niekas nemėgsta kritikos ir tuo labiau aštresnės. Visi valdžioje jaučiasi teisingais, puikiai išmanančiais savo darbą ir jį dirbančiais. 🙂

      Atsakyti
      1. ŠS

        Mariau. parašei ir” dingai” aiškai nesiveli į diskusijas su priėjusiais proto ribą. 🙂 Bet protas bejausmis, jis ir negali pajausti,kad priėjo ribą. Pilvas taip. 😀 Pažiūrėjau laidą apie „apsirijimą”,bet čia pilvui. Laidos vedėja janutienė pasiūlė klizmą. Bet protui klizmos nepasiūlo,nes jaučia tik pilvo ribą. Kaip pajaust proto ribą,kai jis bejausmis?

        Atsakyti
        1. Marius

          Š.S. yra šešios linijinio – hierarchinio proto vystymosi stadijos ir patologijų tiek pat, priklausomai kurioje stadijoje užstringama. Kiekviena iš šių proto patologijų turi simptomus. Pagal tuos simptomus ir galima diagnozuoti priėjusį ribą protą. Proto patologijos tema jau daugeliui aktuali ir ganėtinai plati. Netgi irzlumas, dirglumas, skubėjimas, jausmas, kad nespėji, blaškymasis mintyse, mechaninė rutina, skurdo jausmas, atsilikimo nuo madingo, ginčai jau yra proto patologijos simptomai. Priėjęs ribą protas yra daugybės ligų priežastis!!!

          Atsakyti
  4. ŠS

    beje puiku.kad yra ačiū semo vadovei, nes vis liejosi kritikos ir nepasitenkinimo banga jai. 🙂

    Atsakyti
  5. ŠS

    Perskaičiau, Dainiau ir galvoju, kad tu esi nepataisomas optimistas. 😀 Tai gražu ir gerai. Pati jaučiuosi visiška pesimiste ir su kažkokia” kupra”, kurią vis turiu temti, nusimest nesigauna. 😆

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *